Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
VD

Takhle u nás (podle mne) vypadá i vymýšlení a přijímání zákonů. Nejde ani tak o to, že by naši zákonodárci měli "všechno vědět" sami. Ale mají na to spousty poradců a především lidí z praxe, kterých se mohou zeptat, se kterými se mohou poradit. Ale zřejmě to nedělají, nebo dělají špatně. S nákupní dobou pro důchodce je to podobné. Že Babiš (a ostatní) neví, kolik stojí rohlík, či kdy chodí kdo nakupovat, budiž. Ale je opravdu tak obtížné vyhnat pár nudících se úředníků mezi lidi, aby se poptali například pokladních několika marketů, či odchytili pár desítek důchodců před obchody a zeptali se jich? Nebo zaúkolovali nějakou agenturu pro průzkum veřejného mínění (kterých je tu kdovíkolik a můžou dělat téměř zbytečně několikrát měsíčně průzkum volebních preferencí)? Konečně by ty agentury "zkoumaly" něco smysluplného... Ale to ne. To se raději vymyslí něco od zeleného stolu, a pak se to desetkrát změní...

2 0
možnosti
OU
Foto

Na Vašem místě bych s maminkou méně řešila prodejní dobu a raději bych ji přesvědčovala, aby do obchodu a na poštu nechodila a počkala doma, až budeme z nejhoršího. Ve výjimečných situacích je nutné změnit svoje návyky. A pak se k nim můžeme vrátit, anebo můžeme zjistit, že některé byly špatné.

6 0
možnosti
Foto

Nezlobte se na mě, ale to, že zrovna Vy nepotřebujete nic venku zařizovat, neznamená, že X jiných důchodců to nepotřebuje také. I když by měli vycházet co nejméně, občas prostě musí. Respektujte to, prosím...

2 0
možnosti
JH

Poslední změnu nevyvolali důchodci, nýbrž lidé, kteří ráno chodí do práce a potřebují si koupit svačinu a nejsou ochotni si ji připravit už večer. Jeden z nich se vyjádřil - přece nebudu žrát gumové rohlíky.

3 0
možnosti
OU
PV

Důchodci - důchodci - jo fajn, akorát je všechno jinak - víte - z okna vidím na parkoviště jednoho supermarketu, který otvírá v 7:00 hod, a jestlipak víte, kdo nakupuje v 7:00 ??

Většinou v 6:50 už u dvěří stojí nadržení důchodci ( cca do 10 ks), kteří se nemohou dočkat až vyrazí mezi regály vybrat AKCE 8-o

Mezi 7 - 8 hod se tam v rychlém sledu mění dodávky - to jsou řemeslníci a lidé, kteří si potřebují koupit něco k snídani 8-o

Je fajn vyčlenit čas pro důcodce, ale důchodci by zase měli mít povinnost tento čas využít - oni s totiž trousí celý den .

A roušky - no sice jako mají ale mnozi to mají spíše na bradě než přes ústa a nos a jen vyjedou s košíkem ven tak hodn krát rouška padá na krk ;-(

2 4
možnosti
Foto

Hele...a máte pravdu. A co? Z celeho pŕíspěvku na mě dýchne nabubřelost a lituju toho chudáka, co vám dá plus. Jsou to často lidi v našem přemedializovaném tlačítkovém světě ztracení, co už akorát jídlo a spánek je jejich životním instinktem...a kolikrát ani to jídlo ne. Spoustu infirmací už neumějí vstrebat, mnoha věcem nerozumí, jak říkám..tenhle svét je pro ně jako pro lapenou zvěř. Ne pro všechny. Proč si myslíte, ze televize vetkla do svych alarmů...znáte nějakého seniora? Včera v 10 jsem babičce vysvětlovala, že ať dovnitř pošty nechodí...že je tam moc liďí a jestli nechce pomoct...vůbec tomu nerozuměla.

Nejvíc těch s rouškami na krku já osobně potkávám nabobskych líných chlapů. Za tim si zcela jistě stojím.

2 1
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 21,16
  • Průměrná čtenost 3856x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->