Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem si málem cvrknul.

0 0
možnosti

U pana Schwarzenberga nelze zapomenout na to, že i on část svého restituovaného majetku nezískal čistým způsobem. Řada voličů volila Zemana proto, že se báli, že Schwarzenberg bude preferovat zájmy jiných zemí (Německo, Rakousko a klidně i USA) před českými, protože žil dlouho v zahraničí, kde měl hodně známých a taky že restituoval v rozporu s českými zákony. Korunu tomu nasadili jeho marketeři, když ho vyobrazili s čírem v domnění, že se to zalíbí mladým voličům. Ti ovšem k volbám nešli, ale šli tam ti starší a volili Zemana bez číra, ale českého.

U volby Drahoš versus Zeman byl zase Drahoš nemastný neslaný, Zeman byl výraznější politik. Což se ukázalo hlavně v poslední televizní debatě.

2 2
možnosti

J17a51n 58K77l70á42s47e27k

19. 1. 2023 20:39

Zeman byl, je a zůstane hlavně výrazný gauner.

2 1
možnosti

Lež potřebuje ten, který zakrývá pravdu. V politice jde o soupeření o mediální prostor. Ten je totiž jen jeden, den má pouze 24 hodin a stále platí, že není nic staršího jak včerejší noviny. Jde tedy o to, o čem se bude mluvit právě dnes a kdo z toho bude mít prospěch. Pokud vydrží téma několik dní, případně se na něj navazuje, pak jde o velký úspěch, nebo propadák, záleží na úhlu pohledu.

Vypadá to, že na rozdíl od lží Zemana, Babiš to s válečnou lživou propagandou přehnal a obrátila se proti němu. Dost nakrknul vojáky a následně generály, které nejdřív adoruje za službu za covidu a dnes z nich udělá válečné štváče. Lidé také vidí jak se Pavel chová a vidí, že je ten, který vypjaté momenty, hádky i krize dokáže rozumně a v klidu vyřešit. Dokáže se také domluvit s bývalými protikandidáty na společné kampani, to zatím u nás nedokázal nikdo. Babiš nyní vypadá jak skrček co poskakuje, křičí nesmysly a prudí, předvádí nechutné divadlo. Okamura ho Ztrácí půdu pod nohama a nyní se snaží politiku lidem znechutit tak, aby k volbám vůbec nešli.

Naše svoboda, kterou zaplať pámbu máme, je přímo závislá na naší volbě, proto si nesmíme nechat vzít, nebo znechutit, právo jít k volbám.

4 1
možnosti

Pavel se se svými protikandidáty snadno domluvil na spolupráci, protože všichni ostatní - snad až na Baštu - šli do voleb s heslem Antibabiš.

PS: nefandím ani jednomu z nich, kdyby něco.

1 0
možnosti

Zásadní fakt. Prezident nemůže nikomu vyhlásit válku. To dělá parlament. Za druhé. Prezident nedělá zahraniční politiku. To je záležitost vlády.

8 1
možnosti
Foto

Zavléci do války a vyhlásit válku ani zdaleka není totéž

1 0
možnosti

K tomu Babišovu billboardu:

Války začínají politici. Vojáci je ukončují.!

7 1
možnosti

Ideální pro vedení války je to, když se politikové spojí s armádou.

U nás k tomu právě dochází.

;-(

2 2
možnosti

Víte paní Šiander, možná je pro Vás novinkou, že politici musí používat zkratky. Generál Pavel nás z pozice prezidenta zatáhnout do války skutečně nemůže. Ten „strach“ jde z vládních reakcí na onu raketu v Polsku, jde od lidí z nejužšího okruhu pana Pavla, kteří v ČT horovali po přímé konfrontaci s Ruskem i ve formě užitečných idiotů, aby se vojensky nezapojilo NATO, ale Česko, Slovensko a Polsko pod vedením nečlena v NATO, Švédska, i z výroků pana Pavla tak jak Vám je cituje paní Moudrá.

Ono jde ale o něco zcela jiného. O to, jakým způsobem Pavel, člověk s vázacím aktem přímo ke GRU získal bezpečnostní prověrku, aby mohl udělat kariéru v NATO, o čemž se zásadně mlčí. A jde o to, v souvislosti s tím, kdo mu to umožnil, čí zájmy proto bude jako prezident hájit, zda české a EVROPSKÉ, nebo výhradně zájmy USA. USA se doma nikdy netajily, že vedlejším produktem války na Ukrajině je odstřižení Evropy od ruských zdrojů, aby se Evropa nemohla stát subjektem globální politiky. A to prostřednictvím právě Pavlů, Fialů v dalších evropských zemích, v EK, v EP. A stačily k tomu narativy Koláře staršího, Votápka apod. po celé Evropě, protlačené rozhodujícími médii a zelený fanatizmus..

Novinář jediný hodný toho jména Robejšek vyhodnotil konflikt na Ukrajině stručně stran věcí budoucích. Svět se ekonomicky rozdělí na dva ekonomické celky. S centrem čínskoruským a americkým. A postavením Evropy jako ekonomického vazala USA a poslušného. USA pozici světového hegemona ztratí a udrží ji v podstatě jen v kolektivním západě. Kissingera USA neposlechly.

Se Schwarzenbergem je tomu obdobně. Tehdy se tu objevili jiní Kolářové s narativem zrušení Benešových dekretů. Co by to mohlo udělat v souvislosti s restitucemi asi nedomýšlíte.

Pan generál opravdu nelže. Svoboda skutečně není bez hranic, ale svoboda slova buď je nebo není. A o její omezení tu jde. A v těchto smyslech je generál Pavel plně vládním kandidátem. Na ničem z výše uvedeného není ani zbla nic proruského, jak tvrdí.

10 8
možnosti
Foto

J18a48n 60Š21i72k

19. 1. 2023 7:52

Možná byste si mohl vzpomenout, že právě generál Pavel při reakcích na raketu nabádal vládu k umírněnosti, kdy doslova řekl, že by se k problému mělo přistupovat s chladnou hlavou a že tato událost automaticky neaktivuje příslušnou dohodu NATO a celá věc by se měla důkladně vyšetřit. Jinak žádné vazby na GRU sám Pavel neměl a nemohl ji mít. On sloužil ve výsadkovém vojsku s organizačním začleněním pod útvar, který tyto vazby měl. Tvrdit, že výsadkář má vazbu na GRU je stejný nesmysl jako tvrdit, že příslušník zásahové jednotky policie vyšetřuje vraždy....Co se týká jeho školy, o které se stále vedou diskuze tak tu dokončil až po revoluci a krátce poté, kdy musel projít prověrkami v armádě (mimochodem v komisích byli i zástupci tehdejšího Občanského fóra), zahájil studium ve Spojených státech. Takže ANO. Pan generál tady nelže. Takže ANO. Lhář je tady jednoznačně Babiš, který pořád dokola mele o rozvědčíkovi, byť Pavel nikdy na této pozici nepracoval. Takže ANO, není ano, ANO je LEŽ.

10 3
možnosti

Lež a lhaní jsou normou jak Zemana tak i Bureše po celou dobu jejich působení v politice. Jiní nebudou, je třeba se jich zbavit a vypráskat je z veřejného života. V parlamentních volbách se to podařilo, udělal se první krok. Doufám, že bude následovat druhý krok a ovíněný Zeman se s nesouvislými skřeky přesune na kliprkáře, kterou budou střídavě tlačit Ovčáček s Minářem a Nejedlým, do svého nového domova. Pokud se nestane něco mimořádného a Bureš odejde z volby poražen, tak z politiky během krátké doby zmizí. Posedávání a pokřikávání z parlamentních lavic, ho nebude bavit, potřebuje být šéf. Nastoupí ale nová generace - korejský popelář Tomio Okamura a prodavač kohoutkové vody jako zázračného léku na rakovinu - bývalý dvoj nebo možná i trojministr Havlíček. A tak pořád dokola.

8 1
možnosti

Tímto se omlouvám panu Minářovi, mělo být samozřejmě Mynář.

0 0
možnosti
Foto

"Radši bych viděl větší aktivitu NATO na Ukrajině.... Nedohodnou se (pozn.: členové NATO) na tom proto, že Rusko není Afghánistán ani Srbsko, ale má jaderné zbraně. Já sám myslím, že bychom se neměli nechat zastrašit...."

Autor: Petr Kolář, poradce Petra Pavla, někdejší velvyslanec v Rusku, USA, Irsku a Švédsku

6 1
možnosti

Ale to není o válce, ale o pomoci napadenému.

3 2
možnosti
Foto

R12o45m78a94n 86K34o65z48e25l

18. 1. 2023 23:42

Fascinuje mne to přesvědčení, že lživou kampaň dělá vždy jen ten, koho nevolí, to je takové věčné už. Petr Pavel také vede lživou kampaň, prohlašuje o Babišovi, že je zlem a ohrožuje demokracii, nic takového není pravda. Co se týče Drahoše, tak tam Zeman využil Drahošovy názorové nejednotnosti - Drahoš podepsal Výzvu vědců. Ta výzva je značně jednostranná a manipulativní, tvrdí, že jsou všichni úprchlíci hodní a vděční a kdo jen trochu poukáže na to, že všichni neutíkají před válkou, tak je v té výzvě označen za laciného populistu, který zneužívá cizího neštěstí a využívá vrtkavých nálad lidí, nechová se jako opravdový státník. Drahoš také řekl, že je proti kvótám na migraci, ale že si stejně myslí, že pár tisíc migrantů by jsme mohli přijmout, beztak by spousta z nich utekla do Německa. Neboli názor, aby se zalíbil všem.

Schwarzenberg fakt v debatě mluvil jako Sudeťák, jeho tým to posléze omlouval, že se jen z důvodu časové tísně vyjádřil zkratkovitě. Od prezidenta čekám, že bude bojovat za vlastní stát a ne za Sudetské Němce. Nemíním rozebírat, co vše řekl, zajímavý je názor pravicového bloggera k tomu:

https://polanecky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=317133

7 4
možnosti

Přesně to mě ihned napadlo po přečtení tohoto "nestranného" blogu. Shrnuto, ta strana, kterou nemám rádapokaždé lže, zatímco ta druhá, které fandím, je vždy křišťálově čistá jak lilie.

7 1
možnosti

J32i32ř12í 93G38r54o93h

18. 1. 2023 22:12

„Jsme ve válce. Je to útok proti svobodnému světu, musíme udělat vše, abychom Putina zastavili,“ řekl Fiala v debatě na Primě.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vlada-ukrajina-valka-fiala-pomoc-demonstrace-krizovy-stab.A220226_230113_domaci_maka

5 1
možnosti

J60i19ř14í 81G35r79o23h

18. 1. 2023 22:42

Nevím proč mi dáváte mínus je to komentář premiera, pak se nemůžete divit že na to lidí slyší.

5 1
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 17,24
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->