Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S tou demokracií v tramvají to nelze paušalizovat. Většina takto mladých lidí by to neřekla a staršího občana pustila sednout.

0 0
možnosti

Hrozní ti mladí, kdo je takle vychoval ?

1 0
možnosti
Foto

Kdo je slušně vychovaný a empatický, tak ty věci v tučně zvýrazněném textu dělá automaticky a těm ostatním to bude jedno, i kdybyste to napsala červeně a dvakrát podtrhla.

7 0
možnosti

Je to banalita - tohle téma, čtu o něm celý život. Moc se to nemění, příběh je vždycky o tom, že někdo nepustil nebo někdo pustil. Ovšem pouštět zjevně oslabené jedince je normální. Pouštěl jsem starší sednout celý život, přestal jsem s tím asi v 60, ale sedět nemusím..není to boj o přežití.

0 0
možnosti
Foto

Podle mě se to mění zásadně. Za nás neexistovalo nepustit staršího sednout. Dnes stojící babička vlastním tělem chrání svá desetiletá vnoučata na dvojsedadle. To je pak těžké...

2 0
možnosti

Je to otázka výchovy a nespojoval bych to s životem v demozemi..

7 0
možnosti

Tohle nemá bez nějaký statistiky žádnou vypovídací hodnotu. Když někdy sotva lezu a je to na mně vidět (taky invalidní důchod), uvolňujou mi místo sami, a vždycky mladí. A když ne, dá se to řešit tak, že si vyberu někoho na pohled hodnýho na neinvalidním sedadle a velmi slušně požádám. Slušnejch mladejch je dost, píšete o značných výjimkách.

3 0
možnosti

Já mám zkušenost, že právě puberťáci spíš uvolní místo než lidé po třicítce. Když jsem neadresně požádala u skupinky mladých, že bych potřebovala místo pro dceru, docela často se stalo, že nám nabídli celou sedačku, abych mohla sedět vedle ní. Starší, zřejmě unavení z práce, dělají, že mě neslyší.

Jednou jsme v pátek odpoledne nastupovaly do přecpaného autobusu. Na sedačce pro ZTP seděla mladá slečna, zřejmě vysokoškolačka, která se vracela ze školy. Těsně před námi si vedle ní sedl muž, tak asi padesátník, ale viděla jsem, že si nekupoval ZTP jízdenku. Bylo jasné, že nikde vzadu nebude šance si sednout, tak jsem požádala o místo. Muž vstal, slečna na mě hodila takový ksicht, že mě doteď mrzí, že mě to napadlo, až když jsem stála kdesi vzadu. Měla jsem říct "Prosím Vás slečno, kdyby zvracela, tak na mě zamávejte dozadu."

1 0
možnosti
Foto

Jak píše jinými slovy pan Macháček, mladí psi se novým kouskům učí poměrně snadno, když mají možnost sledovat arogantní, narcistní a sebestředná V.I.P. psiska. Mladí nejsou horší. Jsou jen více svěží.

0 0
možnosti
Foto

Máte plnou pravdu.R^

Já myslím, že takové postoje a názory se začaly utvářet a prosazovat hned po ́89 a přímým vzorem byli vrcholní politici, přičemž jejich nástupci a pokračovatelé se snad trumfovali, kdo se víc a mohutněji "zaslouží" o takové formování charakterů a přesvědčení.

S lidmi takto smyšlejícími se můžete potkávat denně a učebnicovými příklady jsou situace na našich silnicích a za volantem.

Přeji vám hezké a pohodové dny.

4 0
možnosti

Co se týká formování charakterů, tak před rokem 1989 tady bylo 10% obyvatel členy Komunistické strany. Akorát teda možná v mladším věku uvolňovali místa babičkám.

0 0
možnosti

Všechno záleží na výchově v mládí.

5 0
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 14,45
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->