Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠM

a jak se postavila církev k těm znásilněným ženám za II.sv.války?

4 0
možnosti
Foto

Doporučuji film Žena v Berlíně.

0 0
možnosti
JK

Už by to měl zabalit.

10 0
možnosti
MS

Uvedla jste celý Dukův odstavec, ale zdá se, že jste ho nepochopila: "...by měla být kladena zodpovědnost za tyto činy *** i *** vedení armády a konkrétnímu veliteli jednotlivých vojáků, což se často nečiní."

Duka zodpovědnost pachatelů nezpochybňuje, ale rozšiřuje ji i na jejich vedení. Křesťanskou terminologií by se dalo říct, že pachatelé byli vystaveni pokušení, ale za podlehnutí tomuto pokušení nesou odpovědnost.

6 3
možnosti
Foto

Nezpochybňuje, ale omlouvá to tím, že jsou též oběti. Možná, že by se mohl zapojit do prodeje odpustků.

Mám dojem, že v Desateru se píše: Nezabiješ, Nesesmilníš.

6 0
možnosti
JL

Už jsem tu někde na to reagoval, že pan kardinál je starý a přece jen farář katolický, matně si vybavuju, že byly doby, kdy kněží žehnali zbraní do války, katolíci i evangelíci, pravoslavní i podobojí.... Politicky vzato se zastal Ruské armády, která systematicky ničí města a vesnice, zabíjí bez výběru. Jejím cílem je jakási "denacifikace", již si Rusko představuje asi tak, že všechno na Ukrajině rozmlátí a Ukrajince vyžene a pak tam nastěhuje svoje lidi...Totéž by udělali u nás, kdyby měli armádu na úrovni hitlerovské - a udělali by to klidně se svou ideologií nenávisti všude, kam by přišli. Kardinál to nevidí. Nebo nechce vidět.

12 0
možnosti
JD

J62a51n 40D48o38u95š49e46k

27. 4. 2022 18:57

Je to jak říkáte. Rus ať kdo chce nebo ne je povětšinou oběť zločinně vedeného národa. Avšak je i lidskou bytostí nadanou rozumem a vůli rozhodovat o sobě a svých činech.

12 0
možnosti
HH

Pak se ale divejme na celý svět, včetně minulých konfliktů, nebo budeme naše pochybení omlouvat dobrými úmysly?

2 2
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 19,44
  • Průměrná čtenost 3856x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->