Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P38a74v67e12l 65K23l17e16i94n

8. 12. 2021 12:50

Oplatit stejným způsobem

Kompetenční žaloba,stáhnout peníze hradu na minimum, když nepomůže,článek 66

0 0
možnosti
Foto

1. V Ústavě není "musí jmenovat".

2. Kdyby Ústava předpokládala, že musí jmenovat, tak by tam byl prezident zbytečný a stačila by formulace, že prezident jmenuje předsedu vlády a předseda vlády jmenuje své ministry.

3. Ústava tedy předpokládá, že prezident i premiér musí s jmenováním souhlasit. Logické?

0 1
možnosti
PK

P18a74v77e39l 95K65l14e87i28n

8. 12. 2021 12:45

A nestojí tam “nemusí “ jmenovat

0 0
možnosti
JK

Havel si také zval kandidáty na ministry na pohovory.

0 0
možnosti
ZZ

Ten mohl, neb jej zvolil parlament.

Zemana zvolili samotní voliči - proto nemůže -podle Haničky.

;-D

0 1
možnosti
PN

Přečtěte si prosím znovu první větu svého blogu. Je to návrh. V tomto směru je Ústava napsaná blbě a zárověň si lehce protiřečí § 62 a § 68. I kdybyste se stavěla na hlavu, tak prostě ta povinnost jmenovat tam bez aplikace havlovských duchů zákonů není.

0 2
možnosti
MK

Máte naprostou pravdu. Avšak obrana zákonnými prostředky je zdlouhavá a tím neefektivní. A není jisté, že Zeman bude tuto cestu respektovat, protože on rozumí jen síle.

Takže nejlepší řešení vidím ve výrazném omezení prostředků pro Prezidentskou kancelář (a samozřejmě i pro zámek Lány). Vodu a elektřinu jen dvě hodiny denně v pracovní dny, plyn vůbec. Prezidentovi nedávat plat, ale pouze nemocenskou, protože do své pracovny nedochází.

To by současná Sněmovna neměla mít problém prosadit.

3 0
možnosti
JT

J63i71r64i 58T61i71c29h15y

7. 12. 2021 16:17

Pani Sianderova, na jakou roli si tu hrajetevy? Preziden ma rozhodne narok vyjadrit svuj nazor na jmenovane ministry. Zda se, ze kadrovat chcete vy.

1 4
možnosti
MK

Názor vyjadřovat může. Ale se chystá nejmenovat a to je trochu rozdíl.

4 0
možnosti
KJ

Tady jsou asi tak čtyři možnosti:

1) Celou věc dohnat k ústavními soudu, aby ten vysvětlil, co věty v čl. 62 písm. a) a v čl. 68 odst. 2 Ústavy ČR vlastně znamenají. A to v kombinaci s čl. 54 odst. 2 (P. je volen v přímých volbách) a čl. 56. neboť podle některých právních kapacit se zavedením přímé volby do jinak nezměněné ústavy systém rozvážil.

Tato situace nenastává poprvé a nejde jen o výklad toho, zda P. někoho připustí coby ministranta, ale zda jej na návrh předsedy vlády i odvolá. "Díky" zbabělosti politiků jsme se to nikdy nedozvěděli a nikdo, krom ústavního soudu, to ani říci nemůže. Všechno ostatní jsou jen právní názory, často hnané jen sympatiemi, politickým přesvědčením a vnitřním nastavením.

2) Nějak to už vydržet a příště zvolit někoho, kdo pěkně vypadá, ale žádným zbytečným názorem nedisponuje. Někoho, kdo několikrát do roka moudře pohovoří, navštíví tu Klokánek, tu fabriku na výrobu průpisek a rozhodně nebude extenzivně číst ústavu. Takový "model Čaputová", řekl bych.

3) Vyhodit přímou volbu z ústavy a vrátit tam volbu parlamentem, a to se všemi důsledky (vícekolové divadlo a lobbing na záchodě)

4) Tu trafiku zrušit úplně.

0 2
možnosti

Nejvíce mne udivuje nezodpovědnost Zemanova kamaráda a ústavního právníka, který slouží více zlovolnosti Miloše než českému národu! :-)

1 1
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Milá Hano! Máte pravdu!

Absolutně nechápu, kde se berou ti spoluobčané (nebo jde dosud o ruské trolly?), kteří v zájmu agresivního imperiálního Ruska se staví proti liberálně demokratické vládě, proti naší svobodě a demokracii!

Po Listopadu naši společnost ovládli postkomunističtí, překabátění oligarchové a papalášové, kteří tu ovládli politiku, ekonomiku, policii a justici! Od Listopadu jim začala pomáhat ruská desinformační hybridní válka a v jejím duchu nyní již třetina občanů začíná této ideologii sloužit! Zejména čeští komunisti, okamurovci a někteří sociální demokrati! A Miloš Zeman! Proto blokuje v demokratických volbách zvolenou novou liberálně demokratickou vládu! Byl nejvyšší čas na změnu! Doufám, že Fialova vláda všechny škůdce na všech úrovních zvládne!

Tito antivlastenci čím dál tím víc křičí a tak se může zdát, že tito zrádci národa u nás převládají! Ale není tomu tak. Zatím naši skuteční vlastenci příliš mlčí!

:-)

3 4
možnosti
ZZ

To je ale zase snůška bludů - stejná, jako u Haničky.

;-D;-D;-D

1 4
možnosti
JV

Bohužel, ani ten Covid19 ho nepřepoloval. Darebák zůstane darebákem.

5 1
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 14,51
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->