Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsou chvíle, kdy obyvatel Keni radí Eskymákovi, jak správně postavit iglú.

7 0
možnosti
RM

Myslím, paní autorko, žee jste problém vystihla. Spousta lidí se cítí být povolána k vynášení kategorických úsudků v téměř jakékoli oblasti, kde má jen povrchní znalosti. A toto mnohdy trapné tlachání je zvolna zasunuto do pojmu "demokracie" ačkoli může mít, v krajním případě, na svědomí i lidské životy.

Co naplat, že například předseda vakcinologické společnosti Roman Chlíbek důrazně vyzývá těhotné ženy k očkování proti Covidu, totéž gynekologové, porodníci, když odborníci burcují na podporu vakcinace, pokud pak žlutý špendlík Landa, Czáková ...tu a tam nějaký kardiolog, zubař nebo veterinář zapáleně "dokazuje" opak, infikuje šířenými hloupostmi okolí i svoji rodinu.

((O vztahu vzdělanosti skutečné k domnělé a k nevzdělanosti je napsána podnětná kniha "Teorie nevzdělnaosti" od Paula Liesmanna)).

Ovšem "stalo se módou sezóny", že instalatéři radí zlatníkům", jak opravit šperk a zlatníci zase radí stavařům a všichni ví nejlépe, jak zatočit s tou pandémií. Bohužel takový je stav, ale věřím, že se týká jen rozkurážené, zfanatizované menšiny a to je povzbudivé.

4 0
možnosti
JK

A hlavně - stalo se módou sezóny do nepravostí rázně tepat... ;-)

0 0
možnosti
Foto

Karel Čapek: "Největším nebezpečím pro civilizaci je vzdělaný hlupák."

4 0
možnosti
JB

Voltair: "Vtipný citát nic nedokazuje*" :-)

* moje verze překladu "Un bon mot ne prouve rien," nikde jsem nenašel oficiálně používaný český překlad.

3 0
možnosti
JK

Kolik že má autorka těch vysokých škol? Možná by mohla vědět, že se píše Brouk Pytlík, tedy obě jména s velkým počátečním písmenem, viz kniha Ondřeje Sekory Trampoty Brouka Pytlíka. Podobně Červená Karkulka...

Pokud jde o téma - zisk řidičského oprávnění z nikoho dobrého řidiče neudělá. A ještě jsem si vzpomněl, jak kdysi spisovatel Jan Procházka odpověděl jisté slečně na názor, že skutečně dobrý umělec musí být zároveň skromný. Procházka jí řekl: "Znám dobré skromné umělce, špatné skromné umělce, dobré neskromné umělce a špatné neskromné umělce. Je to jinak. Jsou dobří a špatní umělci a skromní a neskromní lidé."

4 1
možnosti
LV

Ondřej Sekora: BROUK PYTLÍK [vydání 1974, Albatros] (ano, název mate, poněvadž je psán velkými písmeny celý). Strana 23, cituji: "Ale já je to naučím! Vy mě neznáte? Já jsem přece Pytlík, brouk Pytlík!"

Tolik k vašemu "Já vím lépe", přesně jste na sobě vystihl, o čem autorka psala.

3 0
možnosti
Foto

Aktuální data ze stránek ministerstva zdravotnictví, 6.12.2021

Včera testováno celkem 42 470 osob

Z toho

85 % negativních a tedy bezpříznakových

10 % pozitivních bezpříznakových

5 % pozitivních příznakových

Jaký je přínos testování bezpříznakových? Jaké jsou náklady?

1 2
možnosti
ZZ

Jsou to velké náklady, ale když se ti bezpříznakoví netestovali, tak si zase stěžovali, že testovaní nejsou a oni testovanými býti chtějí, neb mohli přijít do styku s osobami covidovými a mohou roznášet dál covid.

;-)

0 0
možnosti
JM

Naprostý souhlas. Stačí se podívat, kolik všichni ti "chytří" dělají hrubek. Česky pořádně neumí, ale jinak jsou velcí "odborníci" na vše. Přesně podle brouka Pytlíka.

4 2
možnosti
MB

Máte tam chybu. Píše se Brouk Pytlík.

5 1
možnosti
MB

Jen taková blbá otázka - co dehonestace odborníků, kteří mají jiný názor, než mainstream? Beran, Šinkora a další? Z "opozice" se ke krmítku dostala jen Zelená. Jinak se v médiích dává prostor jen provax osobám.

A asi by nebylo od věci, kdyby si doktoři dali na krátké vodítko hysterického Kubka.

Poslední bod - chcete z pár ojedinělých excesů usuzovat, že se jedná o novou normalitu? Blázni byli ve společnosti vždycky.

3 7
možnosti
MB

Co jsem napsal špatně, s čím nesouhlasíte? :)

0 0
možnosti
RP

Autorka je s vysokoškolským vzděláním o hodně let pozadu.

Je to nejméně 15 let, co vypočítaví politici oblouznili voliče, že když je budou volit, rozšíří vysokoškolské vzdělání zdarma (rozuměj za peníze daňových poplatníků) na téměř veškerou mladou populaci (děti voličů), kromě těch opravdu na první pohled totálně hloupých. S tím, že když se má nadprůměrně dobře 20 % vysokoškolsky vzdělaných lidí v populaci, tak potom se bude mít nadprůměrně dobře i 60 % vysokoškolsky vzdělaných lidí v populaci. Kampaň splnila svůj účel, politici byli zvoleni a my nyní máme místo výběrového vysokého školství masové výběrové školství. A 60 % lidí z mladých ročníků fasuje od státu vysokoškolský diplom. Píšu fasuje, protože Gausova křivka rozložení inteligence v populaci se oblafnout nedá. A taky kupodivu firmy platí své zaměstnance ne podle toho, jestli vlastní nebo nevlastní diplom, ale kolik toho umí a znají, takže ono nadprůměrně dobře pro 60 % populace se nekoná. Ba dokonce kupodivu někteří z té množiny 60 %, ti na spodní části Gausovy křivky s IQ nějak 100 - 95 procentních bodů mají i problém tu práci vůbec sehnat. Protože na vysokoškolskou náročnou práci nemají a živit se rukama jako vysokoškolští absolventi nechtějí.

A z takových, jakoby vysokoškolsky vzdělaných lidí se právě stávají největší Brouci Pytlíci. Na to se nějak dobře uplatnit ve svém oboru nemají, proto programově vyškoleni internetovou Wikipedií a podobnými rychlokvaškovými zdroji dělají cizí obory, kterým nerozumí. Ale v konkurenci jiných Brouků Pytlíků to vůbec nevadí.

13 0
možnosti
AJ

Božinku, to nedá dočíst. Nevím na čem si paní-slečna vybíjí své flustrace víc. Jestli na mužích? Každopádně to vypadá, že autorka ví všechno nejlépe, ona se může k všem vyjadřovat, jenom ostatní ne.....

A když už píše o národu.... tak to chce občas vytáhnout zadek ze zdejší kotliny a podívat se do okolí. Např dnes je na Krone krasný článek o slibech Rakouských politiků, uplně stejné jako u nás. .......

5 9
možnosti
KT

Píše se frustrace – (z lat. frustratio).

1 1
možnosti
PK

 Jak sem čekal jste to tu schytala od některých

1 0
možnosti
  • Počet článků 623
  • Celková karma 13,41
  • Průměrná čtenost 3862x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->