Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J28a35n 56D94o72u75š18e17k

6. 12. 2021 20:29

Alespoň mě se nemusíte bát, já ho na vás neprsknu. ;)

0 0
možnosti
PC

Vše vychází z naší mysli. Tedy i to, jak vnímáme svět a své okolí. Vy vidíte všude jen zlo a nespravedlnost a sama sebe prezentujete jako chudinku, které každý ubližuje a ohrožuje ji. Jaká je tedy vaše mysl? Dokážete se nad tím zamyslet?

Jsem rovněž už přes 20 let dost vážně chronicky nemocný (dýchací soustava). K tomu už mám i svoje roky. Je to však pouze můj problém, NIKOHO jiného!!!

3 0
možnosti
ZB

Neuvěřitelná diskuse, plná bezohledných lidí. Smutné a neomluvitelné. Jinak k chování lidí. Bohužel platí, že čím méně vzdělaná a méně inteligentní společnost, tím hůře dodržuje hygienická pravidla. A Ústí je v tomto spíš na spodní hranici.

Co mám zkušenost z Prahy a okolí, tak naprostá většina lidí respirátory minimálně v obchodech nosí správně a i dezinfekci používá cca polovina lidí. A i doporučenou vzdálenost ve frontách dodržuje většina nakupujících.

Jinak k očkování. My teď prošli epizodou, kdy se nakazil syn, který ještě očkován být nemohl a přestože s ním další 4 očkovaní sdílíme domácnost, tak nikdo z nás při opakovaném PCR testu, který jsme si z preventivních důvodů, abychom opravdu nikoho nenakazili sami zaplatili (Na první jsme měli nárok, na další až za 14 dní. ) nebyl pozitivní a tudíž snad ani infekční. Takže očkování alespoň v nějaké míře tu pravděpodobnost šíření infekce snižuje.

1 0
možnosti
BD

Většinu opatření dodržuju, až na tu desinfekci v obchodech. A víte poroč? Vétšinou musíte sahnout na lahvičku, na kterou už ten den sáhlo mnoho a mnoho lidí. To by se mi ekluje covid-necovid.

0 0
možnosti
Foto

Jedna taková "hodná" paní bez roušky v autobusu, když jsem jí ironicky děkovala, že je tak laskavá, že nám pomáhá zvládat pandemii, na mě napřáhla vztyčený prst a vztekle křičela: "Vy umřete! Vy na to umřete!" a vítězoslavně pokyvovala hlavou, jak mi to krásně nandala. Dokáže to někdo z vás pochopit?

Já k ní necítím nenávist, jen se na ni zlobím jako dospělý na dítě, které schválně provádí nebezpečnou hloupost a přitom ví, že to je nebezpečná hloupost.

Ale ona mě evidentně nenávidí natolik, aby mi přála tu strašnou smrt na covid, kdy člověk několik týdnů lape po dechu a dusí se. Nedovedu si kromě smrti v bolestech představit nic horšího (dole zmíněný bratranec to zažil). Viděla jsem svého tatínka tak skoro umírat (ne na covid).

Mé šestnáctileté dceři covid zhoršil zdravotní problém, ze kterého se už dostávala, měl byste vidět tu strašlivou únavu. Po půl roce sotva zvládla chodit do školy, ještě v říjnu často prospala celé odpoledne.

Švagrová zjistila, že je skrytá astmatička, s covidem si vytrpěla čtyřměsíční martyrium. Covidu a neočkovaných spolupracovníků se bojí jako čert kříže. A očkovaných, kteří přišli do styku s covidem taky.

Bratranec druhé švagrové málem umřel v nemocnici na kyslíku. Po pár měsících sotva ujde dva kilometry a rapidně se mu zhoršil zrak a sluch. Stejně starý člověk s podobným nálezem na plicích zemřel na JIPce.

Že mé kamarádce loni odvezli oba rodiče do nemocnice asi den po sobě a maminka jí tam umřela, bych ani neměla psát, protože na starých obětech covidu Vám nezáleží. Kamarádka to vidí jinak.

Minimálně čtvrt milonu lidí se trápí s dlouhým covidem. Ale prý je to málo nebezpečná nemoc!

2 2
možnosti
VZ

Jedna dobrá rada do života. Nechat tohle být. Nesnažit se za každou cenu aktivistiky buzerovat a poučovat jiné. Až padnete na někoho trochu prudší letory nebo někoho, komu mnohdy nesmyslná opatření vlády zničila firmu, kterou dlouhé roky budoval, může být, že to pro vás neskončí jen pokřikováním. Po tom roce a půl z kořenů vyvráceného života už by se jeden nemohl divit. A zrovna ta vaše rouška je pořád věc hodně sporná. Jsou země či regiony, kde v nich i spali a přesto je to semlelo a naopak. Já třeba mívám roušku tak, abych mohl dýchat nosem volně. Covid jsem prodělal, získal protilátky a jsem očkován. Šance, že bych to výrazněji mohl šířit se i podle lékařů blíží nule. Navíc při klidném dýchání nosem je emise minimální obecně. Přesto jsem se už setkal se situací, kdy mne začal peskovat nějaký senior, chrchlající svědomitě do roušky, která vypadala, že snad pamatuje bitvu o Normadii. Tu dát posoudit do mikrobiologického ústavu, to by byla asi mňamka. Možná by mohla být klasifikována jako biologická zbraň. Chce to taky apikovat zdravý rozum, jak píše jedna přispívající níže s tím utopeným farářem.

3 1
možnosti
Foto

To je taková typická reakce, já na vás všechny kašlu a budu si chodit, kam já budu chtít, ale vy jste bezohlední, protože se nechováte, jak já potřebuji. Když jste riziková, proč chodíte do obchodů a nenecháte si jídlo dovézt? Proč lezete do HD, když víte, že pro Vás je to obrovské riziko?

11 7
možnosti
ZB

Protože všechno nejde nechat dovézt, tedy teoreticky asi ano, koupit si věci za 100 a další zaplatit za dovoz je sakra neekonomické.

Plus některé věci je potřeba vidět osobně.

4 2
možnosti
JN

pokud je slecna verici, nechapu tu uzkostlivost. modlitba za ochranu je nejlepsi cesta

5 3
možnosti
Foto

Řekli důchodci, kteří se nakazily v kostele a za dva dny šli na pohřeb faráři ....

1 4
možnosti
JN

fanynka ockovani, ale ockovani tech druhych:-)

desinfekce nema vyznam. prenos c-19 povrchy se asi vubec nekona.

respirator taky ne, staci porovnat zeme ktere ho maji s temi co ho nemaji, ani testovani ne...

Země V4 mají podobné podmínky a geografickou blízkost, proto je užitečné porovnat země s tvrdými omezeními CZ,SK(včetně povinných respirátorů) s PL,HU(pouze bězné roušky), kde zůstávala opatření mnohem mírnější. Služby a maloobchod zůstávaly v PL v provozu a dokonce se doporučovalo držet potraviny otevřené i přes noc v kontrastu s zkracováním prodejních dob jinde. Přesto byla vláda díky rebelii v lednu donucena otevřít i rekreační zařízení. V HU zavřeli ZŠ jen v březnu na 3 týdny, jinak byly kompletně otevřené.

V PL se testovalo cca 10 až 20 krát méně, než v CZ, v některých obdobich i 50x méně než na SK.(Neprobíhaly žádné plošné testy) Polské zdravotnictví je o poznání méně kapacitní než české. Přesto v konečném důsledku není vidět horší průběh epidemie následkem slabých opatřeních. Např https://ourworldindata.org/...rus Jelikož můžeme vůči sobě porovnávat celkem 4 státy ze stejného regionu, patrně nejde o náhodu, ale spíše o důkaz že plošné testování ničemu nepomohlo (a tvrdé restrikce patrně také ne).

6 8
možnosti
Foto

Bohužel to celé dopadne tak,že díky chováni většiny společnosti lidé s nízkou odolností proti coronaviru vymřou ... Při stavu vzdělání, kdy lidé věří nesmyslům a při jejich pocitu já jsem letadlo, já coronavirus nedostanu, se s tím nic nenadělá ... Je to smutnė, nikomu to nepřeji, ale nevím jak tomu zabránit ....

4 4
možnosti
JN

co takovi lide s nizkou odolnosti proti chripce? nemeli bychom kvuli nim navzdy nosit respiratory a otravovat vzduch a kuzi desinfekci?

1 4
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 14,45
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->