Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já jsem materialista, takže snášejte fyzické důkazy a pak možná uvěřím.

0 0
možnosti
Foto

Existuje dobrý důvod, proč si horníci nikdy nenabrali světlo do tlumoku , i když je hmotné, a raději dali přednost kahanu, byť mohl zapálit metan:-)

0 0
možnosti
VD

Troufám si tvrdit, že Bibli znám možná lépe, než cca 50% křesťanů. i když netvrdím, že jsem ji přečetl slovo po slovu. A mám Biblí několik v různých vydáních - ze studijních důvodů, jelikož jsem ateista. Takže k částem blogu tvrdícím pohádky, jako že "jedině Ježíš žije" je nebudu vyjadřovat. Ale k tématu. Především asi spousta samotných věřících Bibli opravdu nečetla, respektive z ní zná jen ty nejčastěji a do zblbnutí omílané verše. Ale to není můj problém. Co je asi hlavní problém, je neznalost Ježíše. To nemá ani tak souvislost se čtením či nečtením Bible, to má souvislost se všeobecným kulturně - historickým přehledem lidí - a tahle neznalost je docela tristní. A týká se to samozřejmě i smyslu Velikonoc. Ovšem jedna věc je vědět, a druhá věc je "slavit". Jako ateista se budu raději rýpat v zahrádce - to mi připadá smysluplnější.

3 0
možnosti
Foto

Správně, rýpat se v něčem, čemu aspoň trochu rozumíte. Mělo Vás to napadnout dřív.

0 0
možnosti
PD

KDYŽ BEZBOŽNÉ TRADICE VYTLAČÍ PŮVODNÍ SVÁTKY

...no, ony ty svátky církevní vytlačily puvodní svátky pohanské

3 0
možnosti
JP

ten poslední odstavec, to je debilita

0 0
možnosti
Foto

Domnívám se, že Pilát Pontský by Vás měl za troubu, zatímco Klement Gottwald by s Vámi souhlasil a možná by Vás pověřil nějakými zvláštními úkoly.

0 1
možnosti
Foto

Ruku na srdce - já ji četl a ne jednou. V různých vydáních. Hezký den.

0 0
možnosti
MB

S Biblí to vidím podobně, jako s Marxovým Kapitálem ! Neustále se o tom mluví, přečetl, málo kdo. Navíc ! Číst se to nedá - nutno studovat. Studovat, jak studovat - Ještě složitější, dle toho žít !

O Bibli se dá psát donekonečna. Mocný soupis, množství autorů - Lidé v obrovském časovém záběru, něco popisují. Zdrojem jsou jim,, osobní zážitky a svitky. Některé využity, další v archivech Vatikánu. Nález svitků dalších ! Já si pak z Bible vybral Desatero. I úsměvné, jak jej následně sepisovatelé "Morálního kodexu budovatele", vlastně chtěli měnit ? Vždyť to nejde !

U Marxe, se neví, které statě psal i Engels ? Doslova se prolínali. Pak ono dědictví Nadhodnoty. Tedy, že kapitalista dělníka vykořisťuje. Přivlastňuje si jeho plody práce a následně si baží. Komunisté, zcela opomněli na Akumulaci kapitálu! Fabrikant vše nepropije - On ty prostředky vkládá zpět do výroby, modernizuje! Rudí kožci, je s lidem prokonzumovali ihned a zkrachovali !

V tom, je ta Bible lepší ! Mj., upozorňuje na 7 let hojných a hubených ! Přesně toto, se nyní děje ! Vláda p. Bureše dobu konjuktury, po vzoru KSČ prokonzumovala ! Tak jako Kniha knih píše - ČR zaplavila hejna sarančat a kobylek ! Co nás tak asi 7 následných let čeká ? Bible, na to odpovídá ! Bible, je dobrý Manifest ! ... :-)

1 1
možnosti
MB

Karle, čestné slovo) - Vy mne fascinujete ! Za co mám zase mínus ? Za respekt k Bibli, která shrnuje 2000 let ? Nebo ke směšnosti komunistů, kteří působili zlomkem 41 let, svou bludovitostí ? Nebo se zastáváte agenta Stb Bureše, kterému stačilo pouhých 8 let, aby z kořene vyvrátil ČR ? ... :-)

3 0
možnosti
FL

"Velikonoce vyvrcholením tříleté služby Ježíše v Izraeli." - Co jako představovalo to "vyvrcholení", proč se to slaví zrovna v pondělí?

0 0
možnosti
JU

Dovolil bych si opravit jednu věcnou nepřesnost: ne všichni představitelé konkurenčních věr umírají, mnoho jich je na východ od nás reinkarnováno. Tím u nás nejznámějším je dalajláma, ale není jediný.

P.S. Inspirovat k dobru umí skoro každé náboženství, teď si ale uvědomuji, že jsem vlastně nikde nikdy neviděl žebříček, kolik mrtvých za sebou zanechalo které náboženství při přesvědčování ostatních, že pouze ono je to nejsprávnější. Vsadím se ale, že křesťanství by obsadilo čelní příčku, pokud tedy ne rovnou 1. místo. A nikde nerozporuji, že by sám Ježíš takové věci nejspíš neschvaloval. Sám mám problém "jen" s tím, že to, co o Ježíšovi dnes víme, nebylo sepsáno za jeho života, a stačí si vzpomenout na dětskou hru tichá pošta, abychom si dovedli představit, kolik z Bible toho asi odpovídá skutečnosti.

2 0
možnosti
LT

Buddha zemřel, stejně jako zemřel i Ježíš.

Buddha po smrti vstoupil do nirvány. Ježíš do nebe.

Buddha se i po své smrti ukázal svým následovníkům aby uvěřili, že není mrtvý, stejně jako se Ježíš ukázal svým apoštolům aby uvěřili, že není mrtvý.

Buddha i Ježíš mají miliony a miliony přívrženců, kteří v nich vidí toho pravého, kterého je třeba následovat.

Rozdíl mezi příběhem Buddhy a Ježíše je v tom, že Buddhův je o 500 let starší než Ježíšův.

0 0
možnosti
JZ

Já četl jen pár úryvků. Ale trochu mimo téma - mě by zase zajímalo, kolik lidí přečetlo Švejka. Že mu každý tak rozumí.

0 0
možnosti
Foto

Kupříkladu já Švejka četl opakovaně v různých vydáních.

0 0
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 21,62
  • Průměrná čtenost 3856x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->