Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Možná díky bezbožným tradicím, jak jste označila pomlázku a dobrým jídlům a alkoholu, tedy podle Vás obžerstvím, je tento svátek slaven a dodržován.

Můj Pán Bůh není žádný škarohlíd a puntičkář, který nemá pochopení k lidským slabostem, proto se na něj obracím, když si nevím rady, prosím o podporu a odpuštění. Takového Pána Boha mám v duši,V ne přísného, který by nedopřál svým ovečkám po dnech plných práce a starostí trochu povyražení na velikonoční pondělí.:-)

0 0
možnosti

Otázka je vlastně, proč lidé věří v nějaké náboženství a proč zrovna to jejich je to správné?...nevylučuje se to s s faktem, že tu máme desítky, stovky různých náboženství? To těch bohů je tu 150? Pro každého jiný?

0 1
možnosti
Foto

protože člověk je schopen vymyslet všechno možné, to ale ještě neznamená, že Bůh, ten, který opravdu nastartoval nejen lidskou existenci, neexistuje. Existuje a je dokonce poznatelný. Jak? Skrze studium Evangelia a určitým postojem srdce. Bůh se dá poznat těm, kteří ho chtějí poznat a kteří jsou ochotní pro to něco udělat,

0 0
možnosti
Foto

Přiznám se, že jsem celou Bibli nikdy nepřečetl. Začetl jsem se do ní několikrát, ale nikdy jsem to nedokončil. Připadalo mi to jako příliš těžké čtení.

Více mne zaujal Starý zákon, který ovšem není křesťanství. Ten mi připomínal hodně historii, zatímco Nový zákon už je především náboženství.

0 0
možnosti
Foto

Nový zákon je o Ježíši Kristu a záchraně člověka,

0 0
možnosti

Kolik lidí četlo Bibli? Určitě+ jsem ji celou nečetl, ono se to moc číst nedá - přece jen jazyk je velmi archaický a je to samá vražda, zločin válka. Člověk musí mít pevné nervy, aby se tím zabýval - myslím Starý zákon. Nový zákon jsem určitě přečetl ve 4 variantách a někdy se i podivoval, jak to má každá varianta trošku jinak, Sv. Pavel Šavel už mě nudil. ....Jako kluk jsem disponoval v kumunismu starým odrbaným katechismem, kde byly hezké obrázky: Noe na arše, Země zaplavena, Jakýsi mladík uvízl za vlasy na větvi a k němu se blíží pronásledovatel, který ho s chutí propíchne, Samson shazuje sloup a zasype tisíce lidí...atd atd. Pěkné historky.

0 0
možnosti
Foto

Mám rád pravdu a realitu a nikdy jsem nesnášel dogmata, proto nejsem věřící. Ale když se ptáte, kolik z nás četlo Bibli, neměla byste opomenout stejně závažný (dokonce i důležitější) dotaz, kolik věřících Biblí žije a dodržuje Desatero.

8 0
možnosti
Foto

Věřící Desatero dodržovat nemusí, protože si může koupit odpustek a nebo se modlit pro odpuštění. :-)

4 0
možnosti
Foto

Díky za přehledné biblické poselství. Občas mi vrtá hlavou, čím to je, že realita je pro mnohé tak těžko přijatelná. Kolik např. Židů zbytečně zahynulo jenom proto, že neuvěřili zprávám o tom, že Hitler je nebezpečný psychopat. Každý člověk si přece může ověřit existenci Boha. Bohužel velká část lidí bude jednou k Bohu volat, ale už bude pozdě. Pak budou konfrontováni s tím, co říká Bible. Mohli se zachránit, ale nechtěli si ověřit zprávu a záchraně lidské duše Ježíšem Kristem.

0 0
možnosti

Jak jsem vyčetl v dobových svědectvích, utéci před nacisty nebylo tak jednoduché, když člověk zaváhal, potřeboval dost peněz, aby 1938 vypadl z Československa. Taky jsem četl vzpomínky, jak rakouští Židé říkali moravským: Utečte, zabijí vás a oni odpovídali: No snad to nebude tak hrozný. ...Bylo.

0 0
možnosti

obviňovat Piláta za odsouzení Krista by jste neměla. Ten se do toho dostal nevinně. Přišla k němu skupina hodnostářů a chtěla Ježíše odsoudit, ale on nenašel na něm žádné viny ale ta skupina ano.

Pilát si mohl postavit hlavu jako římský hodnostář a židovská provincie Římu patřila. Ale kdyby se začali Židi zase bouřit, tak věděl, že by se nemohl o své legie opřít. To už nebyly ty slavné legie z jiných dob, v těchto legiích byla kdejaká sebranka, takže nespolehlivé jednotky. Proto také věděl, že se o ně nemůže opřít.

Proto pouze pravil, že nenašel na něm viny a nechal ho osudu těch hodnostářů.A to jeho vstání z mrtvých by se také dalo vysvětlit i jinak. Pokud se dobře podíváte na obrazy, tak třeba vpich kopí je na jeho pravé straně těla. takže omdlel, či jinak znehybněl, tyhle boží muži to dovedou, no a pak normálně odešel. Je to jen moje hypotéza

0 0
možnosti

Pilát ale nebyl žádný dobrák, byl to kruťas a Ježíš ho buď nezajímal, nebo si dělal z židovských hodnostářů srandu.

0 0
možnosti
Foto

Bible je velmi podstatný a důležitý zdroj pro arechelogii.Bible obsahuje 66 knih psaných v průběhu období 1500 let od 44 různých autorů. Pravost příběhů a lidí, kteří žili v její historii byla ověřena objevem svitků od Mrtvého moře v roce 1948.Svitky pocházejí z let 150 – 170 před Kristem a obsahují všechny části Starého zákona kromě knihy Ester. Spousty jiných objevů pomohlo dokázat mnoho detailů z Bible,

1 0
možnosti
Foto

Podobně se podařilo najít i detaily (Trója,Odysseův palác) podle popisů ve starořeckých eposech. Je ale fakt, že nejstarší nalezený zlomek Odysseiy je až ze druhého století po Kristu.

0 0
možnosti

Ač ateista, kdysi jsem zakoupil výpravnou "Domácí bibli" z produkce Reader's Digest a celou ji přečetl. Na mém ateistickém založení to nic nezměnilo.:-)

2 0
možnosti
Foto

Já mám doma dvě, jednu novou (Kralickou), jednu z první republiky. Za přečtení to stojí. Je to sbírka různých názorů, záznamů událostí, které s možná staly a možná ne. Přirovnal bych to k dnešním sociálním sítím. Záleží na tom, co si z toho kdo vybere. A poskytuje mnoho užitečných citátů, např.: "...I vstoupil Pán do domu a vida mzdu pracovníků jeho, odvrátil se a hořce zaplakal..."

:-)

5 0
možnosti

To, co říkal ten anglický dělník, je docela dobrá odpověď. Asi už měl těch agentů s teplou vodou dost a chtěl je nějak vtipně utřít. A znáte tenhle (musí být aspoň částečně v angličtině, ale když už máme připravené prostředí)?

Tak tedy na zeď té továrny, ze které vyšel ten dělník, někdo napsal "JESUS SAVES".

A přes noc se pod tím objevil dodatek "MOSHE INVESTS".

1 0
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 14,51
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->