Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na závěr píšete "Rozum do hrsti". Tak nemeškejte a honem pro něj, paní autorko!:-P

2 0
možnosti
Foto

Tak nevím. Anxilolytika kvůli respirátoru a pak ho tvrdošíjně nosit úplně všude? Včetně trénování? Tomu se mi ani věřit nechce.

2 0
možnosti

V prvé řadě byste si měla pořádně přečíst aktuální opatření vlády ohledně nošení ochranných prostředků. V zastavěném prostoru obce je povinný respirátor, nebo zdravotnická rouška dle ČSN EN 14683+AC. Takže při chůzi ve městě se nemusíte dusit pod respirátorem, stačí jen zdravotnická rouška, se kterou se dýchá přece jen lépe.:-)

https://www.vlada.cz/cz/epidemie-koronaviru/dulezite-informace/nouzovy-stav-a-mimoradna-opatreni-_-co-aktualne-plati-180234/#ochrana_dychacich_cest_nove

5 0
možnosti
Foto

Jednoduše. Přestat dýchat úplně.

0 0
možnosti

Už věta že se na Vás lidé v respirátorů koukají jako na mqgora je důkazem toho že problém s ním je spíš ve Vás. Stačí používat zdravý rozum, kde nejsou lidi ho nemít a kde jsou si ho nasadít. A nepitvat to. Jsem v tak velkém městě jako je Ústí a můžu říct že tady se nařízení dodržují. Mimochodem k blogu..důchodci dostali 5000 na roušky a od máte jistotu že by Vás dovezli do Drážďan ? Němci si to určí kam např. dva pacienti ze Slovenska jsou až v Dortmundu.

2 0
možnosti

To by ovšem museli mít rozum městští a státní policajti. Jedou striktně podle zákona a nezajímá je, jestli jdete v zastavěném prostoru obce po liduprázdném chodníku. Jaksi nechápou, že smysl předpisu je v tom, nosit ochranné prostředky tam, kde je velká koncentrace lidí, a ne, nosit je za každou cenu v zastavěném prostoru obce, i když široko daleko není ani noha.

1 0
možnosti

Na jaře jsem nadávala na látkové roušky a dnes bych si za to dala pár pohlavků. Respirátor upřimně nenávidím. Kromě toho, že se v něm špatně dýchá, mám odřené uši, zvedá se mi žaludek ze zápachu dezinfekce (nevím, jak ty vaše, ale na ty moje použili něco podobného jako se používá na veřejném WC), tak neznám nikoho, komu se nezamlžují brýle. Už jsem objednala jiné, s obrázkem, to mi trochu zvedne náladu. S dcerou to na jaře fungovalo: Chceš roušku s pavoukem nebo se sovou?

0 0
možnosti
Foto

No vidíte já to mám úplně jinak. Včera jsem zvládl 9 km bez roušky i bez respirátoru. Bylo krásně a byl jsem v přírodě i v centru města. Zhluboka jsem dýchal, převážně nosem. Jenom ve stoupání k rozhledně na Kaňku jsem dýchal i ústy. Jenom se mi večer těžko vydýchával druhý poločas zápasu Slavia Praha vs Baník Ostrava. Respirátor si beru jenom naprosto ve výjimečných případech, když musím někam jít pro jídlo... A klidně bych si ho vzal i do Edenu, kdyby mne tam pustili. Kvůli tomu bych se nechal klidně i opíchat. A vůbec bych neřešil jakou vakcínou

5 0
možnosti

Začala jsem postupně. Nechala jsem si předepsat další léky na úzkosti. Pak jsem střídavě nosila textilní roušku a střídavě respirátor. Trénovat jsem začala ještě v době, kdy nebylo povinné respirátor nosit. Někteří mi říkali: Co blbneš? To přece ještě není povinné! No, jistě, ale já jsem to musela nacvičit. To abych nezpanikařila a do „ostrého režimu“ jsem byla připravená.

Zdroj: https://siander.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=767002

Autorka potřebuje jinou pomoc....

7 0
možnosti

Chtel bych se autorky zeptat kde a jak utahuje na respiraturu snurky? Za svuj zivot pred kovidem a i v kovid dobe jsem pouzil stovky respiratoru ruznych znacek. A nikdy zadny respirator nemel snurky na utazeni. Takze co autorka utahuje?

3 0
možnosti
Foto

My doma máme také profi respirátor s upravováním délek gumiček

0 0
možnosti
Foto

Z vlastní zkušenosti mohu doporučit certifikované nanoroušky z Liberce CUBO.cz, dýchá se přes ně lépe jak přes látkové a záchyt virů mají vyšší než ty respirátory FFP2.

O tom, že je kontraproduktivní nesmysl to nosit venku na čerstvém vzduchu, pokud zrovna nejste v nějakém davu nebo družném hovoru, Vás přesvědčovat nebudu. Ale já venku na ústech taky nenosím nic.

10 0
možnosti
Foto

Používám nákrčník Respilon R-shield light (nano filtr) s účinností odpovídající FFP2 a je to dost pohodlné.

Na ulici, kde široko daleko nikdo není, si to stáhnu dolů na krk a když se k někomu přiblížím, tak si to natáhnu.

2 0
možnosti
Foto

Víte, ne že bych vám chtěl snad radit, ale slyšela jste třeba a nebo dokonce zkusila jste někdy, v klidu doma, nebo venku o samotě, hluboké jogové dýchání, plný jógový dech, nebo třeba novou Wim Hovu metodu, která z něj vychází? Informací je všude na internetu dost. Nejen že vám to pomůže zvládnout tyto situace, nákupy a podobně, udýchat to, ale možná by vám to mohlo pomoci i s vaším problémem, který jste sice nespecifikovala, ale kvůli kterému zřejmě máte, nebo jste měla na jaře výjimku. Zkuste to, za to nic nedáte. Možná byste mohla pak nakonec vysadit i ty prášky. :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 15,61
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->