Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hezky popsáno i s příměrem k dětem - jen bych doplnil o následnou repliku "rodičů": Sorry, jako, ale to jste si zavinili sami!

Jedna z největších zhovadilostí byla volná půlnoční. Její dopady právě teď (i s ostatními vlivy vánoc) sklízíme.

2 4
možnosti
Foto

Doporučuji nakoupit atombordel a zalézt do sklepa... ;-)

4 4
možnosti
OL

Nesmyslný článek. Žádných 14 dnů lockdownu navíc by nás nezachránilo... Je absolutní nesoudnost si to myslet... Ani by nás nezachránilo kdyby se zavřelo ještě něco navíc.. Jediný výsledek by byl permanentní lockdown...

24 3
možnosti
PK

Samozřejmě. Jediné opatření mající smysl je OČR či homeoffice, které brání lavinovému šíření mezi rodinami a pracovišti. Ostatní opatření jsou pouze kosmetická, zbytečně devastující.

2 1
možnosti

To mi připomíná situaci v Iránu (není to vůbec přesná analogie, tudíž nehledat odchylky). Část lidí je tam přísně konzervativní, část lidí liberální, většina tak nějak podle gausovi křivky. Když vláda střílí do liberálních, jsem si jistý, že pak ta konzervativní říká: "Máte co jste chtěli"

Fakticky, ve státě máte nejrůznější proudy. Fanatici a vyděšení lidé vidí vše černobíle. Reagují na ty svoje. Většina lidí nechce jít od extrému do extrému. Chce racionální řešení situace. A to vláda neposkytuje. To je důvod, proč je tolik odporu k opatřením (rozumným i hloupým), to je důvod proč se z roušek stal symbol. Jak ochrany před covidem, tak boje proti vládě. A přitom o pitomé roušky vůbec nejde.

2 0
možnosti
BM

Navrhuji jako prevenci. Ty mrtvé, kterých už je po nemocnicích a kremacích hodně, rozvážet do divadel, restaurací a na hory. Hezky je tam vystavit aby případní návštěvníci viděli výsledek jejich idio.ského chování. Hrušinský by měl aspoň pro koho hrát. Měl by diváky kteří už snad nikoho neohrozí.

2 9
možnosti

Já navrhuji jako prevenci vzít škody způsobené lockdownem a všem, kdo se postaví za současná opatření, poslat složenku s jejich podílem. A klidně jim povolit splátkový kalendář, který by je naučil, že dluhy se platí

Já vím, hloupý a populistický návrh. Ale jen se snažím dostat na stejnou vlnu.

9 1
možnosti
Foto

Tak se podívejme, jak fungují opatření ve světě...

Izrael... 3x úplný lockdown - stejně jsou v průseru...

Německo... opatření celé léto - v současnosti mají průběh pandemie cca 14 dní zpožděný za námi...

Slovensko... šílené represe, izolace, lágry na karantény - průšvih jak u nás...

Prostě si ten covid dělá co chce a vypadá to, že vlády na to mají minimální vliv... V Bělorusku také nepřehazují těla vidlemi a přitom tam virus neřeší v podstatě vůbec...

Nějak v kontrastu s výše uvedeným vůbec nechápu pointu vašeho blogu...

Jediné v čem se shodneme je to, že si na pandemii dělá celo dobu PR Babiš...

50 4
možnosti
Foto

Zásadně s vámi nemohu souhlasit. Obávám se totiž, že silně zkreslujete situaci a vůbec neberete v úvahu oficiální mezistátní srovnání, kde "kralujeme" na nešťastných prvních příčkách negativních statistik.

2 0
možnosti
MK

Vážena autorko. Jediné z čím s Vami souhlasím je, že máme co jsme chtěli. Nikdo nám nebránil používat zdravý rozum a brát ohled na sebe a ostatní kolem nás. Dodržovat 3R není zas tak složité a má to logiku. Jenže se tu stalo módní do toho plést politiku a Vy v tom pokračujete a to mi vydí. Jednáni vlády levé nebo pravé to je jefno je důsledkem našeho chování jako celku a stávající opatření jsou jen výsledek. To je vše.

3 2
možnosti
Foto

Máme stále zakořeněné už od dob Rakouska-Uherska se spoléhat na osvíceného mocnáře. Dnes je tím mocnářem, pro mnoho z nás Babiš. Víra v něj spoustu lidí zbavuje pocitu odpovědnosti a používání rozumu. Poslušně a bez rozumu děláme to, co vláda nařídila, poslušně udáváme ,tak jak to máme v genech, ty co nenosí roušky, udáváme prodejny, kde se nedodržuje odstup. Když vláda zjistí, že svoji neschopností zmatlala co mohla, neřekne omlouváme se dopustili jsme se mnoha chyb, ale řekne za to nemůžeme za to mohou ti neposlušný a poštve na ně ty poslušné.

14 6
možnosti
Foto

Hezky řečeno resp napsáno R^

0 4
možnosti

R^

Tento stát se chová ke zdravotníkům velmi masečsky! Po Listopadu platil lékaře pouhou třetinou vypočítané částky. Pak chtěl zavřít většinu našich nemocnic. Naštěstí jsme to nedovolili! Tak začal platit některé nemocnice jen částečně! Ministři zdravotnictví to řeší již dvacet let. I ministr Blatný to jen přislíbil! Pak se omezoval personál na minimum. Václav Klaus se vysmíval lékařům: Chcete si vydělat peníze, jděte jezdit jako taxikáři!

A do socialistickým inženýrstvím zdevastovaného postkomunistického zdravotnictví se sníženou akceschopností dorazil koronavirus. Na jaře jsme zdravotní péči uchránili před kolapsem. Pak naše vláda přes veškerá varování usnula na vavřínech. Místo radami odborníků na medicínu se Andrej Babiš řídil svojí PR agenturou. A tak jsme na podzim nechali koronavirus rozvinout v plné síle a zdravotnictví jelo na hraně selhání. Přesto jsme dovolili větší šíření koronaviru. A nyní je naše zdravotnicví již za hranou možného. Tisíce zdravotníků prodělalo koronavirovou infekci a velká řada z nich na koronavirus zemřela. Nikoliv s koronavirem, ale přímo na koronavirus! Lékaři, sestry, saniťáci a další pomocný personál jsou vyčerpáni nadměrným fysickým a psychickým vypětím. Ale stát nedostatečným zabezpečením stále zvyšuje nároky na zdravotnický personál. Co bude dál? Koronavirus začne oslabovat až teprve v květnu!!! Co nás čeká?!?

:-)

5 5
možnosti
Foto

České republice je evidováno 189 nemocnic s celkovým počtem 60 336 lůžek z toho 50 678 lůžek bylo vyčleněno pro akutní péči, pro covid.

1 0
možnosti
PK

No, nehodlám řešit vládu. Dokonce ani nemám chuť komentovat její nařízení. Váš příspěvek se mi líbí a v zásadě s ním souhlasím. Proto karma.

Jen snad dodám, že vše je strašně složité, pokud nám chybí obyčejná lidská ohleduplnost.

V neděli nás čeká další manifestace proti vládě a jejím nařízením. Upřímně říkám, že s většinou věcí souhlasím. Jenže mám velký strach, v co se zase tento protest zvrhne. Vždyť přeci nemít roušku na hubě je strašně "in".

7 5
možnosti

Vzpouru proti rozhodnutím vlády pořádají Svobodní v neděli odpoledne na Staroměstském náměstí v Praze!

0 0
možnosti
VV

Rika se tomu co podnika vlada JoJo efekt. A detinska vlada si s obcany hraje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 20,01
  • Průměrná čtenost 3856x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->