Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zmineni velikonoc je ponekud nefer... Pokud si pamatuju ty lonske, tak Hamacek ve velkem kritizoval to, ze se lidi opovazili vylezt do prirody, kolikrat ani venkuy nenosili rousku a ze za 14 dnu uvidime... A nestalo se vubec nic. Tehda se poprve ve velkem ukazalo, ze nam vlada akorat kali na hlavu a vlastne nema absolutne zadne tuseni, co dela a co ma mit jaky dopad.

4 2
možnosti

Ano, před rokem nikdo nevěděl nic, ale dnes jsme již moudřejší! :-)

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

2 4
možnosti
KS

Když píšete, že lidi roušky nenosili, tak by mě zajímalo, kde je nenosili. Na ulici?

8 2
možnosti

Nejen na ulici! V restauracích, v MHD, v supermarketech... Všude se našli lidé bez roušek! :-)

1 6
možnosti
GK

,,Krematoria jsou přeplněná zesnulými. Mrtvoly pracovníci krematorií nestíhají spalovat a tak se převáží do jiných měst." jak si mám tuhle větu vysvětlit? Která krematoria jsou přeplněná?

2 2
možnosti
JS

Autorka si neuvědomuje odpovědnost za šíření paniky a policie pod vedením ČSSD není schopna ani ochotna z toho vyvodit zákonné důsledky.

2 1
možnosti
MB

Chybí základní informace. Kolik lidí se nakazí v práci? Kolik v rodinách? Kolik v obchodě? Kolik v restauraci? Kolik na ulici bez roušek?

Nic proti, ale povinná rouška na ulici je nesmysl. Pokud se bojíte infekce na čerstvém vzduchu, tak noste FFP 3 a držte odstupy. Nechtějte to po ostatních. Jelikož se mimo uzavřené prostory neustále povívá větřík, tak se případná virová nálož okamžitě rozfouká do okolí a rozptýlí. Takže nechoďte blízko k ostatním.

A ty obchody? Neplatilo náhodou, že v obchodě je limit plochy na osobu, povinná rouška? Tím by se přece měla pravděpodobnost infekce snížit na velmi malou. Zavřené obchody třeba mně připravily dost nepříjemností - na nízkých trekovkách se mi propadla pata, na zimních botách zas rozpadl zip. Nemít rezervní, tak je má mobilita omezená tak, jak si přejí architekti lockdownu. Každopádně je otázka, jak moc zavřené obchody opravdu vyřeší šíření infekce. Jelikož se aplikují chaotické balíky opatření, tak zpětně nelze dohledat, co pomohlo a co ne.

32 0
možnosti
Foto

A já teď řeším neřešitelné. Rozbité záchodové prkénko. Není ho kde koupit a tam máme doma turecký záchod ;-D

2 0
možnosti
MK

Velmi dobře popsáno,na rozdíl od Vás já si myslím,že máme takovou vládu,jakou si zasloužíme. Když si přečtete reakce minumálně 50procent lidí zde,zjistíte,že žádný Covid není,krematoria jsou prázdná,lékaři si koušou nehty nudou....atd. Naše společnost je těžce nemocná a ta nemoc se jmenuje "blbost". Kdyby dneska zhaslo slunce,zítra si přečteme že za to může vláda,potažmo Babiš. Ani kouska osobní odpovědnosti,soucitu a rozumu není v těchto lidech.....jak kdysi pravil Postránecký v "baronech"...chce se mi zvracet.

9 6
možnosti

Když si přečtete zprávy z podzimu.

1 000 nakažených. Nemocnice jsou na pokraji kapacity

5 000 nakažených. Nemocnice jsou na pokraji kapacity

10 000 nakažených. Nemocnice jsou na pokraji kapacity.

.

Věříte informacím vlády?

Vláda lže a zatajuje informace, čímž dává obrovský prostor k nedůvěře a dezinformacím. Nevím jaká je situace teď, ale pamatuji si právě podzim, kdy v novinách byly zprávy o přetížených nemocnicích a jedna setřička z Motola prohlásila: "bulshit". Možná je teď situace horší a kmitají i na Motole. Nevím. Jen vím, že informacím v médiích nemohu věřit. A nedivím se ostatním, že vládě nevěří

8 2
možnosti
PK

Paní, co myslíte tím "nošením roušek ve městě" či "otevřenými obchody"?

Pochopila jste vůbec, proč stouply počty nakažených? Protože se setkali lidé v rodinách! Víte, co to znamená? Část rodiny šla navštívit jinou část - byli pospolu půl dne v jedné místnosti - někdo z nich byl infekční - nakazil ostatní. Samozřejmě v rodinách se roušky nenosí. Proč by měli lidi venku nosit roušky? Jen kvůli tomu, že máte paniku, aby vás nějak uklidnili? I když to je naprostý nesmysl a tutdíž to ani žádné vládní nařízení nepřikazuje? Stejně tak obchody, už jen ze své podstaty, nikdy nebyly zdrojem šíření nákazy. Proč by se měly zavírat?

Zkuste trochu přemýšlet, než vůbec něco napíšete. Rv

29 3
možnosti
PK

A abych doplnil - jediné opatření, které má postřehnutelnou účinnost a které vždy zafungovalo, bylo OČR a homeoffice. Tedy záležitosti řešící právě omezení přenosu mezi rodinami a zaměstnáním. Každé jiné opatření má zcela minimální vliv a způsobí úplně zbytečné škody.

5 1
možnosti
JW

.....rodiny by se nesetkávaly......... Na cizinku jinak dobré, obsah slabší. Mimochodem je lepší shánět informace, než dělat ideologického policajta. Účinnost roušek, zejména těch domadělů není prokázaná a jejich přecenění může vést k rizikovému chování.

11 0
možnosti
Foto

Vláda vládne a má odpovědnost, to se nedá popřít. Ale trochu jste zapomněla na ty moudra co pronášela opozice. A nakonec, jak se chováme my všichni?

13 1
možnosti
DV

Vsadím se, že kdyby se stejně pečlivě sledovala kupříkladu "obyčejná" chřipka, objevila by se čísla podobná, ne-li horší než u Covidu. Jenže chřipku měli už všichni, tou se dav už strašit nedá.

Tak se objevil Covid, což je respirační virové onemocnění stejné třídy jako chřipka. A hle, média nafoukly, státy naskočily a máme tu covidovou totalitu. Očkovaní mohou žít jako předtím životy, které mohli žít všichni bez ohledu na stav očkování, neočkovaným sebereme občanská práva. Overtonovo okno se otevírá. Dnes je to covid, zítra sociální kredit po vzoru Číny.

Já třeba očkování proti chřipce nemám. Zatím jsem jí neonemocněl, přesto mě nikdo nešikanuje za to, že očkovaný nejsem. Smrtnost chřipky byla i horší než covidu a chřipka tu stále je i přes očkování.

15 6
možnosti
Foto

Chřipka se sledovala podobně. Počet obětí byl při každé z poválečných vln (největší asi byly v roce 1962 a v roce 1995) menší než letos. A to se přijímala mnohem menší opatření (pouze jednou chřipkové prázdniny, a obvykle zákazy návštěv v nemocnicích)

8 0
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 20,36
  • Průměrná čtenost 3856x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->