Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Milá paní, ta opatření se dost těžko dodržují, protože naprosta většina mých vrstevníků (+/- 40) a mladších nevidí jediný důvod, proč je dodržovat. Jim totiž vůbec nic nehrozí, maximálně slabší chřipka, zato potřebují žít, stýkat se, pracovat, cestovat, poznávat...a je to pro ně důležitější, než strach o sebe nebo seniory. Jsou plní života a dusí to v sobě. Ale to by asi i nějaký omezený čas vydrželi, i když logika tam podle nic není. Když ale vidí, že po nich se chce devastující oběť a ti, kterých se nebezpečí nejvíce týká ve valné většině jen nadávají, posmivají se, že oni za války...a ty blbosti, ke kterým jsou ostatni nuceni vlastně ani nedodržují, protože jinak by se nemohli nakazit...ochota a solidarita klesá. A vůbec uz nechci hodnotit přístup autorit, které jsou nám, mladším, jenom k smíchu

..

7 4
možnosti
MK

...doporučuji tuto reakci !!!! Richard je typický jájjínek,bezohledný,přesně jak popisuji níže. Doufám,že si to přečtou jeho rodiče,aby věděli,co vychovali....!!

5 2
možnosti
AJ

Bože to je blábol. Stačilo napsat nemám ráda Babiše.

10 3
možnosti
MK

Autorka nic takového nepíše a nepodsouval bych jí to. Pouze říká to,že vláda nám ná dát návod,mantinely chování a hlavně by pak měla důsledně kontrolovat jejich dodržování. Při zjištění porušování,trestat-tvrďě. Neustupovat tlaku "veřejnosti"protože tu větčinou předtavuje část křiklounů buď s nízkým IQ na to,aby pochopili,že zbytečně umírají lidé a některým nám to není jedno.Avotomtoje...

1 0
možnosti
MN

Problém Vánoc byl v tom, že spousta rodin si usmyslela, že si z domova důchodců vezmou dědečka či babičku na pár dnů domů. Vedením domovů důchodců bylo jasné, že z toho bude megaprůšvih, ale v podstatě s tím nemohli nic dělat. Dědečkové a babičky si tak užili pár dnů u svých rodin a masově se nakazili od svých vesměs bezpříznakových dětí a vnoučat. No a po návratu do domovů důchodců nakazili ty zodpovědné důchodce, kteří na Vánoce pro jistotu nikam nejeli.

1 0
možnosti
Foto

J64a93n29a 36M11a40j60o31v97á

11. 1. 2021 18:15

No a tohle jste vzal kde?? A co je podle vás zodpovědný důchodce? Vůči komu na jako odpovědnosti? A nakonec... Vy jste v pohodě rok bez kontaktu s blízkými? V rámci odpovědnosti za... co vlastně???

0 0
možnosti
MP

Článek jsem nejprve chápal jako kritiku nás občanů, že nedodržujeme nařízení a na vládě si vydupáváme rozvolnění, což je tedy rozhodně pravda. Ale moc nechápu tu druhou polovinu článku, kdy se vše začne stáčet na kritiku vlády, že epidemie je tu proto, že vláda nedůsledně zavádí a vymáhá opatření, že se nechá přimět tlakem veřejnosti k rozvolněním, a že bychom si měli zvolit v příštích volbách vládu lepší. Takže:

1. ano, současná vláda se v tom velmi plácá, ale není důvod si myslet, že by jakákoliv jiná vláda to dělala lépe. Kdokoliv jiný by se v tom plácal úplně stejně a obzvláště u řady opozičních politiků bych naopak čekal ještě výraznější rozvolňování i bez tlaku veřejnosti (stačí si vzpomenout na léto a ty plamenné řeči politiků o totalitní vládě, osobní nesvobodě atd.). Pokud si to někdo nemyslíte, klidně řekněte kdo a proč by byl výrazně lepší. Na Západě se to nedaří prakticky nikomu.

2. Že politik dělá to, co po něm chce většina veřejnosti (např. rozvolnění), není ještě a priori špatně. Politik není žádný rodič, ale naopak má dělat to, co po něm chtějí občané, aby dělal. Já bych tedy nechtěl, aby politici dělali to, co vyloženě nechci a šli i proti vlastním občanům, to je dost schizofrenní. Něco si nejprve vydupat a potom politikům nadávat, že se nechali přesvědčit a udělali to co jsem po nich chtěl, to opravdu není moc inteligentní. Navíc v současné době vládne fanatismus ohledně lidských práv, takže každý politik má okamžitě na krku obvinění z despotismu, tyranie a omezování lidských svobod kdykoli jen zmíní možnost jakéhokoliv omezení lidí.

12 1
možnosti

Naopak! Populistickiý politik je špatný politik!

Na rozdíl od lidu obecného mají politici svoje odborníky, kteří jim moudře radí. Když se jejich radami neřídí, když se populisticky řídí přáním hlupáků, měli by být vyměněni! Snad to pochopíte do podzimních voleb!

:-)

0 0
možnosti
JN

Ostravske krematorium nestiha bezne, zejmena behem zimy. Jen to nikdo nemedializuje.

Znam pani co od jara nevychazi, deti nevpusti ani na zahradu. Uz ted je v podstate jakoby mrtva, ale podle Vas zajiste vzorna.

Dejte si dobrovolny lock down az do spasne vakciny a hlavne se nestykejte ani s nikym z rodiny. V rodinach se to siri nejcasteji.

11 3
možnosti
RK

Roušky na ulici jsou blbost. Tam

kde se nosit musí se nosí. Žádná země si s Covidem neví rady. Zbytečné obviňování lidi. Vláda je zmatená.

5 2
možnosti
ZD

Výsledkem vaší úvahy je, že za vše může zmatená vláda?

4 1
možnosti
TZ

Pěkná agitka... Volbama to podělali, ale prosinec byl důležitý... Aspoň dali šanci pár obchodům/restauračkam co měly vatu nezkrachovat...

Možná se dostaneme ze situace první, hromada lidí bude mít obranyschopnost dříve, než přijde vakcína a situace se může začít při stejných opatřeních zlepšovat... Ofiko čísla jsou značně postřelená podle počtu pozitivních testu... Pokud by byla trojnásobná, za 2 měsíce to může jít dolů v nerizikové populaci...

4 2
možnosti
PK

Podle průměrné pozitivity antigenních testů se dá přibližně dopočítat, že už se s virem mohlo setkat cca 5 milionů lidí.

0 0
možnosti
JK

J70a74n 74K26o93z39l92e10r

8. 1. 2021 19:58

Proboha , copak to tady politici nechápou nebo nechtějí lidem říci, že pokud si nejbohatší státy mimo Evropu neopatří dostatečnou zásobu vakcíny tak nebudou ostatní státy v Evropě očkovat, je to smutné ale tím ohrožují zdraví nás všech a dost možná lidé vezmou spravedlnost do svých rukou a budou nutit vlády v Evropě aby vystoupily z EU

1 1
možnosti
Foto

A co si prostě přiznat, že velká část lidí se opravdu chová jak děti ? A opatření po česku švejkují.

12 0
možnosti
PK

Co tak si prostě přiznat, že velká část lidí se opravdu chová jak lidi? A opatření nařizující jim dělat ze sebe asociální zrůdy nedokážou respektovat? Lidské instinkty vláda NIKDY nemůže předělat a potlačit. A to je dobře. Člověk je tvor společenský.

4 4
možnosti
JS

Kecy, kecy a zase kecy, Krematoria byla speciálně na severní Moravě přeplněná již před kovidem, protože stará dosluhují a nová se nestaví. A co se týká nákazy, tak se nemůžeme divit, když důchodci vyrazili houfně do krámů utrácet rouškovné.

2 4
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 20,36
  • Průměrná čtenost 3856x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->