Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OH

Premiér ani celá vláda není patrně tak prudce inteligentní jako Vy. Proto neznají zvyky důchodců, aby je stanovili hned na první pokus.

0 0
možnosti
Foto

Naše babička nakupovat vůbec nechodí, zůstává doma, aby se nenakazila. Cokoliv potřebuje jí přineseme. Prostě nám zavolá a za dveřmi pak najde nákup.

0 0
možnosti
MK

M25i90l56a79n 93K48e70s14l

24. 3. 2020 19:02

Jsem důchodce a je mi šuma fuk,kdy půjdu nakupovat.Chodím u nás do Lídla a tam je kolem poledne nejméně lidí a proto v tuto dobu chodím nejčastěji.Zboží i v poledne je dost a nemám obavy ,že na mne nezbude.V současné době je tolik všelijakých omezení,která musí lidé respektovat,že určení doby nákupu pro důchodce je úplně bezvýznamná prkotina.

0 0
možnosti
Foto

Náš pan starosta to ještě navíc několikrát popletl, takže nechal roznosit letáčky s původní verzí, když už platila ta druhá, třetí verzi vyložil jinak....

Takovému přístupu se říká politické rozhodnutí - prostě něco se musí udělat, aby se neřeklo, a aniž by se udělal ten nejjednodušší průzkum, např. zeptat se ve dvou - třech velkoprodejnách šéfa nebo pokladních.

Kdyby se žádná regulace neudělala, nejspíš by to negativní efekt nemělo, jen by byl menší zmatek a ubyly by protesty některých skupin obyvatel.

0 0
možnosti
MB

Co člověk, to jiné zvyklosti. I když je to důchodce.

1 0
možnosti
LC

Připadá mně, že těžce paušalizujete chování důchodců. Moje zkušenost je jiná. Já, důchodce, když nemusím, tak víka před půl devátou neotvírám a moje manželka málokdy před devátou. Bohužel, nebo bohudík, já musím. Rozvážím každé ráno vnuky do školy a do školky. Když vyložím "náklad", tak hlavně v pondělí pokračuji na nákup, většinou do Lidlu. Přijíždím tam kolem osmé a vyrážím "bojovat". Jede všech 5 pokladen co tam mají a u každé je ještě fronta. Tohle pondělí (v neděli jsem si řekl, že budu disciplinovaný důchodce a dal budík na sedmou) jsem vyrazil na nákup. Byl jsem před Lídlem asi o půl osmé, vrazil do obchodu ... a byla to nákupní nirvána, skoro prázdný obchod. Otevřena byla jen jedna pokladna, u ní žádný zákazník, zaplatil jsem a za mnou nikdo, kdo by chtěl taky platit. Při cestě zpět míjím Penny, na parkovišti vidím 4 auta. Zastavuji se v Tescu, kvůli lékárně, parkoviště skoro prázdné. Nakukuji do vlastního Tesca, u samoubslužné pokladny jeden človíček ... tam se prodavačky/zaměstnanci musí bát, liduprázdno. Takže, stereotypy o důchodcích, podnikajících ráno nájezdy na obchoďáky jsou zcestné, nebo, podle mých zkušeností, žiji v nějakém zvláštním kraji. Boje, v tom Lídlu, abych se vůbec prodral uličkou, svádím, za normálního stavu, s úplně jinou skupinou zákazníků.

2 0
možnosti
Foto

Jsem taky důchodce a upřímně je mi úplně jedno jaká je otevírací doba pro seniory 65+ Nakupování nesnáším a do obchodu jdu jenom když je to nezbytně nutné. Třeba když dojde pivo. A rozhodně nestojím ve frontě před Lidlem v 7 hodin ráno. Ale hlavně není senior jako senior. Někdo má rád vdolky a někdo zase holky ...

10 0
možnosti
Foto

Byla jsem v Lidlu ve čtvrtek minulý týden a podivila jsem se, kolik mužů se tam prochází se svými polovičkami. U mužů se mi nákupní fanatismus obzvláště protiví. Chápu, že tam třeba musí dovézt svoje ženy autem, ale proč nezůstanou v tom autě sedět a musí za každou cenu courat po prodejně a případně roznášet nákazu?

1 0
možnosti
MK

A to ti důchodci chodí nakupovat každý den? Co nakupují? Proč si to nekoupí na 2 - 3 dny? A to se ptám jako důchodce.

6 0
možnosti
VF

Souhlasím ( důchodkyně).

2 0
možnosti

Důchodci ale chodí v hojných počtech nakupovat celý den, nejen v hodiny pro ně přednostně vyhrazené. Problém s tím druhým časem (od 7 do 9 hodin) byl ale v tom, že lidé, kteří musí chodit pracovat (zejména dělníci) si prostě ráno neměli kde koupit svačinu (sám jsem viděl, jak jich pár z obchodů doslova vyhodili).

3 0
možnosti
PD

pane bože, copak je nějaká jednolitá skupina seniorů, kteří se chovají všichni stejně? Kde to proboha matka žije, když u nás otvírají pekárny v 5 a supermarkety v 7? a jsme zase u toho, že to není všude stejné. prostě toto je vyjímečná situace, na kterou neexistuje přesně daný mustr a tak se to aktualizuje za pochodu.

12 0
možnosti
Foto

Nezapomeňte, že mnozí ještě "musí" na poštu, která otevírá v 8 hodin...

Jediné, co ve skutečnosti ti starší lidé musí, je zůstat doma.

1 0
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 14,45
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->