Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještě nedávno jsem měla téměř denní kontakt s lidmi bez domova. Často máme zkreslené představy nás co "bydlíme" o lidech co nebydlí. "Ježíškovi sirotci" zní sice moc hezky, ale dost často o ni lidé "bez domova" nestojí. Píšete že můžou bydlet v azylových domech, kde si to musí zaplatit. Pokud splňují podmínky osoby v hmotné nouzi (což není pouze a jen registrace na ÚP ale může být např. v ID nebo v neschopnosti apod.) na úhradu tohoto azylu si zažádá o doplatek na bydlení z hmotné nouze. Problém je že i v azylovém domě nebo i ubytovně musí dodržovat nějaká pravidla a tam často "padne kosa na kámen".

2 0
možnosti
MK

V loňském roce v zimě u nás ve městě byla zaregistrována paní - bezdomovkyně. Celé dny a noci seděla budˇna autobusové zastávce, kde budila pohoršení nebo na lavičce u přehrady. Strhla se obrovská lavina soucitu, lidé ze sídliště jí nosili jídlo, teplé pití, jedna žena jí nabízela vykoupání u ní doma. Vše odmítla. Dokonce se o ni zajímali lidé z magistrátu, že se pokusí vyjednat nějaké dávky nebo důchod, ale potřebují osobní doklad. Paní odmítla, navíc se zjistilo, že i její dcera je bezdomovkyně. Několikrát jsme tu paní viděli sedět na lavičce, pospávala, vedle sebe vždy 2 litrovou láhev levného vína. Vím, že z jednoho příběhu nelze dělat závěry, ale jsem přesvědčená, že 99 procent takto žijících lidí nemá zájem o jinou pomoc, než o dodávání alkolholu. Btw. jednou jsem bezdomovci u Kauflandu koupila housky a salám, v domnění, že má hlad, no, to jsem si vyslechla....:-P

4 0
možnosti

To, co píšete v poslední větě, je velmi obvyklé.

1 0
možnosti
IK

To jsou lidé, kteří nemají (na rozdíl od seniorů) kde bydlet a nemají ani střechu nad hlavou. Jen někteří si mohou občas dovolit azylový dům (který si však musí zaplatit).

Zdroj: https://siander.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=737723

I bezdomovci mají nárok na dávky. Jenže pokud je pobírají, určitě ne neutrácí za ubytování.

Pokud jde o bědování nad vyhozenými potravinami v kontrastu s faktem, že lidé (patrně myšleno na ulici žijící lidé) nemají co jíst, zkuste nějakému žebrajícímu bezdomovci nabídnout potraviny - a uvidíte, s jakou reakcí se setkáte. Bezdomovci očividně travají na pokrývání své kalorické ptřeby výhradně ve formě alkoholu.

Věřím, že se člověk může nepříjemně rychle ocitnout na ulici i když nechce, nevěřím ale, že ten, kdo nechce, musí na ulici zůstat.

4 0
možnosti
HM

Nic ve zlém, ale představuji si, jak sociální pracovníci zjišťují přání bezdomovců a zapisují je na internet: rum, rum, cigarety, čůčo, teplé ponožky, rum, cigarety, rum, rum, rum ;-).

Pokud někdo chce přispět bezdomovcům, existuje jeden smysluplný projekt, je tady:

https://noclezenka.cz/

Problém u řady bezdomovců bývá v tom, že raději přečkávají zimní noci venku než v noclehárně, kam člověk nesmí přijít opilý.

4 0
možnosti
OP

Ten problém bezdomovců není tak jednoduchý, jak se vám zdá. Jsou tací, co do bezdomovectví spadli, ale s pomocí jiných se snaží vrátit se zpět do života, tam je podpora žádoucí nade vše. Jsou tací, co přežívají od rumu k rumu nebo od dávky k dávce a mají zájem pouze a jenom o ten rum či dávku. Jsou tací, co žebrají se smutnýma očima až vás to dojímá a oni dobře vědí, že vás to dojímá a to je jejich chleba. Jsou to různí lidé, kteří akceptovali roli ztroskotanců. Samozřejmě, že by to tak nemělo být a pokus pomoci jim je chvályhodný, nicméně očekávání, že oni chytnou příležitost za pačesy je u mnoha z nich nulová

2 0
možnosti
JG

V širším okolí mého zaměstnavatele je hodně bezdomovců - žebrají většinou před obchodními řetězci a přilehlých parcích. Můj zaměstnavatel nabízí práci včetně ubytování za velmi přijatelné ceny, takže kdyby se tito lidé přihlásili IHNED by mohli PRACOVAT A BYDLET, ale .....oni se o práci s ubytováním nehlásí a raději mrznou a žebrají. A vy máte pocit, že bychom jim (práce schopným lidem v produktivním věku) měli začít pomáhat spíš, než seniorům, kteří si již své roky odpracovali a nyní už pracovat nemohou? Máte opravdu velmi zvrácené představy o "pomáhání potřebným":-/

5 0
možnosti
ZH

Já myslím, že článek není o tom, pomáhat spíše než seniorům, ale také bezdomovcům.

0 0
možnosti
Foto

J44a54n31a 48M90a33j42o97v89á

2. 12. 2019 21:13

Výborný plán. Pusťte se do toho, držím palce.

2 0
možnosti
Foto

Ježíškova vnoučata“. Přispěl jsem jednou a hodně a rychle jsem byl vyléčen. Ježíškovi sirotci budou chtít prachy na rum a čůčo. Na to bych nepříspíval

0 0
možnosti
Foto

I23v97a81n 68M29a50r76e64k

2. 12. 2019 19:59

Paní Rebeko, dnes karma. R^[>-]

0 0
možnosti
Foto

Srdečně Vás zdravím, pane Marku,

děkuji pěkně za karmu. :-)

Jen dnes? A jindy ne?

Přeji všechno dobré, hrš

0 0
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 14,45
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->