Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Vidím to jako hlubší problém zejména chudších regionů. Doběhla nás monopolizace velkoobchodů a nepostižitelné kartely. Existují u nás tři megaobchodní firmy (hlavně s potravinami), které již dosáhly kýženého, fakticky vytlačily maloobchod a nepustí do republiky jiné silné řetězce. Výsledkem jsou ceny vyšší než v zahraničí a to při mnohem nižších příjmech domácností, které pak soustředí výdaje na základní potřeby a šetří na zbytných věcech, tedy i na ošacení. Když k tomu připočítáme i monopolní megafirmy v zemědělství, zpracování a výrobě potravin, bankovnictví, energetice, zpracování ropy a přísad do paliv, lesní hospodářství, development a farmacie, pak se nelze divit, že Němci nechápou jak při těch cenách dokážeme s tou mizernou výplatou vůbec přežít. Můžeme si za to sami. Stále se mnoho lidí (voličů) bojí vlastní svobody a pořád požaduje, aby nám vládl vůdce, ten který určí co, kde a za kolik budeme nakupovat a zároveň je těmto lidem jedno, že jim vůdce stále víc vykrádá peněženky, budou nadávat na výrobce i obchodníky ze strachu před pravdou, která nás všechny nakonec stejně dožene.

0 0
možnosti
Foto

Zahraničním obchodním společnostem někdo chytrý "nakukal", kolik je v ČR včetně Ústí nad Labem solventních zákazníků. Jenže, jak vidno, tak celá pravda je někde o tisíc kilometrů vedle. Rv;-D

0 0
možnosti
JD

J49i39r36i 60D26v44o97r61a30k

6. 10. 2019 11:18

No to je mi novinka... Ze by to byl jeden z hlavnich duvodu, proc vysledky Voleb jsou diametralne jine nez v Praze?

0 0
možnosti
TN

Houby po dešti rostou... ne mizí, jako ty obchody... ne?

0 0
možnosti
JP

Ti, co jezdí do Drážďan, tak ví, že je to proto,že je tam větší výběr a zboží oproti Čechám levnější. Tak proč hned zdrhat jinam? Za město krásnější! Chcete město pozvednout? Tak si tam jeden z těch obchodů otevřete! Brání Vám v tom něco? Ti,co je naopak zavřeli,asi věděli, proč to dělají.

2 0
možnosti
ŠM

Narodila jsem se v Děčíně a nedám na něj dopustit...sice mne vítr zavál jinam, ale žije tam celá moje širší rodina..jezdí do Drážďan nebo do Bad Schandau....

0 0
možnosti
PK

Byl jsem a nejspíš zůstanu ústečákem. Na vaší poslední otázku však mám jedinou odpověď. Zdrhněte.

Ještě mě napadl jeden obchod, který jsem osobně měl moc rád. Byl to starý, dobrý Carrefour. Ale ten skončil v celé ČR. Asi sama dobře víte, co je nyní na jeho místě. Pravda je však ta, že právě tam kvalitu asi hledat nebudete ani vy, ani já.

0 0
možnosti

Carrefour, tam se jezdilo na kolečkových bruslích a pak tam bylo léta Tesco, co je tam teď netuším, neb ústečákem už nějaký ten pátek naštěstí nejsem.

0 0
možnosti
AP

ale ne každému vyhovuje nakupovat oblečení v e-shopu, chápete? Oblečení si musíte přece vyzkoušet, protože i krásné oblečení vám prostě nemusí sednout anebo není "chic", nemá to tu správnou jiskru. A to nemluvím o zkoušení různých kombinací oblečení přímo v kabince, "ohmatání" materiálu, správná velikost atd...

0 0
možnosti

Tedy že by toho v Teplicích nebo Děčíně bylo více, to asi ne. A o Karlových Varech máte zřejmě romantické představy, tedy je hodně akorát Rusáků, Ukrajinců apod.

0 0
možnosti
Foto

V Teplicích je více Arabů:-)

0 0
možnosti
MN

M76i87l10a17n 70N33e94t21r97h

2. 10. 2019 19:05

Kromě Bati to ostatní značky byly jen předražení hadrníci. Ale v Ústí se toho moc neuchytí, to je pravda. Baťa v Libereci či Jablonci funguje stále.

1 1
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 14,51
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->