Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J14o80s95e44f 22P11o61t22r

2. 3. 2019 18:30

Hon na katolickou církev pokračuje i od paní Šiander. Paní je jiné křesťanské denomiance, tak se asi snaží odstranit nebo aspoň očernit konkurenci. Je to podlé a nebezpečné a paní Šiander by si v historii měla připomenout jak neurvalý boj proti katolicismu vedli komunisté, zatímco ostatní protestanské církve úspěšně s nimi kolaborovali.

Nejhorší na tom je, že až by těm katolíkům zakroutili krkem, stejně neurvale by zakroutili krkem i vaším církvím, paní Šiander.! I vy tímto příspěvkem připravujete půdu pro smrt křesťanské Evropy. Rozhodně již jste v seznamu fundamentálních islamistů. Až zde také s vaším přispěním zvítězí, jistě vás vyznamenají.

Kdybyste byla objektivní tak byste musela uvést statistiku kolik pedofilů je vůči katolíkům ve vojenských útvarech, sportovních oddílech, uměleckých sdružení, pěveckých souborech v celém světě, protože pro kritiku katolické církve po celém světě operujete. Pak byste měla oprávnění kritizovat. A protože jste to neudělala je váš příspěvek jen vyjádřením emociální, iracionální nenávisti.

Jinak si všimněte diskuzních příspěvků, nejméně 3/4 jsou opačného názoru než máte vy.

0 0
možnosti

Sexuální násilí na nevinných dětech je nejodpornější druh zločinu v dějinách lidstva. A pokud se na něm podílejí služebníci boží a navíc je to kryto jejich papežem je to bezprecedentní příklad duševní zvrácenosti těchto lidí. Ten kdo tady obhajuje jednání církve, nebo ho bagatelizuje, resp. snaží se odvést pozornost od těchto hnusných činů by si měl přečíst výpovědi takto zneužitých dětí, jak se jím i po letech s tím žije.

1 1
možnosti

Ano, děti je třeba chránit, nejlépe to dělají skutečně mravně čistí lidé podle morálních zásad, které dnešní společnost vůbec neuznává. Skutečně zneužité děti jsou dnes zneužity podruhé. A zneužívají je média, která je zneužívají k boji proti mravním zásadám lidské sexuální čistoty. Skutečné případy jsou spojeny s pouhými obžalobami a údajnými případy zneužití v 70tých letech, pokud možno již zesnulými viníky.

Sledujte případ australského kard. Pella: první laický tribunál - nevinen, druhý vinen po mnohonásobné změně výpovědi jediného svědka, druhý svědek před smrtí nařčení odvolal. Obvinění ze 70tých let otec Pell všechna vyvrátil, nacházel se v daných časech stovky kilometrů daleko. Pozor na komunisty a jejich následovníky, mají povolené lhát k docílení žádaného výsledku.

Církev je jediný stálý zastánce skutečné lidské sexuální čistoty. Její podporou ochraňujete nevinnost dětí i dospělých. Mediální štvanice a panika je podporou vlády nemravnosti. "Běda tomu, kdo by svedl jediné z těchto nevinných ... , pro toho by bylo lépe, aby mu zavěsili kámen na krk a vhodili ho do řeky".

0 0
možnosti
Foto

Pokud kdokoliv zakryje trestný čin, je stejně vinnen jako pachatel.!

2 0
možnosti

Paní Šiander, a co Vy, vidíte dnešní pedofilní krizi společnosti, ale píšete jen o katolících, kteří mají početně 1000x méně případů než sportovní kluby aj? Rozšiřující se nemravnost není mediálně šířena ani papežem Františkem, ale zastánci sprosté svobody, která svým hadím syčením dnes mluví o mezigeneračním sexu, které nevadí šíření vší sprostoty která vede k všemožným trestným činům, které nevadí sexuální turistika již od dob Oscara Wildeho.

1 0
možnosti
Foto

Abych řekl pravdu k příspěvku jsem se dostal čirou náhodou, protože jsem na iDnesu hledal sportovní stránku, ale zaujalo mne, že administrace blogu dala autorku na titulku. Byl jsem tedy zvědav proč. Od autorky, jejíž blog patří k těm, kam se občas podívám, mne bulvární nadpis příspěvku mírně řečeno překvapil. Nejsem katolík ale jsem dalek toho, abych se přidal ke štvanici na katolickou církev... Hezky na to reagoval Martin Busidea. S jeho úhlem pohledu se ztotožňuji

3 0
možnosti

Ale no tak ..proč skákat na vlnu hysterie?

K sexuálnímu zneužívání docházelo a dochází snad všude, kde se potkávají lidé ..od rodiny, školy, zaměstnání, přes dětské tábory či sport až po církve..

Nechci to bagatelizovat, jen upozorňuji, že současné tažení a zaměření na církev je zhysterizované .. Už jen ty výrazy ..sexuální predátoři atd.. to je na úrovni propagandistického slovníku z dob studené války..

Na kněží se jako na všechny ostatní vztahuje světské právo, a církev snad nemá žádnou moc je chránit. Pakliže někdo řádně nahlásí sexuální zneužití, žádný papež s tím nic neudělá ..a viník se musí zodpovídat světským orgánům.

Je to o konkrétních jednotlivcích ...ale mám dojem, že tady jde o to, odsoudit církev jako takovou, aby bylo možné domáhat se na nějakém subjektu náhrad za údajná dávná napadení.

Mimochodem, dodnes mám v paměti, jak si mě jako dítě braly na klín tlusté tetičky, houpaly mě, muchlaly mě, hladily, mazlily se, tiskly si mě na prsa a pusinkovaly ... Jak mě to bylo nepříjemné..brr, ..ale držel jsem, protože jsem to bral jako slušnost, když jsou to příbuzné a projevují mi tak svoji přízeň..(což tak beru dodnes). Ale kdyby kdyby byly dostatečně movité a stálo mi to, mohl bych je účelově dnešním slovníkem označit za sexuální predátory, neboť se mě dotýkaly způsobem, který mi byl nepříjemný a uváděl mě do rozpaků ..a domáhat se odškodnění. Ale chybí mi ta motivace to takhle vidět .. Ovšem pakliže se podaří z církve udělat dojnou krávu, ..takových případů bude..;-)

Prostě to podstatné je, aby si lidé (včetně dětí) byli vědomi svých práv, dokázali se ohradit a případně nahlásit nevhodné chování. Démonizace určitých skupin nebo institucí je už jen účelová kampaň.

6 1
možnosti
Foto

Bravo, není co dodat..R^

1 0
možnosti

J11i56r64i 78T31i26c26h23y

1. 3. 2019 17:04

Kdosi mi tu v jine diskuzi naznacil, ze preklonovani neplati u tech zen, kter maji v osobnich dokladech jmeno bez prehlasovani. Pri tom si ten prispevatel neuvedomil, ze neni vubec dulezite, co je v dokumentech. iDnes soustavne uvadi vysledky zahranicnich tenisovych turnaju s prechylovanim, az do absurda s nekterymi ruskymi jmeny, -....ovovova.

0 0
možnosti
Foto

Ještě tu připomenu Bostonský případ.

Jistě, že všelijaké nepravosti se dějí všude, ale církev (katolická) ze sebe dělá etalon mravnosti, morálky a etiky. Takže zcela oprávněně je pod drobnohledem kritiky.

2 0
možnosti

V této oblasti nejsou vyjímečná ani křivá obvinění, viz nedávný případ zproštění obžaloby kněze po 8 letech olomouckým soudem. Najít rovnováhu mezi presumpcí neviny a ochranou obětí není triviální, někdy to zmínil i papež František.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS