Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Bydlím v rodiném domě - u domu stojí garáž a tak si říkám, že mě nebaví uklízet a že budu líný jako prase a tak si asi najmu firmu, která mi tady bude uklízet abych si potom mohl v blogu stěžovat že mi někdo špatně uklidil ....

Víte - my co žijeme ve vlastních domech považujeme za normální, že v létě si prostě místo hezkého výletu koupíme plechovku barvy a natřeme plot - považujeme za normální, že si uklízíme a pro vás je problém jednou za čas pozametat schody ??

1 0
možnosti
MS

Tak to jste to asi úplně pochopil, nebo nechtěl.... Ono je fakt rozdíl jednou za čas pozametat (natřít plot) sám sobě a nebo to dělat za všechny ostatní, kteří to nemohou/nechtějí dělat. Natírat plot u domů v celé ulici by se Vám taky asi nechtělo. V bytovce prostě nemáte na výběr (když nechcete žít v bordelu). Buď budete dřít na jiné, nebo si zaplatíte firmu. Je Vám to už jasnější??

0 0
možnosti
LB

Nevybrali jste kvalitní firmu. Normální je, aby před uzavřením smlouvy přišli zástupci firmy do domu a s nějakým zástupcem dohodli přesný rozsah prací a také dobu, za kterou pracovníci firmy musí úklid provést, tak, aby byla možná kontrola.

Stejně tak o způsobu provedení a požadované kvalitě odvedené práce musí proškolit své zaměstnance firma, nikoli platící zákazník.

Smlouva o provedení práce by rovněž měla obsahovat sankce při nedodržení dohodnutých podmínek. Úklidová firma by také měla být pojištěná, aby se tak předešlo případným dohadům, pokud její zaměstnanci něco poškodí, případně odcizí.

5 0
možnosti
DV

D46a37v69i62d 40V70l94k

11. 1. 2019 17:07

Mně připadá normální, že si svůj dům uklízíme sami. V naší malé čtvrti je asi 20 rodinných domků a dvě bytovky, všichni lidi z rodinných domů odhrnují na chodníku před svými domy sníh, zametají a sekají trávu. Udržují pořádek a mají čisto kolem popelnic. Lidi z bytovek nedělají samozřejmě nic, přitom většina jsou velmi dobře vydělávající podnikatelé. Bordel kolem jejich popelnic je chvílemi děsný. Já když koupím novou skříň tak tu starou zlikviduju-odvezu ji do sběrny,o ni ji hodí vedle popelnice a kašlou na to. Divné.

0 1
možnosti
LB

Davide, bydlím ve vilové čtvrti postavené ve 30. letech 20. století, na jedné straně ulice je několik činžáků, dnes vesměs s privatizovanými byty. Značná část majitelů bytů je pronajímá a nájemníci se chovají úplně stejně, jako ti u vás.

Zatímco my samozřejmě odklízíme sníh, zametáme chodníky před domem a třídíme odpad a velkoobjemový vozíme do sběrného dvora, oni dělají nepořádek okolo popelnic, k nimž vyhazují staré koberce, nábytek a dokonce i ledničky nebo televize. Než by se obtěžovali udělat pár kroků s PET lahvemi k tříděnému odpadu, vyhodí je do kontejneru na běžný odpad.

Mnozí nemají ve městě trvalé bydliště, takže tu ani neplatí poplatek za odvoz odpadu. Njn. s tím těžko někdo něco udělá...

1 1
možnosti
MB

"Naše" úklidovka zaměstnává lidi bez postižení a věřte mi, problémy jsou obdobné. A když se ozveme, tak prý "nejsou lidi". A sehnat jinou firmu je úkol velmi obtížný.

2 0
možnosti

A přitom jsou u nás desetitisíce práceschopných povalečů. Něco je špatně.

5 0
možnosti
PK

Tak u nás ve vchodu (16 bytů) uklízí Ukrajinky. Jak jinak v Praze. Vždy s paní prohodím pár slov. V případě, že nerozumí tak použiji ruštinu. To se paní moc nelíbí, ale chápu.

Jinak v práci (Praha) v minulosti uklízely převážně Češky. Potom české důchodkyně. Pak Romky, ale ty došly. Takže "sílí" Ukrajina.:-)

0 0
možnosti
PK

Zapomněl jsem dodat - problémy s UA nemáme, bordel dělají nájemníci např. vystěhováním bordelu před sklepy.

1 0
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 15,61
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->