Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

T12i30b33o34r 27M42a70s56n62ý

24. 10. 2018 23:41

Agathu Christie jsem četl rád jako puberťák, a dokonce jsou i pěkné PC hry na motivy jejích mystických detektivek. R^

0 0
možnosti
Foto

Přemýšlím, kolik knížek od Agáty jsem četl... Moc asi ne. S jistotou mohu tvrdit, že jsem od ní četl 10 malých černoušků a minulý týden jsem viděl v televizi poslední filmovou verzi Vraždy v Orient expresu. Jinak většinu knih, co jsem kdy přečetl, bylo v době školní. Počínaje se školou základní přes střední a konče vejškou. Když jsem se oženil, tak už jsem četl pouze pohádky dětem, a teď už nečtu prakticky vůbec. Není čas. Vo volném čase dávám přednost golfu a když je tma tak dávám přednost filmům...

0 0
možnosti
Foto

Pěkný večer, pane Beránku,

děkuji za Váš příspěvek.

Chápu, že není času nazbyt, ale věřte, že kniha Vás obohatí mnohem více a hlouběji, než třeba film podle scénáře z knihy. Zkuste to! Třeba jednu knihu, co máte rád a uvidíte, jak budete mile překvapen! Ten diametrální rozdíl! Ta hloubka!

Já to mám právě opačně. Od té doby, co jsem začala hodně číst, tak vypouštím filmy a čtu raději knihy. Dají mi mnohem a mnohem víc. Filmy už pro mě nejsou tak zajímavé.

Přeji všechno dobré, H. R. Šiander

1 0
možnosti

Pěkně napsáno.

Jen poznámka k názvu knihy. Přechýlit v tomto případě jméno autorky detektivek na Agatha Christieová dost rve uši a člověk by pomalu nevěděl o koho se jedná.

0 0
možnosti
Foto

Zdravím pane Šmerdo,

naprosto s Vámi souhlasím!

Oden v roce 1987 důsledně přechyloval a tak z Agathy Christie udělal Agathu Christieovou. Z hlediska jazyka českého je -ová správně, ale jak jste napsal, FAKT TO RVE OČI!

Proto jsem v celé recenzi nepřechylovala. To se vážně nedá. Zkusila jsem to a měla jsem pocit, jako kdybych psala o někom jiném.

Mějte se pěkně, H. R. Šiander

1 0
možnosti
Foto

Peter Ustinov byl daleko lepší Poirot než Suchet.

0 0
možnosti
Foto

Zdravím pane Nichburgere,

děkuji za Váš příspěvek.

Ale to je věc názoru. Viděla jsem celkem 4 herce v roli Hercula Poirota a mně osobně se líbí jenom David Suchet :-)

Mějte se pěkně, H. R. Šiander

1 0
možnosti

Přiznávám se, a je to z mého pohledu i ostuda, o této knize... přesněji řečeno o jejím překladu do češtiny, jsem nevěděl... Podívám se po ní a velice rád si ji přečtu...

1 0
možnosti
Foto

Pěkný večer, pane Keislere,

to jsem ráda!

Myslím, že jsem ji zahlédla i nově vydanou, s fotografií Agathy Christie na titulní stránce. Stojí několik stovek, jestli se nemýlím. Ale toto vydání z roku 1987 z Odeonu je na internetu dostupné v antikvariátech za nějakých 30 Kč či 40 Kč.

Je to opravdu úžasné čtení! Tolik moudrosti...

Mějte se krásně, H. R. Šiander

1 0
možnosti

Mě jste teda navnadila. Já jsem viděla film... Už je to asi delší dobu ...

Knihu u nás v knihovně mají ,,, asi se pokusím o výpůjčku a přečtení ...

1 0
možnosti

Jedna z mých nejoblíbenějších

1 0
možnosti
Foto

Napsáno velmi pěkně.

Komu doporučit Váš blog? Smozřejmě těm, kdo nechtějí tu knihu číst (opravdu jste ji vystihla a překlad jistě nebude perlou, která by stála za čtení)

ALE HLAVNĚ

potěšíte středoškoláky, kteří tak získají zdarma další knižní referát. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Zdravím, pane Faltýne,

děkuji za Váš příspěvek.

Ale mýlíte se - překlad byl odveden z angličtiny velmi kvalitně. Jenom ta francouzština chybí... Ale to je můj problém, protože neumím francouzsky.

Dříve, před rokem 1989, se naopak knihy překládaly velmi kvalitně. Lépe než dnes.

Přeji všechno dobré, H. R. Šiander

1 0
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 14,45
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->