Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LI

Tak to mě chytilo za srdce - díky, myslela jsem, že celého Remarqua jsem četla...

Hned to napravím -:)

0 0
možnosti
Foto

Četla jsem knihu Vítězný oblouk, ale i další jeho knihy (Na západní frontě klid a jiné). Díky za upozornění a nabídku filmu. R^

0 0
možnosti
MS

V mládí jsem od něj četl téměř všechno. Nedávno jsem se k němu vrátil díky e-čtečce. Na "inťasu" jsem si stáhl celé jeho dílo. Nedal jsem akorát Říši snů, ta mi vůbec nesedla.

2 0
možnosti
IN

Můj oblíbený autor, mám doma všechny jeho knihy. Moje oblíbené - Tři kamarádi, Stíny v ráji, Nebe nezná vyvolených, Černý obelisk, no a i ty ostatní :-)

2 0
možnosti
DP

Na gymplu jsme ho doslova hltali, teď asi nastal čas se k němu vrátit - po více než 30 letech. Díky za připomenutí.R^

2 0
možnosti
Foto

Když jsem knihy pana spisovatele Remarqua v osmdesátých letech četl, nemohl jsem pochopit, jak to bylo možné. U Jiskry života jsem brečel jak malý děcko a to jsem k tomu neměl daleko – čerstvý týnejdžr. Teď ze smutkem hledím a uvědomuji si, že to všechno si můžeme zopakovat. Otázka jestli jsme už za tou pomyslnou hranou, kdy to už jen nabírá ten nemilosrdný sešup.

Výborná, vyčerpávající recenze. Přijdu domů a přesně vím kam do knihovny sáhnout.

Po pětatřiceti letech by to mohlo být jako znovu. I když Ravice si dobře pamatuji, určitě ne doslova, ale ty pocity marnosti a melancholie.

Děkuji.

1 0
možnosti
MP

Dobrá vzpomínka. Ano Remarque je pořád hodně dobrý.Někde jsem četl, kritik ho charekterizoval, že umí mixovat, to je myslím přesné.

1 0
možnosti
JV

Četl jsem ho. V tom věku jsem přečetl od Remarqua všechno, co se dalo sehnat. Dnes už bych se k němu nevrátil.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý...Další je Jiskra života... z koncentráku. Černý obelisk, kde v jako jediné knize od něj je humor - a to hodně dobrý.

Karma..R^

3 1
možnosti
JK

Ano, jak deptali toho hospodského díky zásobě stravenek, to bylo dobré... :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 14,51
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->