Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P71a60v16e59l 28H66e10k

2. 8. 2018 16:05

Přečtěte si i Noc trifidů.

0 0
možnosti

O žánr sci-fi se zajímám již přes čtyřicet let, a toto je jedna z mých nejoblíbenějších.Když se nás kdysi na studiích profesor literatury ptal, kterou knihu(pouze jednu) bychom si vzali na opuštěný ostrov, moje volba - Den trifidů.

0 0
možnosti
Foto

Pane Šímo, vice než čtyřicet let je úctyhodná doba a jistě jste toho hodně načetl..R^ Zajímal by mne Váš názor na Snerga a jeho román Robot.

0 0
možnosti

J32a26k36u41b 50Š32o96l39c

2. 8. 2018 9:26

Díky za připomenutí, četl jsem před 25 lety, mohl bych si to dát znovu. Má zkušenost je, že když čtu nejprve knížku, film už mě tak nebere a opačně.

0 0
možnosti
Foto

Film jsem neviděl, ale knížku jsem četl před více než 40 lety a v té době to pro mne byla naprostá pecka. Patřila k mým nejoblíbenějším v rámci sci-fi

3 0
možnosti
Foto

Otázka zní, proč vydavatel uvádí, že jde o první české vydání, když ta kniha už vyšla v češtině mnohokrát v překladu Kořána, nejprve v r. 1972. Jde tedy o stoprocentní plagiát.

1 0
možnosti
Foto

Paní Siander, děkuji Vám za připomenutí této knihy. Je to má jedna z prvních z těch nejdůležitějších. Četl jsem ji poprvé někdy v osmdesátých letech a od té doby mockrát. Připadalo mi to vždy jako základ osobní soběstačnosti. Představoval jsem si vždy, jak bych se já choval v podobné situaci. Vždy mi nakonec vycházeli knihy - ty bych schraňoval. Lidské vědění, to je ten největší poklad o který bychom jako lidstvo mohli přijít.

A jako cítát z té knihy mám navždy ve své hlavě: "Spoléhat se na druhé je ponižující, ale nemít se na koho spolehnout je daleko horší." Tato věta až neskutečně rezonuje s touto dobou. Jestli na něco náš národ v nejbližší době dojede, tak tady je to napsaný.

Ještě jednou děkuji a přeji Vám krásné léto.

2 0
možnosti
Foto

Já na sci-fi moc nejsem, ale asi před čtyřiceti lety mi ji půjčil kamarád, a jak jsem k ní sedla, tak jsem vstala až když jsem ji dočetla. Naštěstí zase tak obsáhlá není. Film nemohu posoudit, přestala jsem se dívat asi po půl hodině.

4 0
možnosti

Louis de Bernieres - Mandolína kapitána Corelliho, fantastická kniha, tuctový hollywoodský slaďák s Nicholasem Cage v hlavní roli. Proto De Bernieres nedává od té doby souhlas s zfilmováním svým knih. Číst se vyplatí :-)

0 0
možnosti
Foto

Den trifidů považuji za jednu z nejlepších knih tohoto žánru. Naopak film mne zklamal, nešlo do něj dostat vše, co je v knize. Pokračování knihy Noc trifidů (myslím, že to psal již někdo jiný), nestála za psí štěk.

Ale má pravdu kolega Dlouhý níže. Ta kniha je velmi letitá a dělat na ni recenzi, když ji všichni milovníci scifi znají?

5 0
možnosti
Foto

Pěkný večer, pane Vodvářko,

děkuji za Váš názor.

Kniha, která navazuje na "Den trifidů" se jmenuje "Noc trifidů" a máte pravdu, napsal ji už někdo jiný - Simon Clark. Jak zjišťuji u více čtenářů, "Den trifidů" milují, ale další díl od jiného autora nečetli. Nebo to vzdali.

Vybírám si k recenzi takové knihy, které se mi líbí. Které jsem právě objevila a přečetla. Je mi celkem jedno, co kdo jiný o nich napsal. Každý z nás jsme originální a máme na knihu, byť je stará 67 let svůj vlastní názor a pohled. Jsem si jistá, že ne všichni čtenáři ji ještě objevili. Já jsem propadla žánru sci-fi teprve před pár lety.

Přeji všechno dobré, H. R. Šiander

1 0
možnosti

karma, no recenzi na Den trifidů ? Vždyť to zná každý ! Ehm, tedy možná tak 50+. Většina, ...asi teda. No každopádně + za retrospektivu. Pokud máte čas doporučuji M.A. Bulgakov - Mistr a Markéta , nebo Psí srdce, resp. Osudová vejce , Robert Merle - Muži pod ochranou nebo Malevil , resp. necenzurovanou Čapkovu Válku s mloky. :-)

2 0
možnosti
Foto

Zdravím, pane Dlouhý,

děkuji za Váš názor a také tipy na četbu.

Od Bulgakova jsem již něco četla...

Válku s mloky od Karla Čapka jsem četla před léty, pak jsem ji slyšela jako rozhlasovou hru v hvězdném obsazení českých herců v hlavních rolích. Pokaždé mě to zcela unese!

Jak jsem již psala výše - já si doplňuji vzdělání žánru sci-fi a tak jsem si přečetla "Den trifidů" a věřím, že ji ještě všichni nečetli. Doufám, že jsem svou recenzí přiměla ty, kteří třeba jenom viděli film či seriál, aby se začetli. A pro ty, kteří málokdy čtou, to bude třeba dobrý tip, co dělat v horkých letních dnech.

Přeji všechno dobré, H. R. Šiander

0 0
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 17,24
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->