Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji paní Šiander za zajímavé doporučení. Pana Taberyho rád čtu.

Nějak se to sešlo, v televizi běžel film Sidney Lumeta 12 rozhněvaných mužů. Tak mi to pěkně korespondovalo s diskusí.

Pěkný den

Karma.

1 0
možnosti

:-)......Koho chleba jíš, toho píseň zpívej ! V

3 1
možnosti

R^

Dík za informace a za povzbuzení ke čtení.

Erik Tabery je formát! Jeho RESPEKT čtu pravidelně!

:-)

2 3
možnosti

Tak konkrétně pokud jde o migraci, která hýbe Evropou (a nejen jí), jsou jeho názory mimo realitu a přitom též žádné realistické řešení nenabízí. Byl s ním na Plusu pořad, no, kam se hrabou pánové Polický a Horner ...

7 2
možnosti
Foto

Pěkný večer, pane Kuchto,

děkuji za Váš názor.

Já jsem neslyšela rozhovor s panem Taberym (o kterém píšete), ale vycházím z knihy, kterou jsem právě dočetla. Tam třeba velmi zajímavě píše o tom, jak u nás za posledních 150 let žilo hned několik národností a my jsme proti nim nic neměli. Pak přišel konec komunismu... A dnes, necelých 30 let po Sametové revoluci nechceme mezi sebou téměř nikoho. Jiných národností se děsíme, bojíme.

Totéž píše o migrantech. Podle průzkumů u nás nemáme téměř žádné, přesto se jich většina českých občanů děsí! Dle výzkumů převládá v ČR největší strach z migrační krize právě v ČR! A přitom je to jen na základě politických frází a toho, co si přečteme, vidíme či slyšíme za děsy v médiích. Není to na základě faktů.

Jestli si dobře pamatuji, tak Tabery přichází se vstřícností a otevřeným přístupem k těm, kteří opravdu pomoc potřebují. Varuje před tím, abychom se "zavírali" před pomocí druhým, protože to se nám pak vrátí.

Já jsem téhož názoru. Kdo druhým nechce pomoci, nebude mu pomoženo, až bude sám pomoc potřebovat. Tohle je pro mě velmi praktická rada, jak se chovat.

Přeji příjemný den, H. R. Šiander

3 2
možnosti
Foto

Ta kniha je skvělá a měl by si přečíst každý, kdo má jen trochu kritické myšlení a je schopen uvažovat o světě v širších souvislostech a ne jen v primitivních schématech.

4 2
možnosti
Foto

Pěkný den, pane Vodvářko,

mluvíte mi z duše!

Kritické myšlení, ověřování fakt, četba knih, znalosti naší historie a přemýšlení nad tím vším... To všechno nám v současné době chybí.

Přeji příjemný den, H. R. Šiander

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS