Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Mela by jste prestat psat pod vlivem omamnych latek. Skoda ze jsem nemel tolik casu a sily to docist.

3 1
možnosti
MB

No já bych se k tomu přidal ještě nějakým opatřením proti obezitě.

Nemám sice po ruce statistické údaje ...ale nepochybně jsou snadno dohledatelné.

Prostě ..také je to nezdravé, obtěžuje to okolí, snižuje kvalitu života a většina obézních by si přála zhubnout.

Takže by se jim dalo pomoci ..a zároveň působit preventivně ...nějakým protiobézním zákonem:

Každý člověk by mohl mít od svého obvodního lékaře předepsanou výživovou dávku ..na to by měl "povolenku" ...a všechno ostatní nad to "bych jim nehorázně zdražil" abych, podobně jako vy, zvýšil jejich motivaci;-) Samozřejmě by se to mohlo doplnit o řadu dalších opatření (omezení) tak, aby bylo dosaženo kýženého výsledku (a ještě by zbylo na děti v Africe).

Já bych s tím problém neměl;-D

5 0
možnosti
MK

Cítím potřebu se vyjádřit k ekonomickým nesmyslům, které uvádíte.

1) Roční náklady na léčbu kuřáků nemohou činit 100 miliard Kč, neboť tuto částku poskytuje státní rozpočet celému resortu zdravotnictví. Za tuto částku jsou tedy u nás léčeni všichni nemocní a ne pouze kuřáci - vaše tvrzení je tedy lež.

2) Téměř každý člověk zatěžuje zdravotní systém nejvíce cca v posledních pěti letech života a to bez ohledu na to, zdali je dotyčný kuřák či nikoliv. Jediný rozdíl mezi kuřáky a nekuřáky je ten, že kuřáci si toto prožijí v průměru o 7 let dříve než nekuřáci. Do toho vám však nic není, je to jejich volba.

3) Z předchozího bodu vyplývá, že průměrný kuřák čerpá starobní důchod o 7 let méně než nekuřák a ušetří tak státu cca 1 milión korun (7 x 12 x průměrný důchod).

Z těchto důvodů považuji vaše tvrzení o ekonomické škodlivosti kouření za demagogii.

11 1
možnosti
Foto

Bloger nesmí zveřejňovat informace nepravdivé, polopravdivé, neúplné nebo takové, jejichž pravdivost si nemohl dostatečně ověřit, zvláště pokud by mohly poškodit jiné osoby nebo skupiny osob, vyvolávat nebo eskalovat nenávistné nálady vůči jednotlivcům nebo skupinám osob.

Zdroj: https://info.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=30939

Zdroj na těch 100 miliard nikde :-). Přitom redakce trvá na ozdrojování každé maličkosti.

2 0
možnosti
JP

J46o34s65e36f 12P19i74b68i62l

12. 5. 2018 17:18

Tak se nějak nemohu dopočítat. Ročně u nás zemře 15-16 tisíc kuřáků z celkem 110000 zemřelých. To je asi 14%. Denně kouří 22% lidí. Někteří asi na stáří přestanou a zemřou jako nekuřáci?

2 0
možnosti
RJ

R22a29d31e59k 94J87a85r98o76š

12. 5. 2018 17:14

Ženy i muži - zde máte jednoznačný vzor:

Prokazatelně nejstarší člověk všech dob Jeanne Louise Calmentová, která se dožila 122 let + 164 dnů denně od svých 21 let až do svých 116 let kouřila. Pak přestala, ale jen proto, páč začala hůř vidět a bylo jí hloupé si říkat okolním lidem, aby jí připálili...

https://www.omdenken.nl/inspiratie-en-verhalen/jeanne-louise-calment

2 1
možnosti
JR

J94a45n 34R47á95ž

12. 5. 2018 15:45

Jako nekuřák bych měl s Vámi souhlasit, ale nedá se. Kuřáci, nekuřáci, vychutnávači pivečka, vína, či koňaku, abstinenti, motoriské, cyklisté, všichni jsme členové jedné společnost a musíme se navzájem tolerovat, i když je to někdy těžké. Dělat si naschvály a zaujímat militantní postoje k toleranci nevedou a často jen vyvolávají zbytečný protitlak a chuť dělat naschvály.

Například vítězství militantů iniciovalo zcela debilní nekuřácký zákon, jehož důsledkem je, že kuřáci nekouří v hospodách, ale před nimi a otravují tak kouřem i lidi, kteří by jinak do styku s nimi nepřišli, neb nejsou idioti, aby chodili do kuřáckých hospod.

12 1
možnosti
TB

Však v řadě zemí se nesmí kouřit ani na ulici. A tam ať mi někdo vypráví něco o soukromém majetku.

5 0
možnosti
VK

V98í48t 46K70u18p

12. 5. 2018 14:44

Běžte se s těma vašema názorama vy... kouřit

3 0
možnosti
JS

Schazi uz jedine verejne autodafe, upalovani kuraku na hranici vytvorene z cigaret (s filtrem) a prenasene kazdodenne pred zpravami v TV.

7 0
možnosti
RW

Další výlev libertofobů.

Takže fakticky - ve svých "počtech" jste "zapoměla", že z tabáku se platí také DPH a veškerý zisk z prodeje tabáku je takatéž zdaněn daní z příjmu. I pokud vezmu v potaz vašich 100GKč na léčení, tak příjmy státu z tabáku tuto částku hravě překonají.

Proč jsou všechny nikotinové náhražky dražší než tabák? Proč není zdravotní pojištění zohledněno na základě rizikových faktorů? Proč příjmy z tabáku nejdou do zdravotního pojištění?

Pokud chcete bojovat proti kouření bojujte proti státu ne proti kuřákům. Závislost na tabáku je z pohledu zdravotnictví nemoc, to zakážete na veřejnosti i kapesníky? Můžete předložit nějakou studii, jak škodlivé je "pasivní kouření" na otevřeném prostranství či zápach cigaret, který se k vám dostane otevřeným oknem?

Zajisté i vašim sousedům vadí něco na vás - oni se taktéž pokouší vymyslet zdůvodnění, proč takové vaše činnosti regulovat zákonem?

13 1
možnosti
VM

V39á97c53l74a74v 42M85a69c55h

12. 5. 2018 12:43

Po přečtení většiny článku se jako celoživotní nekuřák za spolunekuřačku-autorku hluboce stydím :-(

8 0
možnosti
  • Počet článků 623
  • Celková karma 13,76
  • Průměrná čtenost 3862x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->