Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přiznám se tento film mě nijak zvlášť neoslovil a za sebe musím říct, že mě vždy překvapí jeho hodnocení jako jednoho z nejlepších filmů všech dob. Prakticky jsem ho viděl jednou a opětovně už celý nedokážu "vstřebat". Možná je to i tím, že obecně nemám moc rád filmy z vězeňského prostředí, kdy část vězňů jsou v podstatě bezva chlapíci.

0 0
možnosti

Karma za pekny blog. Nektera z temat obsahuje i film Utek z Alcatrasu s Eastwoodem (jak Clinta moc nemusim, tak ten film a Grand Torino jdoufajn, dle meho). K Vykoupeni. Kdyz jsem ho videl poprve pred lety, byl jsem nadseny. Kdyz jsem ho videl asi pred rokem, mel jsem s nim problem. Je v nem prakticky vse tak, jak pisete Vy i ostatni diskutujici, plus fajn herci, nicmene ja se nemohl zbavit pocitu, ze se jedna o spoustu klise, vyumelkovanosti a casto prvoplanovy tlak na city..nerikam, ze je to spatne, ale na me ten film pusobil pri poslednim zhlednuti moc kycovite a neveril jsem mu to, na rozdil prave od Alcatrasu nebo Zelene mile (stejny reziser, autor a podobne tema).

0 0
možnosti

R^ Ne nadarmo tento film považují odborníci za nejlepší film všech dob. Než jsem ho viděl, dlouho u mne vedl film Frajer Luke, který u nás jako jeden z mála amerických filmů běžel v kinech i za totáče (asi proto, že ukazoval prohnilost kapitalisitického systému - podobně, jako film Koně se také střílejí :-)).

0 0
možnosti

Obávám se, že odborníci rozhodně nepovažují tento biják za nejlepší film všech dob...

0 0
možnosti

Výborný film, poctivá blogerská práce, karma.

0 0
možnosti

Co se týče filmů z vězeňského prostředí, tak mým favoritem je "Coolhand Luke(Frajer Luke)" s Paulem Newmanem.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za připomenutí tohoto výborného filmu. Kniha je také skvěle načtena Oldřichem Kaiserem. Ukázka zde : http://www.tympanum.cz/cs/e-shop/70-vykoupeni-z-veznice-shawshank/

2 0
možnosti

Asi jde skutečně o zajímavě natočený film, ale já se při jeho sledování spíše bavil nad jeho nesmyslností. Představa vězňů jako svatoušků, jejichž největším zájmem je doplnit vězeňskou knihovnu co největším počtem knih (zřejmě filosofických spisů, protože jejich vyjadřování působilo, jako když se Aristoteles baví s Platónem, byla tak komická, že člověk u tohoto filmu žasl anebo se musel smát...

0 4
možnosti
Foto

Já myslím, že je to docela logické a z děje to celkem jasně vyplynulo. Filosofické spisy do knihovny dostávali ne proto, že by je sami chtěli, ale proto, že stát, který pro ně vymýšlel povznášející vzdělávací programy na ně zároveň nechtěl nic přispívat. Proto dostávali vyřazené knihy z veřejných knihoven, které by šly jinak do stoupy.

1 0
možnosti
Foto

Tomu filmu chybí snad úplně všechno, čím se filmy snaží jinak přitáhnout diváky. Nejsou tu mimozemská monstra, dinosauři, transformeři, sex, mobilní telefony a ostatní zázračná technologie, střílí se tu naprosto minimálně a pranice jsou použity a zobrazeny v naprosto decentní míře, nutné ke sdělení příběhu. Přesto je ten film fantastický a já ho, stejně jako vy, paní autorku, mám od jeho premiéry v našich kinech, strašně rád. Znovu jsem se na něj rád podíval. Takových filmů v hlavě moc nemám, když nad tím tak uvažuji, tak jsem ho viděl už asi po čtvrté. To přehodil snad jen Vinetou v mých klukovských létech.

3 0
možnosti

M.Freeman je můj oblíbený herec a musím se přiznat, že obdivuji jeho cit pro scénář,bo jsem ho ještě neviděl v nějakém doslova propadáku.R^

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS