Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠM

ještě vám vypadl František Němec, podle Erbenova příběhu,byl natočen film - Čas pracuje pro vraha, v roce 1979, jen místo Exner, se vyšetřující kapitán, jmenoval MARHA.

0 0
možnosti
EP

Také hlasuji pro pana Valu, jeho podání kapitána Exnera v Pokladu byzantského kupce podle mě nejvíc odpovídá knihám (vztahy s oběma přímými podřízenými, "případ pro Exnera" atd.). Ze seriálu jsem zatím viděla jen malý kousek, ale zdá se mi, že jeho autoři se snažili navázat právě na tenhle film.

0 0
možnosti
Foto

Vala v Pokladu byzantského kupce, je ten správný kapitán Exner.

4 1
možnosti
Foto

R^ super téma! Pan Vala byl v této roli - i v jiných - opravdu skvělý.

Nový seriál sem ještě neviděla, ale podívám se. České detektivky mám v oblibě.

2 0
možnosti
JH

Tu poslední verzi asi neuvidím, ale trochu mne mate ta Bláznova smrt. Pod tím jsou podepsáni televizní pracovníci Zdeněl Kubeček, Ada Navara, Jirka Šebelka a další...To byl opravdu film, nebo tv inscenace?

0 0
možnosti
KT

S panem Dlouhým mám velký problém - ze všeho nejvíce mi připomíná dnes již zcela zapomenutého prezidenta Antonína Novotného, kterého kdysi dávno bláhoví Finové zvolili nejkrásnějším politikem planety.

Mimika, chůze, gesta ... celý Antonín Novotný. Dost tomu napomáhá i kamera. Jediný rozdíl je v účesu.

3 0
možnosti
JH

J86o38s55e77f 57H45e81r88t69l

31. 8. 2017 18:28

Za mě Poklad byzantského kupce. Současný seriál s Exnerem se snaží nejspíše o návaznost právě na tento film, soudě podle hudby. Úroveň a způsob života Dlouhého Exnera je opravdu až neuvěřitelný, o praktičnosti drahého obleku na míru s kravatou pro práci kriminalisty by se taky dalo s úspěchem pochybovat. Na druhou stranu dobře navazuje na Exnera v podání Valy ("to bude spíš případ pro Exnera") co se jeho kladného vztahu k ženám týče.

1 0
možnosti
Foto

Mně se typově nejvíc zamlouvá M. Dlouhý, i to bonvivánství obecně je dnes jaksi uvěřitelnější a přirozenější, než před 30 až 50 lety. Kamenem úrazu je zoufale rozvláčné tempo filmu i hlavní postavy, což asi podle režiséra mělo umocnit dojem exnerovské ležérnosti , výsledkem ale je, že M. Dlouhý nemá, co hrát. Na druhé místo bych dal J. Kodeta z r.1982, tedy v nejlepší formě. Co se J. Valy týče, dva kolegové správně připomněli Valův nevhodný herecký rejstřík, který je pěkným důkazem toho, že některé nevkusné role herec nemůže ztvárnit beztrestně a pachuť ho leckdy může provázet po zbytek života.

2 2
možnosti
RJ

R95a16d50e17k 73J34a45r47o55š

31. 8. 2017 18:37

Myslím, že ta rozvláčnost současné primácké verze (mě vadí strašně) je dána snahou o natažení těch jednotlivých příběhů do dvou pokračování. Nic víc, nic míň. Režijní snahu o exnerovskou ležérnost bych v tom určitě neviděl...

Michal Dlouhý mi typově, na rozdíl od Vás, přijde úplně mimo roli. Já bych tam jako Exnera ze současných herců viděl nejlépe Jiřího Dvořáka...

4 0
možnosti
JK

Poklad byzantského kupce se mi jako film líbil, a to dost, ráda se na něj podívám jako pamětnice.

Jako Exner byl nejlepší (včetně Dlouhého) pan Kodet, tak nějak jsem si při četbě knížky toho kapitána Exnera představovala.

Další filmy jsem neviděla.

4 0
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 17,24
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->