Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^

P.S.: Bohužel, nikde nejsou k nalezení VEŠKERÉ požadavky na tuto funkci kancléře. Teoreticky by mohlo jít toliko o ,,hradního poštmistra", který třídí co je třeba do ,,příslušných přihrádek" a má k tomu i své podřízené.. Jinak i na něho i jeho podřízené se vztahuje ,, ochrana list.tajemství", čili nemají co do ,,pošty čumět". Též není bez zajímavosti, jak to vše bylo nejen uplatněno, ale i bylo praktikováno i u předchůdců současného kancléře. Jinak je otázkou, proč žádal, pokud nemusel;-) Tak trochu i prověrka NBÚ?;-)

0 0
možnosti
Foto

Pane Jiroudku,

podle zákona opravdu nemusel pan Mynář o prověrku žádat. V tom měl president Zeman i sám Mynář pravdu. Ale dle mého osobního názoru bylo prostě oběma doporučeno a vysvětleno, že aby mohl Mynář zastupovat presidenta na některých jednáních, nebylo by špatné, kdyby prověrku měl.

Takže jestliže jste tuto kauzu sledoval, po určité době oba - Zeman i Mynář - obrátili. Zeman začal tlačit na Mynáře, aby si ji udělal a ten neustále říkal, že o ni žádá, že na tom už pracuje, že na tom dělá a maká... Ale aby to trvalo 3/4 roku? To opravdu netrvá.

Jiná věc je, proč žádal zrovna o nejvyšší stupeň? Mohl klidně žádat o II. stupeň (důvěrnou) a stačilo by to. Sám to ostatně přiznal.

Ovšem i na II. stupeň platí to, co jsem psala v blogu, tedy přiznat všechno, po čem se NBÚ ptá (raději více než méně). Takže se stejným přístupem by patrně pan Mynář nedostal ani prověrku na důvěrné.

0 0
možnosti
Foto

Pan Mynář se patrně inspiroval výrokem Jana Wericha: Nepamatovat si - to je nejlépe placené.

Karma! R^

1 0
možnosti
Foto

Je samozřejmě nesmyslné dělat takovéto prověrky na člověka, kterého si vybírá osobně hlava státu. To chtějí havlisté ze státní bezpečnosti a lidé loajálůní panu Schwarzenbergovi kádrovat nejbližšího spolupracovníka jeho konkurentza ? Zdaá se, že ano. Pak je samozřejmě nezbytné dát jim najevo, kdo je tady pánem.

0 6
možnosti
Foto

Prověřování údajů může mít i nepříjemné důsledky. Někteří dotazovaní to nepřijali reálně a pojali to jako vyšetřování mé osoby v tajemné věci a pak se tak chovali. :-(

2 0
možnosti

Klídek. Zemanovi to končí v březnu 2018, potom ještě dalších pět let, a v březnu 2023 máme od Mynáře definitivní pokoj. Pokud se ovšem nerozhodne - a s takovou životní zkušeností bych se tomu vůbec nedivil - kandidovat na pretidenta sám. ;-)

0 0
možnosti

Nemate asi zrovna valne mineni o Cesich.

0 0
možnosti
Foto

Má samozřejmě právo podat žalobu k soudu, ale soud nemůže prověrku zrušit, soud nemůže NBU nařídit opětovně provést prověrku. Soud pou může uvést, že NBU nedoržel některé body prověrky a to je vše.

2 0
možnosti
Foto

Pane Kindle,

správní soud zamítne nebo potvrdí rozhodnutí neudělit NBÚ prověrku panu Mynářovi. Svůj článek jsem psala se soudcem správního práva, který soudí již 25 let.

0 0
možnosti
Foto

Stejné, jako vy jsem absolvoval také. Kancléř Vratislav Mynář ve své funkci přichází do styku s utajovanými skutečnostmi a měl by mít prověrku na TAJNÉ. Co si může o nás myslet západ, když prezident země nedodržuje zákony své země. Přitom nejdříve prohlásil, že pokud nebude mít prověrku tak jej propustí a když ji nedostal, tak prohlásil, že ve funkci bude dál. Vláda není schopna jej k tomu dotlačit.

4 0
možnosti
Foto

Pane Kindle,

domnívám se, že do styku s utajovanými skutečnostmi přicházet pan Mynář nemůže - porušoval by Zákon č. 412/2005 Sb. o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti. Sankce jsou celkem vysoké.

Zákon o kanceláři presidenta republiky neuvádí, že jeho ředitel musí mít prověrku. Nicméně souhlasím s Vámi, že by se na takovém místě zcela jistě hodila. Ostatně pan president ji po Mynářovi také začal po určité době požadovat.

Rovněž je však rozhodnut si nechat Mynáře na Hradě za každou cenu - a to je dle mého špatné. Zůstat na Hradě může, ale ne na pozici kancléře.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS