Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano, zejména ti, co nestačili včas utéct. Petschkova rodina zprostředkovala mnoha Židům možnost emigrovat. Známí mých příbuzných, rodina Krausova (pan Kraus byt Petschkův zaměstnanec) to odmítla s tím, že jsou Češi a že tu zůstanou. Jak skončili, netřeba dodávat.

1 0
možnosti
Foto

Popírat holocaust rozhodně nechci, nicméně vztahy mezi Čechy a Židy nebyly nikdy moc idylické. Už v 19. století Češi Židům vytýkali, že se hlásí k německé národnosti (zmiňuje se o tom i uznávaný Ottův slovník naučný) a že nechtějí mluvit česky. Pokračovalo to i za první republiky, takže obyčejný Čech je bral jako Němce a nijak moc jejich záležitosti neřešil. Je to smutné, ale bylo to tak.

0 0
možnosti
Foto

Ale řešil, existuje takový pěkný antisemitistický spisek z 20. let. Jmenuje se tak nějak nevinně. O státu.

0 0
možnosti
JP

Navštívil jsem společně s dcerou Osvětim. Neskutečná deprese nás obou. Nelze nic dodat. Pane Kowalczyku doporučuji návštěvu.

3 0
možnosti
AK

Stalo se, tak jsem si potvrdil, že revizionisté jsou skutečné pravdě mnohem blíž než oficiální propaganda.

0 0
možnosti
AK

Každopádně nadějné zjištění, že ještě zdaleka ne všichni mladí mají vymyté hlavyR^

0 3
možnosti
Foto

Holokaust je státní řešení "problému" dovedené k absolutní dokonalosti. Každý stát má své vlastní, velké nebo malé, Holokausty.

1 0
možnosti
TP

T11o65m92á93š 36P14í28c28l

12. 1. 2016 19:01

Napadá mě, jestli se neměli držet od nacistů na vzdálenost natažené ruky.

1 0
možnosti
JR

J15a45r10a 64R63a69n26k

12. 1. 2016 18:36

Diky za pripomenuti, prave jsem docetla "The book tief" a videla film, je dulezite prave v techto dobach pripominat, protoze jedno z hnuti v CR skutecne antisemiticke je.

2 1
možnosti
MK

Jako fanoušek a přítel Izraele a milovník židovské kultury se k tomuto nerad vyjadřuji.

Nicméně jedna poznámka. Největší nevraživost k Židům nastala po První světové válce a to v souvislosti s komunistickým pučem v Rusku a zvěrstvy bolševiků, v souvislosti s povstáním Spartakovců v Berlíně a vyhlášení republiky RAD v Bavorsku, vyhlášení republiky RAD v Maďarsku. Mezi představiteli komunistů v té době bylo velké množství právě Židů a to mnohdy na vrcholných funkcích a mnozí vedli tyto bolševické revoluce. Proto Hitler, i když to nebyl prvně on, ale architekt nacismu Rosenberg , používal termín židobolševismus.

Proč bylo takové množství Židů mezi bolševiky? Byla to z důvodu deklarované rovnosti, nešlo o rasu,ale o společenské třídy. Rasa, národnost byly vedlejší. Proto se Židé vzhlédli v komunismu. Že se vzhédli v bludu poznali brzy a nejen v nacistickém Německu, ale také bolševickém Rusku. Nemohli za holocaust, ale jejich snaha o emancipaci z postavení druhořadých občanů nakonec k tomu holocaustu přispěla. Jakou měrou, nebudu spekulovat. Nicméně skutečností je, že nebýt bolševismu, nebyl by ani fašismus a ani nacismus. Mimo jiné, protože historické události nemají jen jednu rovinu

3 0
možnosti
Foto

Ano, v marxistických příručkách se často zdůrazňovalo, že buržoazie se odvrátila od demokracie a přimkla se k fašistům, aby zachránila své panství.

0 0
možnosti
TJ

Dokument jsem neviděl, čímž děkuji za tip. Přesto, pozastavujete se nad tím, že o tom školáci nic nevědí a ti co vědí, tomu nerozumí. Může být, nevím. Anebo prostě jen tak dlouho hledali, až pár prázdných hlav našli, a to použili.

Přiznávám, že jsem ve vztahu k televizi a všemu v ní velice nedůvěřivý.

3 0
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 15,61
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->