Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Nemělo by být správně Hannah Rebecca ? Zní to moc česky , ta forma ženského jména.Pardon, zapomněl jsem se představit . Já jsem Luba Březinová, ale přitom mám v cestovním pase napsáno " male".

3 1
možnosti
KP

první historická chyba této knihy která bije do očí: Hitler nechtěl aby se hlavní město Říše jmenovalo Berlin ale Germania :-/

25 1
možnosti
VJ

V15í64t 56J56e14ž55e78k

14. 7. 2014 13:23

Také chtěl vyhrát všechny války, které vedl :-)

Tedy jinak řečeno, ne vše co chtěl, se skutečně může stát (mohlo stát), stejně tak jméno města se mohlo (by se bývalo mohlo) změnit.

5 0
možnosti
DF

D50a52v47i75d 14F27i25x63a

14. 7. 2014 11:36

Už se těším až se v nějaké románu, který bude recenzovat tato paní, sejde Hana Hlustvisihák s Bernadett Lujza Kočárek a budou pomlouvat Annemarie Vodrážku. Panebože.;-D8-o

7 1
možnosti
LB

Luisa Smetanna, když už musí být a já jsem Ljuba Březinová. To jméno mám po manželce, jinak jsem rozený Znenáhlo.

5 0
možnosti
MF

Jen by mě zajímalo (teď narážím na obsah knihy), proč si všichni myslí, že by třetí říše byla totalita jako v 1984 od Orwella?

13 8
možnosti
PM

Možná proto, že totalita to byla v reálu v letech 1933-1945 a neomezené zbožštěné uctívání jakéhokoliv vůdce vyžaduje totalitu, jiný systém s ním není kompatibilní.

15 0
možnosti
PP

P40e89t19r 29P45á58l16k70a

11. 7. 2014 14:13

buď někdo vaši knížku "vylepšil" do dnešního porozvodového ideálu, podobně jako se retušují cigarety ze starých filmů nebo jste si možná realitu upravila sama, ale vyšetřovatel March se rozhodně v péči o syna se svou ex nestřídá. Moderní muž to jistě je, ale stále v kontextu šedesátých let, kdy se příběh odehrává.

Berte to jako poznámku hnidopicha, jinak kniha je to pěkná a čtivá.

7 0
možnosti
Foto

Pěkný den, pane Pálko,

děkuji za Vaši připomínku. Ale opravdu to tak v knize stojí! Nesmíte zapomínat, že to je historická fikce. Píše se v knize, že podle říšských zákonů, aby dítě mělo oba rodiče, vyrůstá sice s matkou, ale každou neděli v měsíci (teď si přesně nepamatuji, která to je neděle), ale mě to zní jako střídavá péče. :-)

Souhlasím s Vámi, že patrně klasická střídavá péče o děti v 60. letech nebyla, ale v této historické fikci existuje. Autor ji tak stvořil...

Přeji příjemný den, H. R. Šiandre

0 2
možnosti
Foto

Jo, četl jsem už před cca deseti lety. Byl natočen i film, docela se povedl. ;-)R^

1 1
možnosti
Foto

Ahoj Vláďo,

film mě nadchnul! Ale když jsem četla knihu, jsou stejné jenom obrysy! Mnoho věcí bylo ubráno, natočeno jinak. Takže - líbí se mi obojí, ale řekla bych každé jiným způsobem. 

Zdraví Tě, Beky :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 21,88
  • Průměrná čtenost 3856x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->