Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Ale neni zapotřeby se přetvařovat vždit byl tady komoušský svět a je to to isté jako vládl Hitler,jenom se nejmenoval Hitler ale Stalin....................

4 2
možnosti
Foto

Vždiť? To už je masakr.

6 0
možnosti
DK

Jít s Říší znamenalo pokrok. To ostatně dokazuje, kde je Německo a kde zbytek Evropy (světa).

3 5
možnosti
MK

M63a45r48e35k 34K64r40o27l13l

15. 7. 2014 14:59

To je fakt. Podle autora by byly štenice všude už v roce 1964, zatímco my je máme všude až teď.

1 0
možnosti
RL

O knizce vim, uz nejakou dobu si ji chci precist, takze diky za pripomenuti a usnadneni jejiho shaneni! Obzvlast tady v Berline se bude cist skvele :-)

0 0
možnosti
JM

Když fikce, tak pořádná, viz finský film Iron sky, kdy jezdí nacisté na motorkách na odvrácené straně Měsíce - a děti každý den ráno ve škole odříkávají, že se vrátí na Zemi... :)

8 0
možnosti
MD

Jo, tam byly vážně dost vtipný momenty!

0 0
možnosti

Sice jsem to nečetl, ale hned mi bije do očí jdena věc - i kdyby Německo válku vyhrálo (jako že ji vyhrát nemohlo), Hitler byl pod takovým vlivem drog, že by se těžko dožil roku 1950. Tudíž se domnívat, že by se dožil r. 1964, je zcela absurdní. A jedinou rozumnou otázkou je, co by se dělo po jeho smrti. Pokud by se dostal k moci Goering, mohla by se nacistická ideologie zcela změnit, pokud by to by Goebels, mohlo by to také vyvolat v NSDAP rozkol a boj o moc. A je tu ještě spousta jiných scénářů. Ovšem ve chvíli, kdy se do války zapojily USA, byl její výsledek jasný. A pokud by se Německo v Evropě udrželo, pak by v srpnu 1945 padla první atomová bomba na Berlín...

7 7
možnosti
MD

Vzhledem k tomu, že si pouze domýšlíme co kdyby, tak jsou podobné úvahy stejně platné jako třeba los, který nevyšel.

7 0
možnosti
Foto

8-o jsem ignorant - o knize jsem nevěděl! Jdu sehnat. Jinak film vynikající - Rutger Hauer patří mezi mé oblíbence už od dob Blade Runneru :-)

2 0
možnosti
AO

Film som videl a knihu si prečítam. Takýto žáner ma fascinuje. Kedysi som čítal niečo podobné.

Dvoma vetami: Přemysl Otakar II včas dostane informáciu o skrytej zálohe Rudolfa I. Habsburského pri bitke na Moravskom poli, a zvíťazí. Tým zmení dejiny Európy, a nasledujúcich 600 rokov úloha, ktorú hrali germánske národy prešla na slovanské národy.

Bohužiaľ nepamätám si ani názov ani autora. Prosím čitateľov, ktorí majú lepšiu pamäť, dajte sem o tom informáciu.

1 0
možnosti
HM

Vždyť jen autor opsal běžný způsob života v zemích jako jsou NDR, Česko nebo Polsko, kde STASI, STB a pod. stejným způsobem jako Gestapo dohlížela na loajalitu a kázeň, kdy Gottwaldové, Husákové, Honeckerové, Kádárové a spol postupovali stejnými metodami jak Hitler. Jak jednoduché bylo napsat tuto kniku. Prostě by se lidé ve III. říši měli přibližně tak jako lidé v Sovětském svazu a jeho koloniích v popisovaném období. Kdo by držel hub. a krok tak by se vyloveně špatně neměl.

16 0
možnosti
MM

No a co je na tom špatného, že "kdo by držel hubu a krok tak by se vyloženě špatně neměl"? Copak mohou při omezených zdrojích jako jsou mít všichni letadlo, nepracovat a jezdit v létě na 3 měsíce k moři?

Ty dřívější režimy byly podstatně přátelštější k "obyčejným lidem" než dnešní řízený rozklad, který vyhovuje pár lidem, ale národy ničí. Například ozdravná dovolená pracujících byla zavedena ve III. říši Adolfem Hitlerem a nebo odborářské rekreace za socialismu. Nevím, že by si někdo stěžoval, že dostal rekreaci s celou rodinou za doslova pár korun...

Hlavní rozdíl mezi minulostí a dneškem je v tom, že dřív člověk měl život víc nalajnovaný, ale pokud dodržoval určitá pravidla (a bez nich to nejde) a snažil se, měl cestu nahoru otevřenou. Navíc na věrchušku bylo dost vidět a nemohli si zdaleka dovolit co dnes. Dnes ZATÍM máte toho nalajnovaného míň - ale pozor! už se lajnovat začíná a daleko víc! - ale nahoru se nedostanete, protože všechna místa jsou obsazena jakýmisi neviditelnými akcionáři z Kypru, nepřehlednými vztahy, které kriminálka nemůže a nesmí rozplést a "obyčejný" člověk může jen držet hubu, krok a být vděčný za to že má práci... A bude hůř!

4 24
možnosti
FK

Film nic moc, kniha se mi líbila.

2 0
možnosti
PS

P15a12v17e10l 83S62l69a33m76a

14. 7. 2014 13:09

Já jsem nejdříve četl knihu a ta je podstatně lepší než ten paskvil co z toho udělali.

1 0
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 21,88
  • Průměrná čtenost 3856x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->