Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tento fenomén patří spíše do intimní sféry a ne promítat na celou společnost. Ostatně bylo vždy je v úzké skupině lidí jež měla už něco za sebou. Nemůžeme zde chtít aby nás společnost a ostatní uchopili a chápali, neboť nemají naší zkušenost a navíc naše zkušenost je též nestabilní, pokud zde bude tah a schopnosti se oprostit od promítání funkčnosti našeho světa na další dimenze. Zde to patřilo do rukou Hermetiků. Lidi jež žijí na Sahaře, těžko uchopí co to je sníh, led  a země třeba jako Grónsko. Obdobně to může být pro lidi v Jemenu, kde pralesy pro ně může znamenat ráj. Je to o zkušenosti a ne tak o tom že to existuje .Taktéž fyziku a chemii jsme nepochopili hned v první třídě ale je zde proces, nejdříve se naučit psát, logicky myslet (/matematika) ... .

2 1
možnosti
Foto

Pěkný večer, pane Rodene,

děkuji za Váš příspěvek.

Rozumím, jak to myslí, ale nesouhlasím s Vámi.

Ježíš nás (své učedníky) v evangeliích nabádá k tomu, abychom to, co pro nás udělal, křičeli ze střech, hlásali po celém světě a zvěstovali, co dobrého pro nás B-h udělal.

Jsem si jistá, že klinickou smrt si mnozí umějí představit. Je to v příběhu popsáno velmi podrobně a dobře. I když jsem to neprožila, věřím a umím si představit, jaké to asi bylo.

Pěkný večer a jsem v dokonalé úctě, H. R. Šiander

2 1
možnosti

Vnímám zde též jiný fenomén u těchto lidí jež nejednou pocítí tah vnímat další rozměr bytí. Je to tzv. práh prvního kontaktu  s dalším rozměrem, kde zatím nám chybí zkušenosti a osvobození se od personalizujícího a lidského pohledu. Je vidět že společnost v sobě nese nespočet  lidských tahů a potřeb na různých úrovních. Zde je další z mnoha oslovených jako v minulých časech nespočet dalších.

Kristus zde je příslovečný, neboť většina společnosti žije v silných a přirozených sociálních a instinktivních vazbách, kde hlavní "slovo" má autorita a svět je o modelu rodiny a většina máme tah k otcovské nebo mateřskému konejšivému projevu.

0 1
možnosti
Foto

Je fajn vědět, že umírání je zpříjemněno drogami vlastní výroby :)

7 5
možnosti

P68a95v68e26l 97K61u60r64a20l

22. 4. 2013 20:13

Takže to že někomu přestane být srdce a fungovat plíce neznamená že není mozek ještě schopen částečně fungovat...

naopak v takovém stavu v něm propukce vcelku chaos... poslední zbytky elektrochemických potenciálů se začnou uvolňovat, krz strukturu probíjet elektrické vzruchy, vyplaví se většina mediátorů...

Uloží se i nějaké nesmysly do bílkovin do paměti a i do krátkodobých struktur... tento stav trvá krátce, z principu je životnost struktury mozku v případě vyšší hypotermie a za předpokladu že se v něm neudělá v krvi pucek v řádu desítek minut... (šance úspěšného znovu spuštění s časem rapidně klesá...) ale občas se to povede.

Pak se nějak interpretuje tenhle chaos... mozek má otravnou tendenci neúplné informace doplňovat informacemi známými... (pro přežití je to poměrně vhodné) takže si z toho obvykle slepí nějaký "zážitek".

5 2
možnosti

Můžete se utěšovat třeba i tím.

5 5
možnosti

"Nikdy jsem NIC neslyšel o Bohu, křesťanství, nebo o tom, kdo to byl a je Ježíš Kristus. Za socialismu se o takových věcech na školách vůbec nemluvilo." - Nejen to, všechny kostely i boží muka atd. byly zakryty plachtama, celých 41 let;-D

4 1
možnosti

Coz mi u Vás néjak neprekvapuje. Pokud zrovna reagujete u pavouka jak reagujete, tak se na Vas to socialistické skolství opravdu podepsalo. I male díte snad za komousu vedelo, ze ten kostel co stojí na námesti není prodejna zeleniny.

2 6
možnosti

Dobrý večer. Vrátím se k diskusi pod vaším posledním článkem. Když jsem opsal větu z pod vaší fotky, žádnou chybu jsem tam neobjevil. Prosinec 2013 nebyla pointa mého příspěvku:-P

2 3
možnosti
Foto

Pěkný večer, pane Klaudo,

děkuji za Váš příspěvek. Patrně jsem nepochopila, co jste myslel.

Ale faktem je, že jsem tam chybu měla a tu jsem díky Vám opravila.

Přeji příjemný večer a jsem v dokonalé úctě, H. R. Šiander

2 3
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 15,61
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->