Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jezzy

10. 10. 2008 0:55
Pomnicky-Mnichov

pripada mni, ze se tu opravdu dohaduji pubertaci, kdy jeden druhymu to potrebuje tzv. natrit.. Clanek o pomniccich vysel i v MF Dnes v priloze Praha, kam to bylo prevzto z CTK... A protoze to byl castecne fakticky nesmysl, tak sem kopiruji svuj prispevek:

Mnichov neodstoupil od teto iniciativy na zadost zidovske obce, ale akci zakazal primo Magistrat mesta Mnichova, prave s trapnym oduvodnenim, ze po dlazebnich kostkach by se slapalo. Dokonce jeden tento kamen byl jiz do dlazby v Mnichove zasazen,sponzorovan jednim z gymnazii, ale na natlak radnice musel zmizet - nevim, co si o tom gymnazialni deti, ktere se iniciativy chopily, dodnes mysli. Nicmene symbolicky je "chodnicek" z techto kamenu vytvoren v hale Vysoke hudebni skoly (neco jako AMU), ktera se nachazi v byvale Führerbau, kde byla podepsana Mnichovska dohoda.

0 0
možnosti

Jezzy

10. 10. 2008 0:55
Pomnicky-Mnichov-pokr.

Iniciativu ale po celem Nemecku prevzaly skoly,gymnazia atd., ktere vzdy jeden z techo "Stolpersteinu" sponzoruji a kameny pribyvaji. V Mnichove je pouze jeden z techto pomnicku pod sirym nebem, a to na privatnim pozemku, kde majitel vuci radnici prohlasil, ze to je jeho pozemek, a tudiz, ze tento pomnicek tam zasadi, a radnice do toho mluvit nema co.

0 0
možnosti

oId fashioned Vince III..

9. 10. 2008 9:58
jediná nevýhoda von Stolpersteinen je,

že mají navrchu mosaznou destičku...

0 0
možnosti

ted61

9. 10. 2008 8:18
kde

Kde najdete kameny? Praha,Praha,Praha,Praha ona není jen Praha a nejsou jen židé,umírali i jiní lidé. tak kde je ta objektivita? Hnus

0 0
možnosti

ŠtěpkaX

9. 10. 2008 8:32
Re: kde

Vám nejde o to, že je to jen Praha. Vám jde o to, abyste napsal, že je to hnus!

Žádný projekt nemůže obsáhnout všechno nebo více zatím nestačil udělat. Tak proč píšete, že je to hnus?

0 0
možnosti

dr.bolíto

8. 10. 2008 21:04
Chvályhodné,

jen jsem chtěla upozornit, abyste si pospíšili kameny shlédnout, neboť zakrátko, vzhledem k tomu, že tabulky jsou mosazné (ne z plastu!!), je už od jiných šutrů nerozeznáte.

A ještě se mi líbí ten úvod o perzekuci Romů a homosexuálů - u uvedených kamenů se patrně jedná o ty homosexuály...

0 0
možnosti

carabus

8. 10. 2008 20:19
Hana Rebeka Něco... no jo mě po...

...stálo by za sociologickou studyjy, proč zde tak často exhibují jedinci s tak exotickými jmény... ale ne, vlastně je to jasný, prostě hypertrofický ego, ředitelé (ale zde pohříchu spíš spíš -lky, ač mám ženy moc rád) zeměkoule etc...

0 0
možnosti

Dimitar Toškov

8. 10. 2008 18:38
Zaujalo nás

Jak víte, permanentně jsou tři články z blogu Idnes přednostně zařazeny nahoře, v rubrice "Zaujalo nás". Čím to asi bude, že ať napíše paní DOCENTKA, ratlík v kostkované košili, nebo jiný pravdoláskař sebevětší blábol, redakci to vždy "zaujme". To je právě ta záhada, kterou stále nemohu rozlousknout. Předplacená pozice, direktivní pokyny, výhružky, či obyčejná lidská předpos.anost.?:-)

0 0
možnosti

Karel Bor

10. 10. 2008 7:43
Re: Zaujalo nás

Nerozumím Vašemu příspěvku. Můžete mi to objasnit?

0 0
možnosti

Fini

8. 10. 2008 18:06
Pozor Mossad naslouchá

;-Oza vším hledej židovský spár a měšec,jinak mi může paní doc. a její Tydlitátovsko-kostlánovský cirkus(Y)!Rv

0 0
možnosti

seadog

8. 10. 2008 18:17
Re: Pozor Mossad naslouchá

Uzasny co jsi za blba. A budes mit jednou odvahu tak vylez na svetlo, rad bych si te pazdiro prohlednul!

Steve Prosek

0 0
možnosti

mammamia

8. 10. 2008 16:57
zajimavy clanek

nicmene mi prijde neprijemne, jak se uz 63 let po skonceni WW2 neustale zduraznuje a pripomina, jak zide  nesmirne trpeli. vime to vsichni, ale proc maji nekteri lide za svuj zivotni ukol to kazdodenne a porad dokola opakovat? mimochodem, z uvedenych jmen vyplyva, ze se jedna pouze o zidy. jeste jsem neslysela, ze by se takhle snazili zvyraznovat jine skupiny obyvatel, kteri trpeli v koncentracnich taborech naprosto stejne.

to uz je na hranici ziskani profesionalni pomoci tak strasne dlouhou dobu omylat jedno a to same. proste je to pryc, je to dlouho, tak se radeji pojdme venovat dulezitym vecem dneska.

me to pripomina jen vyvolavani viny u vsech ostatnich, kteri meli stesti a prezili.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS