Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

doktor_bota

6. 8. 2008 11:11
Tak trochu OT

Autorka má židovsky znějící jméno - a představa žida, který má lékařsky potvrzeno, že neumí počítat, ve mě vyvolala skutečné pobavení.

Jinak autorce doporučuji koupit si MDA, existuje pár aplikací, které diskalkulikům zjednodušují život.:-)

0 0
možnosti
HRŠ

Beky

6. 8. 2008 12:06
Re: Tak trochu OT

Zdravím doktora_botu, díky za příspěvek, jsem ráda, že se bavíte! Děkuji za tip MDA, ale protože se živím komunikací, psaním textů, tak vůbec nic nepočítám. Pokud ano, vystačím si s kalkulačkou v mobilu.

Mimochodem, pokud má někdo dvě hebrejská jména, neznamená to ještě, že je Žid...

A kromě toho, LMD si nikdo z nás nevybral, takže bych řekla, že si nevybírá ani podle národnosti.

Příjemný den, Hana Rebeka Šiander

0 0
možnosti
O

ozdoba

6. 8. 2008 11:01
hezké a úsměvné...

opravdu jsem se při čtení pobavil milá autorko..!!! Jen jsem si nikde nevšiml, při vyjmenování všech problémů, které vám to přináší, že by vám to dělalo potíže při vaření..??? Jak prosím vás vaříte podle receptu..??? Např. vraž do toho 2, nebo 3 vejce, přidej 10 dkg kvasnic a 1/4 kg polohrubé mouky.... musí být pro vás neřešitelné....???? Nebo se mýlím....??? Ale jinak paráda, díky a hezký den. R^;-DR^  

0 0
možnosti

anžto

6. 8. 2008 11:44
Re: hezké a úsměvné...

na to jsou odměrky, tam to o počtech není - a dvě vejce spočítat propána umí;-D jde třeba o to kolik je 15+8 - mě to trvá dýl než ostatním...

0 0
možnosti
V

vagabund1

5. 8. 2008 22:39
Nejen dyskalkulik má potíže.

Každý z nás je v něčem dobrý a v něčem jiném zrovna nevyniká.Problém nastává pokud naše okolí nechápe že všichni nejsme stejní a nutí nás dělat to na co nemáme vlohy nebo způsobem kterým tuto činnost nezvládáme.Člověk který o sobě ví na co má a na co ne je mnohdy považován svým okolím za podivína protože běžné denní problémy řeší docela jinak než většina.I já jsem většinou lidí považován za podivína který řeší jednoduché věci „zbytečně velmi složitě“.Držím vám palce.

0 0
možnosti
HRŠ

Beky

6. 8. 2008 12:03
Re: Nejen dyskalkulik má potíže.

Zdravím Vás, Vagabunde1, moc děkuji za R^ držení palců a také za Váš názor. Ano, máte pravdu! Možná věci víc řeším, protože je dělám jinak. A řekla bych, že mnoho lidí považuje "lidi odchylky" za podivíny...

 Téměř všech prvních 15 článků jsou o tom, že člověk s LMD je líný nebo se vymlouvá.

No, jak čtu nové a nové příspěvky, ozývají se také lidé, kteří dyskalkuliky buď  znají nebo jsou jimi.

Je pěkné vidět PROBLÉM JINÝCH JEJICH OČIMA!!! ;-)

Také hodně úspěchů, Hana Rebeka Šiander

0 0
možnosti
JO

oneill

5. 8. 2008 21:09
IQ test

Ne že bych vám nevěřil, ale tuhle jste uváděla získání 126 bodů v IQ testu u psychologa. IQ testy často často nějak souvisí právě s matematikou, i když to není na první pohled poznat. Vážně může takové IQ získat v testu "dyskalkulik" ?

0 0
možnosti
NB

j@ck

5. 8. 2008 22:35
Re: IQ test

Myslim ze jsou i testy neobsahujici matematiku, misto toho maji obrazky.

0 0
možnosti
TL

lycka.tomas

5. 8. 2008 20:53
No...

Pěkný článek! Víte, na VŠ jsem chodil se spolužákem, který byl Asperger. Vynikající matematik, žalostný přes jazyky. Dané "handicaps" nepovažují za nic hrozného, ale za zajímavost. Dotyční lidi vnímají náš svět jinak a v mnohé nám rozšiřují obzory. R^

0 0
možnosti
MZ

zajicek8

5. 8. 2008 20:17
Vymluva

Po leta ke mne dochazely deti prvniho stupne na vyuku, pripadne doucovani anglictiny. I ty,ktere byly rodici oznacene za tupe a jazykove nenadane. Stacilo jen zmenit zpusob vyuky a dopracovalzy se na prumer. Sousedovic vnucka, oznacena v prvni tride za totalniho dislektika odbornym pracovistem s prakticky nulovou sanci naucit se cist,, pod vedenim jine ucitelky  a s trochu jinym pristupem ke cteni behem tri mesicu dohnala spoluzaky a pokracovala do druhe tridy v normalni ZS. Takze opravdu vsechny dis- povazuji za vymluvy - za enormni tlak na skolaky stale zvladat nove ucivo, nulovy cas na procviceni a zaziti, vyuku na jedno brdo - tak je to v metodickem pokynu a tak se to bude ucit. Nikdo z nas neni dokonaly, kazdy je tak trochu dis, ale aby na to kazdy mel papiry na hlavu a na lenost?

0 0
možnosti
K

Kachnicka21

6. 8. 2008 14:33
Re: Vymluva

Takže Vy jste učitel(ka)? No potěš koště, to si tedy děti musely užít. Přesně kvůli takovým názorům trpěla (a trpí) spousta dětí. Já nemám s těmito věcmi problém, ale třeba jsem nešikovná na sport. Dobře si pamatuji, když na mě dospělí na lyžích křičeli, že to snad dělám schválně, že se válím ve sněhu a padám a snad jsem si schválně zlomila nohu. Takže se dobře dovedu vcítit do člověka, který má určitou poruchu, která je z hlediska jeho osobnosti i života nevýznamná, může mu ale jeho život pěkně zkomplikovat.

P.S. Když jste tak chytrý(á), mohl(a) byste vědět, že je dys, nikoliv dis.

0 0
možnosti
JZ

Vagabundinha

5. 8. 2008 19:21
Nechci se Vás nijak dotknout...

... ale vždy se mi zdálo, že ty různé dys- a všelijaké moderní syndromy jsou jen pohodlné omluvy: Mám diagnózu, není to moje vina a nemusím se snažit, mějte mě rádi.

Nemyslíte, že kdyby Vám v útlém věku rodiče dávali podněty k rozvoji matematické složky inteligence, vše by mohlo být jinak? Pokud se nepletu, byl to matematik a bývalý ministr školství Petr Vopěnka, kdo řekl, že problémy žáků s matematikou vyplývají ze zanedbávání logického myšlení ještě v předškolním věku. Není to přesný citát. Bohužel jej teď nemohu najít.

Ale při hledání jsem narazila na toto: http://homeopatie.zapisnik.cz/clanky/nekonecno-vopenka.htm

Na závěr podotýkám, že o těchto záležitostech vím opravdu velmi málo. Kdybych ve svém okolí měla nějakého dyskalkulika, možná bych změnila názor. Doučovala jsem několik dětí, kterým matematika nešla, ale ty byly celkově hloupé a propadaly skoro ze všeho.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

5. 8. 2008 18:24
A co kalkulie?

Dneska je asi v módě lenost umět dobře pojmenovat, zanést ji do mezinárodního slovníku nemocí a pak si pojišťovny a různí pseudofelčaři účtují horentní výzkum, prevenci a léčení na daňových poplatnících.Ale POZOR! Je možný, že mám jen já lehkou disfunkci mozku..;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 18,71
  • Průměrná čtenost 3856x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->