Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Radek0075

1. 8. 2008 21:26
A teď k té statistice.

Proto aby člověk kradl, musí mít určité předpoklady. Může se jednat o kleptomana, těch ale asi není tolik, nebo o  člověka který využil příležitost (dokonce o v USA se stává že si žena ze zkušební kabinky odejde v prádle které nezaplatí) - těch snad také není tolik a pak jsou to lidé kteří kradou z nouze. Když jsem pracoval v obchodě, každý den pracovník ochranky zadržel několik zlodějů. Někteří tam chodili pravidelně, ti méně drzí pendlovali po Praze a obchody střídali. Většínou se jednalo o feťáky, kteří kradli z "pochopitelných" důvodů, aby měli na drogy a pak o gamblery, který potřebovali peníze na automaty. Tam osobně vidím obrovský problém. Nesetkal jsem se snad nikde v Evropě a pochopitelně ani v USA a Kanadě s tolika hernami. Tady je automat snad v každé putyce, na každém nádraží. Ti lidé jsou doopravdy nemocní a jejich touha po výhře je daleko silnější než strach z případného  odhalení při krádeži.    

0 0
možnosti
RK

Radek0075

1. 8. 2008 21:11
Mě nejvíc zaujal ten popis toho trafikanta.

"Patří mezi muže, ke kterým pocítíte na první pohled důvěru." ;-D  Holka tady nejste  ve filmu, kde zloděj vypadá jako pirát s páskou přes jedno oko a  s kudlou v tlamě. Kdo si myslíte že okrádá důchodce o jejich celoživotní úspory, kdo prodává hrnce za 100.000.-, kdo dělá "finanční poradce" atd.? Možná byste se divila. S takovým člověkem byste si šla klidně sednout do restaurace, neboť má vybrané chování, pomohl by vám z kabátu, odsunul židli, možná pije Whisky, jezdí  v luxusním autě..... no, však to znáte. To jen my ošklivci nemůžeme krást, protože si na nás dává každej pozor:-(

0 0
možnosti
S

Smaragdos

1. 8. 2008 17:44
PŘEHÁNÍŠ REBEKO...

...tohle nebyl zrovna šťastný příklad/ukázka klasické české zlodějny. Nějak nemůžu pochopit, jak můžeš na základě takové (nepodložené a hypotetické) prkotiny tvrdit, že je trafikant zloděj?! Možná je vinen, možná ale NIKOLI.

0 0
možnosti
P

pasingr

1. 8. 2008 17:26
Proč hned podezírat.

Mě se naopak stalo, že jsem kupoval náhradní sifonovou bombu a pár drobností. Omylem mi zaúčtovali jen náplň do té bomby. Musel jsem se také vrátit pár stanic tramvají. Nebudu přece za zloděje kvůli několika stokorunám. :-)

0 0
možnosti
RB

erben3

1. 8. 2008 17:09
.

Ale to přece opravdu nemusel udělat schválně. Občas se to stane. Kdybych byl ovšem já na místě trafikanta, tak si u mě můžete vybrat ještě jedno DVD zdarma za tu cestu zpátky.

0 0
možnosti
RK

Tholdrin

1. 8. 2008 17:08
Abych tak řekl...

Ono je to člověk od člověka různé. Kupříkladu já jsem poctivý až za hrob... a kolikrát se mi to taky vymstilo. (Pracuju v obchodě)

Na druhou stranu, není nic zase tak neobvyklého že večer když už bývám občas otupělý vrátím člověku více (párkrát se mi stalo že i méně - ani nevíte jak to zamrzí když to zjistíte pozdě. Co si o mně ten člověk pomyslí?) a oni mě na to upozorní a to co jsem jim dal navíc mi vrátí. Takže to možná zase tak špatné s námi nebude.

0 0
možnosti
HRŠ

Beky

1. 8. 2008 16:46
Oprava

Zdravím Vás, CHYRENE, moc diky za upozornění na chybu! Už jsem to pravila... Víte, "i tesař se někdy utne..." Ale snad se mi podařilo vystihnout myšlenku, co jsem měla v úmyslu... Díky. Hana Rebeka Šiander

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

1. 8. 2008 16:31
Jen malé upozornění:

"...elektronikou. Koruna oslabuje. Lidé.." Koruna oslabuje?;-D Jestli berete každé oslabení po velmi výrazném posilování..jako oslabení , nedivím se, že hodnotíte životní úroveň lidí takhle.;-D;-D 

0 0
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 21,88
  • Průměrná čtenost 3856x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->