Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OZ

ovoce.zelenina

2. 8. 2008 14:55
Je známo

že český národ je národem zlodějů a podvodníků, ničeho a nikoho se nebojí, kradou vše::: mosty, koleje, poklopy kanálů, zabezpečovací zařízení drah, střechy, vybavení novostaveb, celé lesy, nápisy na památníku v Terezíně, urny s popelem zemřelých, úrodu na polích, a za biliony korun sudetský majetek, který dnes rozdávají Rusákům, skoro zdarma. Češi mravně upadli, jsou na nejvyšším stupínku pořadí loupeživosti národů světa. Nevěří v Boha-- jen aby nemuseli dodržovat desatero přikázání, které přece jenom mělo příznivý  dopad na svědomí části lidí. Denně čteme, kolik penzistů přišlo o úspory, když vpustili do domku, bytu snědé podrazníky, jakoby vracející přeplatky, prodavající šmejdy, deky, hrnce apod. Nabízí se otázka, zda tak demoralizovaný pronárod si zaslouží svobody, jestli opravdu není lepší všeobecná chudoba a úpadek, zato důtky a všudypřítomná tvrdě postihující policie.

0 0
možnosti
N

nictipotomnení

2. 8. 2008 17:05
Re: Je známo

No dovol, nepočítej zloděje kovů do českého národa. To je úplně jiné etnikum.;-€

0 0
možnosti
B

blastula

2. 8. 2008 14:45
Když je poctivost k smíchu

Problém je v tom, že se u nás jednoznačně staví společenský žebříček jen podle toho CO a KOLIK člověk má a nikoho nezajímá, jak k tomu přišel. Je li dobré jméno a poctivost mnohem menší hodnotou, než podvody a zlodějinou získaný majetek, je to projevem opravdové bídy a ubohosti celého národa. Tím nechci říct, že by to jinde neexistovalo, ale u nás to je nadmíru vyvinuté, Navíc podporované i jednáním politiků, kdy téměř u každého  se ví o nějakém čachru a podvodu- ale vždycky se to tak nějak tiše vsákne a vztřebá....

0 0
možnosti
B

blastula

2. 8. 2008 14:36
Smutné, ale ne vyjímečné

Klidně se přiznám, že po "dobrých zkušenostech"  se v zahraničí k Čechům raději zásadně nehlásím a dokonce jsem už   párkrát i předstírala, že neumím česky.

0 0
možnosti
C

ctenar1970

2. 8. 2008 15:01
Re: Smutné, ale ne vyjímečné

Dobry napad pro Cechy v cizine.;-D;-D

0 0
možnosti
TK

trdelnik

2. 8. 2008 14:22
Je to pravda, co Cech to ZLODEJ

V Cesku se krade velice. Prijel jsem s Kanady na dovolenou a casto jsem sel do restaurace na jidlo. Podle jidelniho listku jsem mel platit vypocitanou castku, ale vzdycky jsem byl v soku o kolik se zvysila na dalsich (zahadnych) polozkach. Cim drazsi kavarna, tim vetsi zlodejna! Naopak v malych  restauracich (hospodskeho typu) byli poctivi a ucet odpovidal vypocitanemu.

0 0
možnosti
C

ctenar1970

2. 8. 2008 15:14
Re: Je to pravda, co Cech to ZLODEJ

Kdyby takhle napsal nejaky cizinec, jeho narod by dostal tolik nadavek,co se da cist cely rok!

0 0
možnosti
AH

Atila Han

2. 8. 2008 14:15
Celkem paranoia

Nektere veci ne zeby nebyly , holt jsme lidi no , ale davat do jednoho pytle vaseho trafikanta a stazeni neceho na internetu to mi pripada pritazene za vlasy. Mohli bysme se totiz nakonec dostat do bodu ze ne stahujici uzivatel ale naopak nahravaci studia a softwarove firmy jsou ty ktere okradaji lidi. Dodnes totiz nechapu proc za cistej papir na ktery tisknu sve prace platim nejake organizaci, neco za CD, ze jsou ceny premrstene a vlastne platim za straty atd. Proste cpat sem internet to neni o zlodejine ale o pritroublosti dotcenych firem resit problem piratstvi ne zrovna rozumnym zpusobem. A ten vas trafikant ? To mi vic pripada jako paranoia.

0 0
možnosti
VP

Profík

2. 8. 2008 15:31
Re: Celkem paranoia

"Dodnes totiz nechapu proc za cistej papir na ktery tisknu sve prace platim nejake organizaci, neco za CD.."

Proč? Protože ODS!

0 0
možnosti
KP

pechovick

2. 8. 2008 13:43
komentář

- pod pojmem asertivita se rozhodně neskrývá označení trafikáře za zloděje. To už je spíše agresivita. Asertivitou by bylo trafikáře mile ale přesto důrazně upozornit na vzniklou skutečnost.

- nedomnívám se že by Vás trafikář okradl záměrně. Obchodní vztah je přesně definovaným vztahem mezi kupujícím a prodávajícím, přičemž prodávající má povinost dodat zboží v příslušné kvalitě a v příslušné době dodání. Poviností kupujícího je zboží ODEBRAT a za zboží zaplatit. Vy jste zboží neodebrala. On Vás neokradl, ale sama jste nepozorná. Vím, zní to škaredě a můžete si myslet že jsem na jeho straně, ale jen konstatuji fakta. Tak to prostě je a když člověk nedá druhému příležitost výrazně tím sníží šanci druhého na nelegální obohacení. Většina lidí nekrade, není to skutečně normální. Většina lidí "pouze" zneužije příležitosti a ta jak známo dělá zloděje. Stav věci podle mě je tedy takový že Vy jste dvd v trafice nechala (vaše chyba) a on vás na to neupozornil (jeho chyba).

0 0
možnosti
JN

jarda41

2. 8. 2008 12:51
Bohužel

ta paní má hlubokou pravdu, přičemž existenci pocvců nepopírám. Znám jich však málo. Pošlete např. vyzvednout manželku auto do servisu. Pokud problematice jen minimálně rozumíte, je téměř jisté, že zjistíte nějakou nesrovnalost. Prostě ji natáhnou. Nejsmutnější je, že vás obere i váš známý zedník, automechanik... a vy to musíte přehlédnout, protože ho budete pravděpodobně znovu potřebovat. Mimoto krademe i sami sobě tím, že platíme bez účtenek proti většinou symbolické slevě. Ten kdo platbu přijme, ji pravděpodobně nezdaní a tak je ve společné kase méně i pro nás!

Takže bohužel: Co Čech, to zloděj. Poznamenávám, že muzikanti také nebyli úplně všichni, ale sebe musím zahrnout. Přistihl jsem se a když na to vzpomenu je mně trapně. Pozdě. Potřetí bohužel.

Argument, že jinde kradou ještě víc je Česky blboučkej. Ono se snad soutěží kdo kolik ukradne? Tak lupu zdar!

0 0
možnosti
ZN

eman1

2. 8. 2008 12:46
To co jste napsala

pokládám za dost paranoidní. Nicméně asi tak jako já. Každý zákazník který ke mě přijde je podle vašeho mínění potencionální zloděj. Vaše generalizace Češi okrádají sami sebe navzájem je směšná, nebo chcete říct že Němec Němce neokrade, Ukrajinec Ukrajince taky ne ?Jenom Češi ty jo. Napadá mě Podle sebe..., no a zbytek si domyslete, jak chcete, jak se líbí, jak se hodí.

0 0
možnosti
NW

NobodyWasHere

2. 8. 2008 12:23
Vážená dámo,

nevím jaké jsou Vaše zkušenosti z jiných zemí, ale mé jsou takové, že procento lumpů a zlodějů je v populaci víceméně konstantní a všude se krade v podstatě stejně. Rovněž jste mne přesvědčila. Podle vlastních zkušeností si nemyslím, že by se u nás podvádělo a kradlo nějak výrazně více než v Evropě. Co se týče procenta obyvatelstva, jež je indoktrinováno propagandou posledních 18ti let, která se snaží ukazovat Čechy jako vyvrhele  Evropy, Váš poněkud demagogický a  hloupý článek dokazuje, že je značně vysoké.

BTW - pokud měl Váš trafikant to DVD schované odděleně v šuplíku pod pultem (tipuji, že si ho všiml až po Vašem odchodu), tak zjevně čekal, jestli se pro něj vrátíte, aby Vám ho mohl dát. A pokud obviňujete někoho za to, že jste něco zapomněla na pultě .... vedu si Vás jako sebevraždu.

0 0
možnosti

GUHU

3. 8. 2008 2:08
Re: Vážená dámo,

kdyby čekal, až se vrátí, tak by se po jejím návratu neptal "Co si přejete?". Chce to dávat pozor při čtění..

0 0
možnosti
RH

Rudolf Havlík

2. 8. 2008 11:42
nevím..

je to strašně demagogický. Jeďte někdy ven, uvidíte, jak často vás budou chtít okrást:) asi tak každý tři sekundy. Tohle je nomrmální na celým světě. A náš národ má možná svoje fígle, ale to je tak všechno. A znám spoustu lidí, kteří nekradou, nenosí domů sešívačky a podobně. Jsme proto národ nezlodějů? To nemohu říct...

0 0
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 21,88
  • Průměrná čtenost 3856x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->