Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
(

(@)

3. 8. 2008 10:06
Kdepak, tohle funguje úplně jinak...

Pokud by obchodník okrádal, lidi tam prostě přestanou chodit a on tak rychle zkrachuje - jak prosté! Je snad zrovna u trafik (a většiny dalších živností, hospod, obchodů všeho druhu...) malá konkurence? Nemáte kam jít jinam?

Já mám opačnou zkušenost. Šikovný obchodnk při dobrém nákupu (řekněme nad 500Kč apod..) mi ještě do igelitky přidá nějakou hezkou věc zadarmo. On ví, že se o to raději k němu pak vrátím. A teprv opakovaný nákup od stejných zákazníků umožní obchodníkovi přežít a uživit se.

Vážená pisatelko, jste zcela pomýlená. Zloděje - obchodníky nechte/nechme zkrachovat a hotovo. A s kapsáři  spolu se suparmarketovými zlodějíčky je samozřejmě třeba zatočit, ale to se řeší snad už věčnost (viz dobové historky z černé kroniky) a všude na světě.  

0 0
možnosti
K

klam

3. 8. 2008 7:19
Už zase

Je nestydatost takto veřejne zostudit člověka, který se mohl jen splést. Ale co budu psát - sútry konským uším....

Zlobím se na sebe, takhle se nechat napálit nabídkou na první straně a číst další slátaniny tohoto autora.

0 0
možnosti
S

someone_else

3. 8. 2008 16:11
Re: Už zase

Autorka nikoho nejmenovala, ani neudala adresu, takže víte-li, koho "zostudila", musíte jím být Vy sám (jak říkávali naši prarodiče, potrefená se ozvala). Je-li to opravdu tak, tímto Vám děkuji, protože dnes už se moc neozývá ani těch potrefených, ani ostatních. Tím pádem si za popisovaný stav můžeme sami a autorka má pravdu pravdoucí.

0 0
možnosti

meduzka555

3. 8. 2008 0:30
ale

třeba ho tam schoval, kdybyste se vrátila - já když byla v trafice a někdo tam něco nechal a já ho nestihla upozornit, tak jsem to dala stranou...

jen varianta, samozřejmě "váš" trafikant takový být nemusí

0 0
možnosti

GUHU

3. 8. 2008 1:42
Re: ale

když se vrátila, napřed se jí zeptal, co si přejete. Kdyby to pro ni schoval, tak to vytáhl, hned jak ji viděl

0 0
možnosti
JJ

kokr57

2. 8. 2008 23:36
vážení...

problém je v tom,že Češi až na vyjímky neumí být velkorysí a nad věcí, obecně většina je z malých poměrů a ti,kteří se nějak za posledních dvacet let zahojili,tak stále jen ta pravá, velmi úzká špička pracuje se svým mozkem. Protože znám hodně bohatých lidí,nicméně jsou spíše o to většími mizantropy než filantropy.Táhnou své pupeční šňůry,komplexy a chybí jim formát. Velkorysost,nezištnost,vzájemnost,to jsou slova,která obecně v Čechách nejsou moc populární. Malý se nestane přes noc velkým,a už vůbec ne,když přijde k penězům,o to je arogantnější,stát se Člověkem je neustálá práce na sobě, a to si zde lidé vůbec ve většině neuvědomují.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

3. 8. 2008 0:13
Re: vážení...

Zatímco jinde jsou lidé velice štědří. To by ten svět vypadal jinak, né? Nikdy nezapomenu na otevření hranic s Rakouskem. Jistý vídeňský klenotník do všech časopisů v ČSR, Polsku a Maďarsku šoupnul šek na odběr digitálních hodinek a dále šek na klenoty v hodnotě 500 ATS. Mělo to jen jednu vadu na kráse, veškeré zboží měl o minimálně 500 ATS dražší než konkurence a v hodinkách byla baterka kterou si každý musel koupit za 20 ATS, jak později všchni zjistili, cena těch hodinek (pochopitelně včetně baterky)  v jiných obchodech nepřesáhla 15 ATS. Prostě typická velkorysost,nezištnost,vzájemnost:-P

0 0
možnosti
RH

Kacenkin1

2. 8. 2008 23:31
bez urážky...

Ale tohle mi připomíná, že nejvíc zloděje naštve, když ho okrade jiný zloděj :-©

0 0
možnosti
GH

drek

2. 8. 2008 22:10
Ach jooo

Co na říct ? Ty jsi prostě jen hloupá. Lituji času za přečtení toho článku. Ale jednu radu dám - navštiv dobrého psychiatra, třeba  ti pomůže.

0 0
možnosti
VP

Profík

2. 8. 2008 22:48
Re: Ach jooo

To bys měl spíš ty, pokud ani nejsi schopen se nad velmi dobře popsaným alarmujícím trendem zamyslet.

0 0
možnosti
(

(@)

2. 8. 2008 22:06
No, milá autorko, jestli to není spíše nějaký váš stihomam..

..a jelikož jsem to dočetl až dokonce, musím "ocenit", jak přiznáváte, že neumíte do pěti počítat - respektive, abyste se dopočítala pěti, potřebujete na to čas odpovídající jízdě 8 stanic tramvaje. Tak to se nedivte, že máte pocit, že vás pořád někdo okrádá, při takové pozornosti a zřejmě i odpovídajícímu IQ....;-D Rv

0 0
možnosti
TV

Vegitek

2. 8. 2008 22:12
Re: No, milá autorko, jestli to není spíše nějaký váš stihomam..

..no popravde receno, to spise tvuj prispevek, nez-li clanek, vypovida o hodnote IQ autora, za ktere by se obycejny clovek stydeti mel.

0 0
možnosti
+

+Granit+

2. 8. 2008 21:28
nechápu proč by se češi nemohli okrádat navzájem?

0 0
možnosti
TV

Vegitek

2. 8. 2008 21:54
Re: nechápu proč by se češi nemohli okrádat navzájem?

...ty beres okradani jako normu slusnosti? Jestli ne, tak nerozumim cemu se divis, a jestli ti okradani nevadi, tak si asi jeden z ech zlodeju.

0 0
možnosti
J

Jurajda1

2. 8. 2008 21:07
Pokud by řekl že jste ho tam zapomněla!

A hned ho vytáhl aniž by se zeptal co si přejete jednalo by se o vaši zapomnětlivost nebo nepozornost!Ovšem on dělal hloupého tudíž vás chtěl záměrně okrást!

0 0
možnosti
PK

Ccecil

4. 8. 2008 8:07
Re: Pokud by řekl že jste ho tam zapomněla!

Ty by sis určitě pamatoval jeden z velmi mnoha obličejů, že. Ty jsi takový malý génius.

0 0
možnosti
MB

MaBla

2. 8. 2008 20:43
Nevím, (podruhé ;-)

nebyl jsem u toho ale nemohlo se opravdu stát nedopatření? Třeba si toho ten prodavač opravdu všiml až po té co autorka odešla z obchodu. Nicméně rád si čtu zápisky této autorky.

:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 21,88
  • Průměrná čtenost 3856x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->