Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CO

Carbon Ocassions

4. 8. 2008 18:30
Odpovedela jste si sama na konci clanku,

je to tak,clovek tady musi byt v jednani s cizimi lidmi porad ve strehu :-PStalo se mi uz nekolikrat pri placeni,ze bylo zbozi spatne nauctovano,nekdy ve prospech prodavajiciho a nekdy zase v muj prospech.Vzdycky jsem upozornil na oboje,nechci nikoho okradat a nechci byt okradan R^

0 0
možnosti
KD

divilek

4. 8. 2008 13:26
Nedejbože kdyby ...

... v Česku balil zákazníkům zboží u pokladny personál prodejny, jako v USA, to by asi teprve bylo okradených... :-). Možná je problém v tom, že lid v Podhradí vidí, jak se chovají pánové nahoře. A když mohou krást, podvádět a šmelit hromadně naši "(zas)tupitelé" a jiní čelní představitelé, tak proč ne i "(s)prostý" lid?

0 0
možnosti
HRŠ

Beky

4. 8. 2008 10:25
Od autorky článku

Zdravím všechny diskutující, jak někteří naznačují, jsem také zřejmě zlodějka, která krade. Protože háže špínu na Čechy, kteří zřejmě nekradou a dotýká se jich to osobně. Tak si to ujasněmě - zlodějka nejsem a nekradu. Když mě někdo okrade, tak mě to velmi překvapí a mrzí, protože očekávám od lidí slušné chování, protože tak se k nim chovám já.

Co se týká otázky toho, zda mě onen trafikant chtěl okrást, pak řeknu - ano, chtěl, jsem o tom přesvědčená. Vrátila jsem se do trafiky do 20 minut. Takže si mě pamatoval. A zapomenout mi dát DVD nemohl, protože jsme si spolu i po prodeji asi 5 minut povídali. Také jeho provinilý obličej napovídal své.

Můj článek byl o tom, že se mnozí čeští občané podílí na tom, abychom se udrželi na přední příčce v Evropě. Statistika hovoří za vše. A co jsem chtěla ukázat, že neokrádáme jen cizince, ale i sami sebe! Otázkou je, co je horší? Hana Rebeka Šiander

0 0
možnosti
KD

divilek

4. 8. 2008 13:28
Re: Od autorky článku

Oboje...Rv

0 0
možnosti
ŠK

osobnostx

4. 8. 2008 7:37
..

To české sebemrskačství a hledání jakéhokoliv negativního postoje vůči všemu Českému už nemůžu vystát...Ať autorka zkusí žít pár let v cizině a pozná že je to naprosto to samé...Já jsem z neustálého oslavování úžasného života na Západě mezi samými slušnými lidmi už dávno vyléčen...

0 0
možnosti
BH

dropa

4. 8. 2008 8:40
Re: ..

R^R^R^:-©

0 0
možnosti
K

kuba78

3. 8. 2008 14:26
generalizovani

nevim co je to porad za zpusoby nechat si sami srat na hlavu.. a psat jaky sme my cesi hrozni, lini, krademe..

ja teda nevim, ale me se stalo taky parkrat ze treba prodavacka spatne nauctovala nakup nebo v restauraci spatne nauctovali - ale tak 50 na 50 omylem v muj prospech anebo v jejich. takze polovina z nich byli nepozorni prodavaci nebo vrchni (okradli sami sebe) a pulka to zkusila, ale podle vasich meritek to sou vsechno zlodeji. je to o lidech ,ne o narodu.

kdyz to zjistim, bud upozornim ze okradli sami sebe a jsou radi, nebo ze okradli me - podle reakce vetsinou poznate jestli to bylo schvalne (tim padem nulove dysko) nebo proste omylem - nikdo neni neomylny...

v trafice se mi spis stava ze zaplatim a vec tam zapomenu - ale ve 100 procentech pripadu na me trafikat vola jeste ve dverich ze jsem zapomel.

0 0
možnosti
KD

divilek

4. 8. 2008 13:34
Re: generalizovani

Znám prodejny, kde je zcela běžné, že se člověk zeptá: A co je to 5 kg koprolit, já nic pětikilového v nákupu nemám. Pardon, to je omyl. No, ale když se to stane pravidelně, logicky to vzbuzuje dojem, že první položka číhá na paragonu, zda si zákazník všimne, že není jeho. Už jsem zažil i prodavače na Andělu, který šikovně stáhnul natipované zboží (a šlo o pitomý salám nebo tlačenku). Nemluvě o jiné fintě - u regálu sleva, u pokladny vyšší cena: á, to asi zapomněli sundat cedulku...

0 0
možnosti
A

Abdul1

3. 8. 2008 14:22
druhá část

...negativních společenských jevů, ale o svou ventilaci opovržení "těmi kolem sebe", (re)emigranrské distancování se od toho líného, kradoucího smradlavého stáda, které oni tak bystře opustili.

Nikdy nepřicházejí s návrhy na řešení oné domnělé mizérie, to totiž není jejich záměrem. Tím je vyvolávání pocitů viny, dehonestace a peskování okolí...a upozornění na svou vlastní čistotu a genialitu

0 0
možnosti
A

Abdul1

3. 8. 2008 13:59
(Re)emigrantský způsob myšlení

S podobnými myšlenkovými schématy, které používá autorka, jsem se setkal již mnohokrát. Tento typ lidí již dopředu "ví", že "my Češi" (ale ve skutečnosti tím myslí "vy Češi") kradete, lžete, smrdíte, jste líní a tak podobně a po tomto vlastním předpokladu již deduktivní metodou sbírají ke svému vnitřnímu přesvědčení vhodné argumenty, přičemž ty "nevhodné" ignorují. Autorka se jistě v Česku mnohokrát setkala i s čestným a nezištným jednáním, a naopak v zahraničí s negativními jevy, jenže se jí to nějak nehodilo zrovna do krámu.

(Re)emigrantský způsob myšlení je typický pro faktické či jen mentální (re)emigranty, tedy jedince trpící hyperkritičností ke svému okolí a nízkou kritičností ke své vlastní osobě. Rádi poučují všechny kolem sebe, jak se co má dělat, přičemž vzory si berou někde mimo přesně definovatelný čas a prostor-např. "ve staré dobré Anglii“,“Zlaté První republice“, „na Západě“, „jinde ve světě" a tak podobně.

(Re)emigrantům ve skutečnosti nejde o konstruktivní deskripci ne

0 0
možnosti
LH

ant.

3. 8. 2008 12:26
...Kdo jsou v České republice zloději?...

...ti drobní - obchody, vykradači aut, kapsáři atd. - tak tam je to přece jasné, i když Džamila by řekla, že je to rasismus. Ti velcí - tam je to jiné, ale každého z nás se více dotýká právě ta "drobná" kriminalita...;-)

0 0
možnosti
MK

marionetta

3. 8. 2008 11:26
Je mi z toho

smutno, tím spíš, že se mi nedávno stalo něco podobného. Vdávala jsem dceru a při hostině v restauraci mě ošidili cca o 3500,- kč. Naúčtovali mi  5 lahví červeného vína a 54 Coca col navíc, evidentně jsme tyto nápoje nevypili. Bohužel, platila jsem kartou, účet jsem si prošla až na druhý den, na dotaz u rodinných příslušníků jen zaznělo - nech to být, v životě jsme přišli o víc, jak to chceš teď dokázat... Od té doby (jsou to dva týdny) se pořád zmítám v pochybnostech. Mám něco podniknout (mail, telefonát.. ) nebo se na to mám vykašlat? Poradí mi někdo?

0 0
možnosti
(

(@)

3. 8. 2008 14:05
Re: Je mi z toho

Svatba nesvatba, tohle se musí vždycky spočítat rovnou na místě. Nejlépe předem s vrchním domluvit pravidla hry. Např. také to lze řešit tak, že se předem objedná určité domluvené množství a pak nemůže být sporu. Po případném vyčerpání tohoto množství se jen doobjednává...Ach jo, vy, stejně jako autorka článku, jste snad spadli včera z větve, když se chováte stylem beru a platím cokoli, nic nemám pod kontrolou, a pak se divím...:-/ Rv Sorry, váš problém.

0 0
možnosti
ZN

eman1

3. 8. 2008 10:31
Hezký, tak jako u vašich

dalších článků nevidím odpověď  na diskuzi. Myslím že se docela bavíte, je to opravdu pestrá přehlídka názorů. Od nafoukaného nacionalisty(Když mě v roce 1992 firma poslala...) až po konstatování že pokud máte tento názor tak asi i sama kradete. Lze pouze konstatovat: Jako vždy trefa do černého.

0 0
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 21,88
  • Průměrná čtenost 3856x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->