Misionář David Hogan káže evangelium, uzdravuje nemocné, vymítá démony a křísí mrtvé

Misionář David Hogan vzal Bibli vážně a po Bohu žádal, aby splnil své sliby. Bůh ho vyslyšel! A tak Hogan káže už 35 let evangelium v Mexiku, uzdravuje nemocné a vymítá démony. Z mrtvých vzkřísil už na 500 lidí!

Poprvé jsem se dočetla o tomto zajímavém muži, misionáři Davidu Hoganovi, v časopise Život víry, v článku redaktora Tomáše Dittricha. Popisoval shromáždění z Českých Budějovic, kam zavítal Hogan v roce 2016. Od té doby jsem na tohoto muže nepřestala myslet.

Kolik znáte lidí, kteří křísí mrtvé k životu? Takových lidí, jak sám Hogan říká, je v současnosti na světě jen pár. Ale on mezi ně v každém případě patří.

Kdo další? Napadají mě ještě evangelisté Reinhard Bonnke a Daniel Kolenda, na jejichž evangelizačních shromážděních bylo také vzkříšeno několik lidí z mrtvých.

VZKŘÍŠENÍ ČEHO? VZKŘÍŠENÍ KOHO? MRTVÉHO? NEMOŽNÉ!

Několika nevěřícím lidem jsem tyto zprávy o Hoganovi s velkým nadšením vyprávěla a nesetkala jsem se s pochopením. Většinou narážím na dva základní problémy nedorozumění.

Prvním je, že to není možné. Druhým, že si lidé myslí, že mi špatně porozuměli, a moje slova si vykládají po svém. Domnívají se, že hovořím o vzkříšení ve smyslu povzbuzení k naději, vzkříšení ve smyslu obnovení nějakého zapomenutého projektu či vzpomínky na mrtvého člověka atd.

VZKŘÍŠENÍ Z MRTVÝCH ZNAMENÁ, ŽE MRTVÉHO PŘIVEDETE ZPĚT K ŽIVOTU

Obě nedorozumění vycházejí z předpokladu, že kdo jednou zemřel, tak je přece mrtvý, a s tím se už nedá nic dělat. Smrt je přece konečná. Nebo ne?

Ne, smrt není konečná. Alespoň ne pro ty, kdo věří v Ježíše Krista. Misionář Hogan opravdu křísí mrtvé lidi a navrací je jejich rodinám vzkříšené, živé a zdravé. To jen na úvod, abychom si rozuměli a nedocházelo k nedorozumění.

KDO JE DAVID HOGAN?

Šestašedesátiletý misionář David Hogan pracuje se svou rodinou 35 let v nepřístupných místech Latinské Ameriky, v Mexiku, a založil zde okolo 600 sborů. Věnuje se vyučování a přípravě misionářů do drsných podmínek jihoamerické džungle.

Káže evangelium (dobrou zprávu) o Ježíši Kristu o Spasiteli, který přišel na zem, aby vzal naše hříchy na kříž a zástupně za ně, místo nás, zemřel. Třetího dne byl vzkříšen z mrtvých a nyní žije.

„Boží dobrota přemůže úplně všechno.“David Hogan

Zatímco mnoho křesťanů skončí u přijetí Ježíše Krista jako svého Pána a Spasitele, pro Hogana to bylo málo. Naopak. Obrátil se k Bohu teprve tehdy, když mu Bůh slíbil, že z něj udělá člověka, který dělá to, co se píše v Bibli. Narodil se do rodiny osmé generace kazatelů. Protože však z celého srdce nenáviděl církevní politiku, odešel z církve a žil si po svém. To se ale změnilo v roce 1974, kdy mu Bůh během letu na Aljašku v letadle řekl, aby mu odevzdal svůj život. A on to učinil.

„Jděte a kažte, že se přiblížilo království nebeské. Nemocné uzdravujte, mrtvé probouzejte k životu, malomocné očisťujte, démony vymítejte.“Matoušovo evangelium 10,7-8

A to je přesně to, co Hogan dělá – káže evangelium, uzdravuje nemocné, očišťuje malomocné, vymítá démony a křísí mrtvé. Jak sám říká, díky modlitbě a půstu vzkřísil z mrtvých ve jménu Ježíše Krista už 500 lidí.

KRÁTKÉ VIDEO O HOGANOVĚ ŽIVOTĚ, SLUŽBĚ A PRVNÍM VZKŘÍŠENÍ

Nedávno jsem narazila na YouTube na video, kde Hogan na shromáždění v Jižní Africe vypráví o svém dětství, gangu, zaměstnání v ropné společnosti, jak se v roce 1974 obrátil k Bohu, jak se stal misionářem v Mexiku a také o tom, jaké to bylo, když vzkřísil prvního člověka z mrtvých – devítiletého chlapce – v malé chatrči.

Je to video o (ne)obyčejném muži, skrze kterého Bůh dělá zázraky a naplňuje svá slova, že když mu budeme důvěřovat, tak budeme dělat totéž, co dělali učedníci Pána Ježíše Krista před 2000 léty.

Je to video, u kterého se pobavíte i zasmějete. Hogan dovede o svém životě vyprávět s úžasným smyslem pro humor. Ale jedno vám zaručuji, na slova Davida Hogana, o tom, co je díky víře v Ježíše Krista možné, nezapomenete!

Ostatně Ježíš říkal: „U lidí je to nemožné, ale ne u Boha. U Boha je možné všechno!“

Jestli něco v této době naléhavě potřebujeme, tak evangelium, které přináší odpověď na naše problémy. Nepotřebujeme jenom slova o víře, která nefungují. Nemocní nepotřebují další a lepší léky, ale jednoznačné uzdravení. Démonicky posedlí nepotřebují zavřít do klece a utlumit sedativy, ale osvobodit. Mrtví, jejichž čas ještě nenadešel, nepotřebují svůj hrob, ale vzkříšení k životu. A to, co káže a dělá David Hogan je evangelium o Ježíši Kristu v akci. Tak, jak ho sám Ježíš kázal, představoval a realizoval, když žil na zemi. To je síla, která má moc změnit lidské životy!

Přeji krásné podzimní dny a nechť jsou zázraky na našem každodenním pořádku, Vaše blogerka Hana Rebeka Šiander

Fotografie, citace a odkazy:

Dittrich, Tomáš. Láskyplný provokatér z mexické džungle. Život víry. 2016, roč. 16, č. 12, str. 6 - 7. ISSN 1210-43-45.

Bible, Písmo svaté starého a nového zákona, Český ekumenický překlad, 11. vydání. Praha: Česká biblická společnost, 1998. ISBN 80-85810-19-0

Fotografie Davida Hogana je dostupná na webu Milost, Církev víry zde:

http://milost.cz/david-hogan-v-ceskych-budejovicich/

Autor: Hana Rebeka Šiander | čtvrtek 5.10.2017 17:36 | karma článku: 20,68 | přečteno: 1701x
  • Další články autora
  • Počet článků 622
  • Celková karma 14,45
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->