Proč si president Miloš Zeman podřezává pod sebou větev?

President Miloš Zeman slíbil, že bude uvažovat o „bobříkovi mlčení“. Prý si všiml, že když mlčí, rostou mu žebříčky oblíbenosti,a naopak, když mluví, obliba klesá. Není se co divit, když se president svou mluvou dostává na dno!

Člověk by si naivně myslel, že kandidát na presidenta Miloš Zeman, se bude půl roku před presidentskou volbou chovat před svými budoucími voliči ukázněně, umírněně a bude zvažovat slova. To snad ale může platit jedině v případech ostatních presidentských kandidátů.

V případě Miloše Zemana člověk vážně neví. Jeden by si myslel, že je mu buď naprosto jedno, zda uspěje, nebo si je jist svým vítězstvím. Jak si to jinak vysvětlit? Proč by si člověk podřezával vlastní větev? Proč by presidentský kandidát přirovnal půl roku před volbami předsedu vlády ke svini? Proč by se snažil, aby jeho obliba veřejnosti v průzkumech klesala?

Slova, která Miloš Zeman vypouští ze svých úst, a skoro mi přijde, že čím je starší, tím je to horší (nebo senilnější?), jsou stále více alarmující, děsivější a odpornější.

President Miloš Zeman

Od presidenta země bych očekávala kultivovanou mluvu a ne slova, která ze sebe chrlí dlaždiči, tedy lidi, kterým se nedostalo dostatečné vzdělání, vyšší inteligence a většinu života tvrdě pracují v obtížných podmínkách. Nic proti dlaždičům, ale takový dlaždič nereprezentuje Českou republiku uvnitř i navenek a nebude ani kandidovat na hlavu státu.

Sám Miloš Zeman přiznává, že ho již někteří politici vyzvali, aby do konce svého funkčního období držel „bobříka mlčení“. Dokonce si prý všiml, že když mlčí, rostou mu preference, a když hovoří, tak se to lidem nelíbí a popularita mu klesá.

Myslela bych si, že taková jednoduchá data současného presidenta přimějí, aby se nad sebou zamyslel. Jak já bych si přála, bych se za něj nemusela stydět! Jak já bych si přála, aby mlčel!

Ve středu 28. června 2017 na návštěvě Vysočiny při diskusi se zastupiteli a starosty v Jihlavě řekl:

„Nemohu vám slíbit úplně bobříka mlčení. Mlčícího prezidenta by si někteří přáli, ale k čemu by takový prezident byl. Ale mohu vám slíbit, že omezím své verbální projevy a nebudu označovat některé politické antitalenty živočišnými termíny.“ 

Tak snad to nebyl jenom výkřik do tmy, ale nastane změna.

Před několika lety se Miloš Zeman vyjádřil o novinářích: „Novináři jsou pitomci, hnůj a fekálie.“ (zdroj: TV Prima). Neumím si pomoci, ale zdá se to jenom mně, že se Miloš Zeman dostává svými výroky až na dno? Mezi hnůj a fekálie? A co s tím budeme, my, voliči, za půl roku dělat? Opravdu si přejeme vulgárního presidenta v čele našeho státu?

Krásné letní dny Vám přeje Vaše blogerka Hana Rebeka Šiander

Fotografie a odkazy:

Článek Zemana na Vysočině vyzvali, ať se krotí. Nebudu nazývat antitalenty živočišnými termíny, slíbil je dostupný na serveru Novinky.cz zde:

https://www.novinky.cz/domaci/442120-zemana-na-vysocine-vyzvali-at-se-kroti-nebudu-nazyvat-antitalenty-zivocisnymi-terminy-slibil.html

Fotografie Miloše Zemana je dostupná na iDNES.cz zde:

http://zpravy.idnes.cz/zeman-ztraci-priznivce-0v2-/domaci.aspx?c=A131201_201820_domaci_zt

Nejhrůznější výroky Miloše Zemana o novinářích najdete zde: http://siander.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=126190

Autor: Hana Rebeka Šiander | středa 28.6.2017 20:42 | karma článku: 34,87 | přečteno: 3753x