Chtěli byste raději pěknou a chytrou ženskou či krásnou a blbou?

Poslední dny přemýšlím, zda muži dávají přednost krásným a chytrým ženám před ženami krásnými, ale hloupými. Kladu si otázku, zda jsem narážela na podivné muže, anebo jsem měla jen smůlu? Nebo prostě jen stačí krásný vzhled? Musím se přiznat, že většina mužů v mém životě si přála, abych byla „jen“ pěkná a pokud možno, nepřemýšlela. Že by opravdu muži preferovali radši krásu? Jaké máte životní zkušenosti a poznatky Vy?

Od svého snoubence Istvána jsem slyšela vyprávět tento rozhovor, který se odehrál před několika lety při večerním posezení v jedné pražské hospůdce, kde se už několik let setkává se svými kamarády a přáteli:

„Já vážně nechápu, proč seš pořád sám? Proč si nějakou nenajdeš?“ zeptal se kamarád kdysi Istvána.

„No, ono to není tak lehký,“ řekl István.

„Ty, jo! Tak se podívej na támhletu pěkně vyvinutou kočičku! Ta by se ti nelíbila?“ zeptal se kamarád.

„Ale jo, je krásná, ale to není všechno,“ řekl tehdy István.

„A co bys ještě jako chtěl?“ chtěl vědět kamarád, který si čekání na odpověď krátil srkáním piva z půllitru.

„Víš, já bych si s ní chtěl třeba večer popovídat, až přijdu domů z práce. To je jedno o čem, třeba o politice, volbách nebo o filmu, který jsem viděl minulý týden. To je jedno o čem, prostě si popovídat o tom, co se děje,“ přiznal upřímně István.

„Chceš mi říct, že chceš chytrou?“ zeptal se kamarád, „stačí, když je hezká, ne? Na co by ti byla chytrá?“

COPAK MUŽŮM STAČÍ, KDYŽ JE ŽENA JEN KRÁSNÁ, PĚKNĚ OBLEČENÁ A DOBŘE NALÍČENÁ?

Slova mi zněla v uších ještě pár dní potom, co jsem ten rozhovor slyšela vyprávět. Po pár dnech jsem se zeptala Istvána, jestli nemá problém s mým IQ, studiem a znalostmi, které jsem během života nabyla.

Někomu to může připadat divné či dokonce legrační, ale když uvažuji nad muži, se kterými jsem se během svého života setkala, většina z nich oceňovala moji krásu, že se dovedu obléknout, nalíčit, umím se chovat ve společnosti…, ale když zjistili, že hodně přemýšlím, byl to problém.

S UČŇÁKEM JSI NĚCO MÍŇ NEŽ JÁ

Jeden muž mi vyčetl, že jsem vystudovala učňák, a že pro něj nejsem dost dobrá (abyste rozuměli, mám dnes i vysokou školu a onen muž má dnes o dvě školy méně než já). Jiný mi byl schopen říci, že mým velkým problémem je, že nemám představivost a nejsem dost intelektuálně na výši…. Asi si dovedete představit i další varianty a nemusím je zde ani vypisovat.

Časem jsem pochopila, že kromě pár výjimek, jsem narážela na muže, kterým stačí jen krása. Ta pomíjivá, povrchní, někdy drahá, svůdná, jindy vzrušující… S přibývajícími léty a také znalostmi, mi to přišlo nefér.

HLAVNĚ NEMYSLI, STAČÍ KDYŽ JSI KRÁSNÁ

Hlavně věta typu: „Hlavně o tom zase nepřemýšlej!“ nebo „Ty tomu nepotřebuješ rozumět!“, nebo dokonce: „To nemusíš vědět, stačí mi, že jsi krásná!“

Jenže věty tohoto typu mě začínaly čím dál více znervózňovat, protože vzhled je jen jednou z mnoha částí osobnosti. Krása je pomíjivá – dnes je někdo krásný a zítra být nemusí.

Je mi jasné, že i já jednoho dne zestárnu a budu vrásčitá. Nechtěla bych mít vedle sebe muže, který by mě miloval jen pro mou krásu. Přišlo by mi to strašně málo.

Nakonec jsem učinila rozhodnutí, že můj partner mě bude přijímat takovou, jaká jsem, nebo dám raději přednost single životu. A jak to nakonec dopadlo?

Můj snoubenec se na mě podíval a usmál se.

„Kolik máš IQ?“ zeptal se István.

Řekla jsem číslo, které mi naměřil po několikahodinových testech psycholog. „Nebude to pro tebe problém?“ zeptala jsem se.

István se usmíval: „Myslel jsem si to, protože já to mám podobně. Ne, to problém opravdu nebude, Zlatíčko!“

Snoubenec mi pak vysvětlil, že většina jeho kamarádů a přátel dává přednost krásným ženám. Samozřejmě kvůli sexu.

Stačí jim, když jejich partnerky budou dobré v posteli, uklidí, nakoupí, postarají se o běžné záležitosti a budou jim je závidět ostatní, když se s nimi ukáží ve společnosti.

A co Vy, moji milí čtenáři? Dáváte přednost ženám krásným, nebo máte raději chytré a vzdělané?

Na Vaše diskusní příspěvky a pohledy na toto zajímavé téma se těší, a je v dokonalé úctě, Vaše blogerka Hana Rebeka Šiander

Odkazy:

www.flikr.com

Autor: Hana Rebeka Šiander | pátek 14.10.2011 14:38 | karma článku: 24,88 | přečteno: 4024x
  • Další články autora
  • Počet článků 622
  • Celková karma 14,51
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->