Hana Rebeka Šiander

Podívejte se na novou dopravní značku

14. 04. 2011 9:58:15
Na Praze 1 - Hradčanech, v ulici Nový Svět jsem na procházce objevila upravenou dopravní značku. I když si obecně myslím, že bychom my, občané, neměli upravovat dopravní značky, v tomto případě mám jiný názor. Značka je vtipná, zajímavá a dokonce si myslím, že i poskytuje nové informace o silničním provozu v ulici na Novém Světě. Uvítali byste více takových značek? Máte smyslu pro humor, anebo si myslíte, že se jedná o vandalismus?

IMG_1706.jpg

Informativní dopravní značka, která znamená OBYTNÁ ZÓNA, obsahuje další informaci, která je víc než jasně graficky znázorněna.

Na křižovatce se objevují děti a to ve velkém množství a všichni si hrají s nebezpečným míčem, který by mohl snadno sklouznout pod kola přijíždějících vozů.

ALTERNATIVA SVĚTELNÝCH SIGNÁLŮ UMĚLCE ROMANA TÝCE

Upravená dopravní značka mi připomíná "akci Semafor" z dubna roku 2007.

Tehdy pražský umělec a bývalý člen skupiny Ztohoven Roman Týc vyměnil asi na 50 dopravních semaforech pro chodce. Klasická barevná sklíčka zaměnil za vtipné a pohybující se chodce, kteří vykonávají činnosti, které sami dobře známe z běžného života.

semafory.jpg

SMYSL PRO HUMOR NEBO VANDALISMUS?

Uvítali byste více takových značek? Máte smysl pro humor, anebo si myslíte, že se jedná o vandalismus? Ocenili byste, aby dopravní značky měli více vtipu?

Fotografie:

www.flikr.com

Fotoalbum H. R. Šiander

IMG_1707.jpg

http://zpravy.idnes.cz/praha-chce-po-umelci-100-tisic-za-upravene-semafory-fb3-/domaci.asp?c=A070619_092251_domaci_bar

Autor: Hana Rebeka Šiander | karma: 22.40 | přečteno: 3090 ×
Poslední články autora