Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Líbí se mně Váš sloh, líbí se mně věcnost, s jakou píšete, ale v případě "Chvilek pro cokoli" jste vedle. Nejlepší důkaz máte u té předposlední v Praze, kde vystoupili opoziční politici.

Kdyby ulice určovala, kdo má být ve vládě, to už by nebyla demokracie. Pro názornost: Babiš to položí a místo něj se tam dostane politik typu Kalouska. Kolik si myslíte že by pak bylo lidí v ulicích a na náměstí? A už vůbec není možné z náměstí diktovat, jaký má být státní rozpočet.

I u nás dnes může být demokraticky ulice slyšet (ne sprostým pokřikem, jak bylo slyšet na Václaváku) : cesta je přes větší petici, delegovaná schůzka se zástupci petičního výboru PS a přenesení problému na jednání sněmovny.

Pokud se sněmovna petentů nezastane, je zřejmé, že většinová vůle voličů je jiná. Ještě jeden příklad: kdyby došlo k tomu, že měřítko počtu demonstrantů bude rozhodovat o vládě, vsadím svůj důchod, že těch, kterým se nelíbí aktivity pana Mináře, bude víc.

Je naprosto zřejmé, že přes "Chvilky" si opozice buduje a rozšiřuje potencionální počet voličů do příštích voleb.

Přeji klidnou mysl a hezké, skutečným sluncem prozářené dny.

4 1
možnosti
PV

Ta hra je bohužel na mnohem vyšší úrovni, než si myslí pár namyšlených budovatelů světlých, liberálně demokratických zítřků.

Všimli jste si, jak často v posledních letech probíhají demonstrace proti demokraticky zvoleným vládám nejen u nás, ale i v Maďarsku, Slovensku, Polsku? Vždy pod nějakou slaboduchou záminkou. Zatím nejlépe se zdařil protivládní puč na Slovensku, tam se totiž část veřejnosti podařilo zmanipulovat natolik, že začali věřit, že vraždu novináře zorganizoval sám Fico. Pravda byla sice trošičku jiná, ale to už nikoho nezajímá - vláda padla. A o to šlo.

Co je společným znakem všech protivládních demonstrací ? Nic menšího, než postupně v zemích neposlušné V4 zlikvidovat všechny demokraticky zvolené vlády a nahradit je servilními poddajnými politiky. Nějaké záminky se vždy najdou, najde se i dostatek prostoduchých jedinců, kteří tomu uvěří.

Bylo by asi zajímavé zmapovat finanční toky, které plynou organizátorům demonstrací. Kolik dotací asi obdrží Milión chvilek z různých zdrojů ovládaných liberálně demokratickými politiky? Kolik z nich přichází ze zahraničí? Asi bychom byli hodně překvapeni. Pevně věřím, že k tomu zmapování někdy dojde.

PS: Nejsem volič Babiše ani Fica.

12 4
možnosti
PI

Tomu říkáte demonstrace? Ta fotka spíše vypadá jako zájezd do Legolandu. Možná máte pocit, že děláte něco pro ČR, ale je to jen mýlka. Děláte jen to, co po vás chce Milion chvilek a tomuto zneužívání ještě říkáte demonstrace za demokracii. Můžete mi prosím sdělit, kdo tuhle neziskovku financuje a jaký má rozpočet? Děkuji

13 3
možnosti
Foto

Není to neziskovka. Je to spolek.

Financují ho běžní občané prostřednictvím transparentního účtu. Takže z Vaší kapsy nejde ani haléř.

0 2
možnosti
Foto

I13v57a50n 40M85a60r64e90k

30. 5. 2019 15:46

300 "demokratů"? A ten zbytek občanů Ústí, který nedělal brajgl na náměstí jsou co ? 8-o Rv

7 2
možnosti
Foto

Jen 300?

Ústí nad Labem má 93 000 obyvatel. A to neberu v potaz okolní obce, z nichž mohli demonstrující také být (pokud nepřijeli dokonce z větší dálky)

16 1
možnosti
TK

A proč nezvolíte standardní a relativně rychlý postup? Oslovte poslance strany, nejlépe té kterou jste volila, aby iniciovali vyslovení nedůvěry vládě.

Asi se shodneme na tom, že volby u nás jsou demokratické a zastoupení poslanců tak reprezentuje zastoupení lidí, kteří přišli volit. Takže pokud vaše přání zbavit se Babiše má většinovou podporu, mělo by vám být splněno.

A nebo většinovou podporu nemáte a v ulicích se pouze většinu snažíte překřičet. Na demonstraci máte samozřejmě zákonné právo, ale uvědomte si, že vzhledem k tomu, jak je nastaven náš systém mnoha stran, je zde vždy několik milionů lidí, kteří volili strany, které nejsou ve vládě, nesou spokojeni s osobou premiěra a prezident "není jejich prezidentem". Takže si představte, že to tu bude fungovat tak, že po každých volbách a ustavení vlády vyjde do ulic nespokojený dav, neochotný tolerovat vítěze vzešlého z voleb a bude požadovat odstoupení premiéra, nebo nové volby. To je nekonečné a bezvýsledné točení se dokola. Už dnes je jednou z hlavních slabin naší demokracie to, že politici jsou voleni jen na 5 let a následně většinou zvítězí opozice. Jednak to vypovídá i tom, že ovečky nejsou nikdy spokojeny, především to ale vede k tomu, že politici u moci se chovají stylem "po mně potopa" a "nahrab co můžeš, dokud to jde". Nepouštějí se tedy do žádných projektů s návratností delší, jak jednotky let, tedy nestaví dálnice, nestaví školky, nepodporují rodinu, nezreformují důchodový systém, nezáleží jim na státním dluhu, atd. Pokud jim budeme nátlakovými akcemi to období ještě více zkracovat, jejich práce se omezí na "urvi co můžeš".

Mířím tím k tomu, že neustále požadovat nové volby je v tomto systému prakticky zbytečné, je to jako se stále domáhat nového hodu kostkou a doufat, že padne desítka. Nepadne, není to možné.

Má-li se něco změnit k lepšímu, je potřeba vyvolat diskuzi o změně systému, tento systém opakovaně dokázal, že nic lepšího přinést neumí.

14 1
možnosti
SB

Pokud tady máme parlamentní demokracii, tak musíme respektovat výsledky voleb. Potom veškeré demonstrace jsou jen planá cvičení. Počet demonstrujících v celé ČR je jen zlomkem voličů, tudíž to nemá žádný význam.

9 2
možnosti
Foto

Jasně. Držet ústa a krok. Proboha jenom nevyjadřovat svůj názor! Hitler byl také zvolen demokraticky. Žádné demonstrace proti němu se nekonaly. A jak to dopadlo.

2 16
možnosti

Vzala jste si sebou svačinu,nebo to úseková vedoucí rozdávala na místě?

10 2
možnosti
Foto

Paní Šianderová, s Vaším tolik vyzdvihovaným vzděláváním se, Vy opravdu věříte, že v ČR je nebo někdy byla nezávislá justice? Nebo máte nějaký příklad odjinud? Už někdy někde nějaký předseda vlády jmenoval nezávislou ministryni spravedlnosti? Justice vždy byla a bude služkou mocných, protože soudci přece chtějí sedět v placených funkcích až do důchodu, chtějí kariérně postupovat a kdo jiný jim to umožní než vládnoucí režim? Nejsem stoupenec Babiše a nikdy jsem ho nevolil, ale vy jste naivkové asi jako před 30 lety studenti na Národní třídě.

4 5
možnosti
JR

J15a27n 35R16i85c78h54t75e49r

30. 5. 2019 13:37

Tak se přiznejte - jakýpak soud jste prohrál?:-)

0 5
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 14,51
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->