Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak i naše Popelka je feministická pohádka a hlavní hrdinka je silná samostatná žena, která musí o svou šanci bojovat. A to i se zbraní v ruce.Jako kluk. To je prece na české Popelce krásné a činí ji výjimečnou.Spousta slavných filmu dostalo novější verze.Proc ne?Někdo se na ně rád podívá.A i v české verzi je Popelka mnohem dospělejší než princ.A že je princ tmavší typ?No a co...?

2 2
možnosti
Foto

Plus i v původní české verzi je při princově laškování se společníky v lese přítomen prvek LGBT.

1 0
možnosti
Foto

V hodnocení norské Popelky se téměř všichni shodují - úplně zbytečně natočený film. V norské Popelce se vytratila poetičnost pohádky, humor i skvělý hudební doprovod.

12 0
možnosti
Foto

Ne každý film má nové zpracování a některé jich maji hned několik.Treba Bídníci.Jsou jejich jiná zpracování zbytečná?A takových filmu je spousta.Tech slavných.Ja bych to bral od Norů jako poctu.Popelka je jediný český film,ktery se takoho v podstatě vyznamenání dočkal...

0 4
možnosti
Foto

Obávám se, že i tentokrát je kritika vůči norské pohádce zaměřena na body, které jsou už v původní pohádce pana Vorlíčka.

Už Popelka Libuše Šafránkové totiž není žádná ušlápnutá chudinka, ale pěkně odvážná emancipovaná holka, zatímco anonymní bezejmenný princ je nerozhodný ťunťa.

LGBT je v naší pohádce rovněž zobrazeno při princově laškování se dvěma společníky v lese a k případné líbací scéně ani tam moc nechybí. 😊

2 3
možnosti
Foto

Stačí se jen podívat na ty lískové oříšky co jsou ve skutečnosti žaludy. No a dál už není o čem.

3 0
možnosti

Přestože jsem velký příznivec Norska, tady je nepochválím. Jednoduše řečeno, snažili se to napodobit tak vehementně, že to postrádá jakoukoli invenci a nevyzařuje to atmosféru ani norskou, ani naší. Za mě tedy "zbytečně vyplácaný film" Jediné plus pro mě je, že takový zájem o naší tvorbu potvrzuje, že máme hodně společného.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS