Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Já takhle nadávala u Bridgertonových. Nejprve jsem to brala, že v rámci korektnosti dali černošským hercům role bělochů. Jenže pak je tam zmínka, že oni jsou opravdu černoši v jakési alternativní historii.

Pokud už strkají černochy do historických počinů, měli by tam přidat historické potíže - rasismus, omezená privilégia apod. Na jednu stranu uctíváme Floyda a BLM, na druhou stranu odmítáme přiznat, že být černoch v bílé Evropě (a později Americe) nebyl žádný med.

0 0
možnosti
LK

Případy detektiva Murdocha jsem kdysi také sledoval. První řadu. Tam to bylo takové svižné a zajímavé - kombinace vyšetřování a tehdejších vynálezů, mělo to své kouzlo. Ostýchavý detektiv chytrolín a zemitý nadřízený, milý platonický vztah s patoložkou. V prostředí kanady 19. století. Ale pak to začalo být velmi silně přitažené za vlasy jak píšete. Tak jsme skončil u první řady a dobře jsem udělal.

0 0
možnosti
PD

bože, to jsou kecy. není to dokument, ale dobová oddychovka. stran dodržování nějaké etikety, vy si fakt myslíte, že ji dodržovali všichni a vždy? je to jak když se u Případů staré Prahy někteří rozčilovali, že holka z "dobré" rodiny by určitě neměla předmanželský sex. a když ste zmínila to Poirota, nepřijde vám divné, že kamkoliv přijel, stala se vražda a ne jedna? to je přece logicky i statisticky nesmysl

0 0
možnosti
EH

Já při oddychování mozek nevypínám. Člověk má nějaká očekávání a děti by neměly mít rozpor v TV a učebnicích. Samozřejmě člověk neočekává simulaci historie. Je OK, že všichni mají bělostné zuby bez zubaře, líbivé účesy a moderní chování. Ale taky neočekáváte elektroauto mezi drožkami taženými koňmi nebo že Sherlock Holmes (ten dobový) vytáhne mobil.

0 0
možnosti
GH

G84e79o87r57g94e 88H88o36l12y

10. 6. 2021 18:35

V Kanade se ted tez bouraji pomniky napr. socha Mr. Ryerson...vzpominam jak se v Praze boural ten pomnik na Letne...ze skoly v Praze 1, jsem videl jak ho staveli a pak byla velka slava kdyz se slavnostne odhalil a pak za par let ho zase bourali

3 0
možnosti
EK

Nu dobrá, černoši byli šlechtici, panovníci, lékaři, policisté a určitě se někde točí film, kde budou mít většinu i v prvním americkém parlamentu. Jen jsem zvědavá, jak budou mladé generaci, která už jiné filmy nepozná, vysvětlovat ten strašný rasismus, který tehdy panoval. ;-D

5 0
možnosti
JL

Vážně? Podíval jsem se na první díl seriálu Temné zrcadlo a na seriál Roky a roky a byl to dost děs. Takže takhle to prostě na Západě mají.

0 0
možnosti
Foto

Seriál "Případy detektiva Murdocha" je oddychový seriál a jistě si nehraje na výklad dějin.

Hoší to je v anglickém historickém seriálu "Anne Boleyn", kde hlavní postavu ztvárňuje navzdory skutečnosti, černoška.

3 0
možnosti
PB

P40e11t17r 85B12u17r23i22a84n

10. 6. 2021 16:23

A kdyby ještě za ní stála nějaká vlivná lidskoprávní neziskovka, se kterou by si pravidelně telefonovala, bylo by to dokonalé.

4 0
možnosti
JN

J89o55s68e44f 15N46i98k76l

10. 6. 2021 15:11

R^ je to tak...

2 0
možnosti
Foto

Jen na okraj. První afro-americká doktorka (medicíny) byla R. L. Crumpler, a to od roku 1864. A těch jmen je pochopitelně více (R. J. Cole, S. L. Fraser...a další).

Co se týče černých policistů, tak ti byli do úřadů jmenovaní od konce 60. let 19. století (např. New Orleans mělo v roce 1870 177 afro-amerických policistů, 1875 byl Bass Reeves jmenován jako první a-a Deputy US Marshal).

Opravdu by to chtělo znát dějiny.

5 0
možnosti
  • Počet článků 623
  • Celková karma 18,33
  • Průměrná čtenost 3862x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->