Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

"Svět bez Boha není bezbožný, ale nelidský." Papež Benedikt.

0 0
možnosti
JK

Nejhorší na tom je, že lidé zapomínají, jak tady sociálně nelidsky vládla Nečasova a Topolánkova vláda.

0 1
možnosti
Foto

Máte pravdu, jen v mém okolí zemřelo hlady 12 lidí ;-(;-D

4 0
možnosti
MB

Ježíš miluje i lidi v Ústí, kteří, dle blogů, nenosí roušky, nedodržují rozestupy, chovají se neekologicky, nemyjí si správně ruce, nečtou knihy, nestarají se o sousedy a ještě navíc tam žijí pošťáci, kteří nevědí, že ulice T.G.M znamená totéž jako Masarykova a nerozumí své práci a navíc i protivné prodavačky, které neumí s kasou, nemluvě o tom, že pořád stěhují zboží tam a zpátky. Hrozné město

5 0
možnosti
PC

Pane Drapale,

Boha pouze v ústech opravdu nepotřebujeme. To je totiž pokrytectví, z něhož tzv. v "zájmu Boha" plynou po celá staletí velká utrpení. A to nejen v národním nebo v mezinárodním měřítku, ale i v běžných mezilidských vztazích.

Boha potřebujeme mít ve svém SRDCI, jedině tak jsme poctiví k sobě i k jiným.

0 0
možnosti
Foto

Šmarjápano, to bylo dlouhý!

Ale asi Vás telepaticky vyslechli pánové Prymula a spol, když se vydali rokovat do vyšehradské kapituly. Asi aby byli blíže Bohu. A ejhle. On se na ně rozhněval a seslal Blesk z čistého nebe. Tak má Boží spravedlnost vypadat. Neboť i Ježíš vyhnal z chrámu kupce a penězoměnce.

A myslíte, že Ježíš Vás ochrání před nepoctivými kupčíky? Věříte-li v něj, proč Vás nevaroval, že je Vám podstrčen zastaralý noťas?

Ne, ochránit se musíte sama. Kdo věří, tak s Boží pomocí, kdo ne, tak to zvládne sám.

Ale chopíte-li se ohnivého meče a vyrazíte ztrestat ty, co se provinili proti ministrovu slovu a nenosí správně nasazenou roušku a nepolévají se desinfekcí, dostane se Vám jistě odměny. Z rukou lékaře specialisty.

;-D

2 1
možnosti
PC

;-) Pane Dvořáku, dodám ještě:

Ono je už totiž již dosti zprofanované a často nedůvěryhodné, zaštiťuje-li se někdo neustále Bohem. Tzv. "ve jménu božím" páchali tzv. zákoníci (ti, kteří překrucovali Ježíšova slova a zneužívali je poté ve svůj vlastní prospěch) tolik zla, že na následky jejich činů nelze nikdy zapomenout nebo je z historie vymazat.

Navíc má jisté i řada z nás s takovými pánbíčkáři své neblahé zkušenosti.

Proto si myslím, že pro většinu ateistických lidí je daleko přijatelnější pojem Svědomí.

2 0
možnosti

K tomu, abych se choval slušně, nepotřebuji ani Ježíše, ani evangelium, ani víru v Boha. Tuto banalitu nejsou věřící schopni pochopit.:-)

6 0
možnosti
VF

Tolik dlouhého, marného, zbytečného, žvanivého až směšného textu. A ta ztráta času. Pán Bůh s Vámi.

1 1
možnosti
MB

Václave, mýlíte se. Text není zbytečný, či žvanivý. Sranda je, že i Vy jste věřící . Vy - Věříte tomu, že nevěříte ! ... To zase naopak přijde mé osobě jako směšné ... :-)

1 0
možnosti
MB

V duchu tradic se mne v peřince nikdo na nic neptal a odnesli mne ke křtu. Často si říkám, co by na mne děd - VIP uznávaný živno guru rodiny pravil ? Asi by byl zarmoucen, že na schůze nechodím a rituálům se nevěnuji. Na straně druhé bych jej asi uspokojil, že žiji, v souladu s Desaterem ...

Stojím za názorem, že je dobré věřit. Jistě, otázka, jak to pojmout. Já pak věřím v člověka, rodinu a konec konců i sebe sama. Žádný narcismus, naopak. Žít v plné pokoře a vědomí, že být slušným člověkem a hospodářem - Se vyplácí. Žádných dotací, podpůrných programů a schůzek podivných - K tomu není zapotřebí ! Opravdu mne fascinuje, že model = 7 let tučných + 7 let hubených funguje ! Pochopil jsem, že to, když se daří = Jde o jasný signál toho, že to asi ustane !

Až je nejhůře, člověk se opře o svůj masiv. O to dříve vytvořené - o funkční rodinu, děti. Když je nejhůře, nyní - Mám možnost se podívat dozadu. Tam právě vidím dědka svého ve svém živnoobchůdku. Pravda, vláda mu jej nezavřela - Potíže mu ovšem způsobila skutečná Hospodářská krize a skutečná válka ! Nevím, jak to udělal s jeho vrstevníky - Oni přežili ! Jistě, to ještě netušil, že se blíží rudý Covid, s epidemií r. 1950 ! To je již příběh jiný. Nicméně, pořád mám pocit, že jejich doby - Byly doby těžšími ! Mj., kdyby někdo přišel se směšným heslem - Bude lépe, tak by dodali - "Určitě, s Boží pomocí, nicméně - Za svoje - za svoje a hlavně vlastním úsilím a pílí" ! Pak skutečně bude lépe ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Je fajn žíti v souladu s Desaterem, ale je to nadlidský úkol. Naštěstí nebo spíše díky Bohu už nejsme pod Zákonem. My znovuzrození křesťané máme nový život v Kristu...

2 0
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 15,61
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->