Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proč nevolit elektronicky? Protože elektronické volby jsou buď anonymní (nelze spolehlivě ověřit kdo volil) nebo lze ověřit kdo volí, pak ale nejsou spolehlivě tajné (může se provalit jak kdo hlasoval). Ani korespondenční volby nejsou řešením bez zvýšeného rizika - ostatně všimli jste si jak často mění výsledky korespondenčního hlasování výsledek voleb (například v Rakousku volbu prezidenta).

A proč by měli volit i ti, kteří si s poměrně velkým předstihem nedokáží zajistit svoji volební účast? Nedokáží se postarat sami o sebe a měli by rozhodovat o druhých?

Můžete namítat, že nemoc se neptá. Zrovna covid je v mnoha případech ukázkový příklad osobní neodpovědnosti - dovolenkáři v Itálii v první vlně, návštěvníci různých barů a párty nyní (s výjimkou horníků v OKD - tam jde o neodpovědnost / hamižnost státu / majitelů). Navíc nemocným kteří se pro nemoc nemohou k volbám dostavit, umíme účast zajistit. U těch s covidem by to mohla zajistit armáda (máme prý skvělé protichemické jednotky).

A co se vás osobně týká, deset let je dost dlouhá doba, aby jste se mohla rozhodnout a zařídit podle toho čemu dáte přednost - možnosti volit v UL nebo trvalému bydlišti v Praze.

4 0
možnosti

I47v16a10n 89P30o96l53á43k

9. 8. 2020 7:09

Vážená dámo, mohla byste mi říct jediný rozumný důvod, proč žijete trvale někde a jste trvale hlášena jinde? A mohla byste mi říct, proč v tom případě třeba byste měla spolurozhodovat o obecních záležitostech v komunálních volbách v místě kde vůbec nebydlíte? Dobře že tam alespoň k těm volbám nejdete.

2 0
možnosti

Geniálně jednoduché to hlasování přes počítač.

Kontrolní otázka: proč by se v den voleb po Chánově a spoustě podobných vyloučených lokalit pohybovali evidentně tam nepatřící muži s notebooky?

4 0
možnosti

Celý problém je ten, že elektronické volby nemôžu byť zároveň tajné a bezpečné. Ak by boli tajné (anonymné), nedalo by sa zaručiť, že ste to práve vy hodili ten hlas. A ak by boli bezpečné (teda by sa dala dosledovať trasa až po vás, že to nikto nehackol), potom by už neboli tajné.

Elektronické volby sú teda nezmysel. Každá totalita by z nich mala radosť. Ľudia, ktorí si nevážia slobodu, a nepôjdu peši k najbližšej urne, si ich zaslúžia.

8 1
možnosti

I22v21a58n 13P16o98l13á70k

9. 8. 2020 7:12

Samozřejmě, že to jde. Jsem ajťák. Ale přesto si nemyslím, že by ta paní co tohle napsala měla volit několika kliky či dotyky obrazovky mezi dvěma nákupy na eshopu. (viz můj příspěvek výše v diskusi).

1 0
možnosti

Na Czechpointech na obecních úřadech držitelé průkazů ZTP i ZTP-P za ověření podpisu neplatí. Na poštovních Czechpointech platí. Poštovní sazebník je víc než zákon!

1 0
možnosti

V78í73t 26P34r49č51í79k

8. 8. 2020 11:24

Pokud někdo žije mimo své trvalé bydliště, v zásadě není důvod, aby volil v komunálních volbách. A pokud mu ani nestojí za to přijet do svého trvalého bydliště v den voleb, dává tím najevo, že jej místní záležitosti vlastně nezajímají. Proč by tedy měl mít právo volit elektronicky?

9 0
možnosti

Tak my nezaostáváme jen v digitalizaci státní správy, ale i v bezpečnosti na železnici, kvalitou a sítí dálnic a silnic a ve spoustě dalších věcí. 20 let se tu bojují žabomyší války mezi stranami a hledají trapná témata, která nic neřeší a krmí se jimi občany, aby neměli čas si všimnout, že nám nefungují důležitější věci, to vždy praskne, až se něco stane.

4 0
možnosti
Foto

Nic ve zlém, ale nechápu vás. 10 let nechodíte volit a vadí vám, že nemůžete volit elektronicky. To mi hlava nebere...

11 2
možnosti

Zasloužená karma R^:-)

0 4
možnosti

Tak dva měsíce před volbami už to asi elektronicky nestihneme. Ale mohlo to tady být už dávno.

0 2
možnosti

V23í24t 46P19r61č97í59k

7. 8. 2020 17:31

Mohlo, ale nemuselo. A nemusí ani nadále. Argumenty proč ne jsou dost silné a v diskuzi už mnohokrát zazněly, takže netřeba je opakovat.

5 2
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 15,61
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->