Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LL

Vůbec nechápu, proč to vlastně řešíte, ještě takhle poměrně adresně. Vy jste potřebovala pohlaví toho člověka z nějakého důvodu znát? Dovedete si představit, že by Vás někdo takovým způsobem identifikoval a chodili by se na Vás dívat lidi, jako na exota? Možná by se slušelo trochu tolerance k jinakosti.

0 0
možnosti
JH

J86a74n 64H48a90r50v14a76n

13. 11. 2019 11:57

A tedy ještě něco co nevíte - Šiander žádné maďarské jméno není, to jste si vymyslela. Maďaři totiž Š ani š nemají ;-D

Pokud se to má číst jako naše š tak oni píší "s" a pokud píší "sz" tak to vylovují jako naše s. R^

1 0
možnosti
BG

Maďarštinu jsem se tři roky učil, takže mi výslovnost není neznámá. Máte samozřejmě pravdu. :-)

1 0
možnosti
BG

Teda Vy máte ale starosti ;-D. Ano, na základní škole v 90. letech se mi přihodilo, že jsem jel vlakem se spolužákem z jiného ročníku, kterého jsem doposud neviděl. Nevěděl jsem, jak ho oslovit, tak jsem začal neutrálně. Ani hlas, ani náušnice, kterou spolužák měl, mi nenapověděla. Až ho oslovil jeden z dalších spolužáků. Takže to byl kluk. :-) Od té doby jsem jako fakt bral, že jsou lidé, kteří vypadají androgynně.

Ale podle mě bude problém v tomto: "Jsem konzervativní člověk, evangelikální křesťan, protestant. Jako takový člověk věřím v Boha a v Bibli (Jeho Slovo), kde se píše, že Bůh stvořil v zahradě Eden Adama (muže) a Evu (ženu)." To, v co věříte, Vám vlastně brání myšlenkově se rozvíjet dál. Jste zablokovaná tím, co káže nějaká kniha a co je mimo Vaše koleje, tak tomu nerozumíte, podle mě se někdy ani nesnažíte to pochopit a je to pro Vás divné (ať už v dobrém nebo špatném smyslu). Neberete to jako součást reality.

Vlastně mě překvapuje, že někteří věřící jsou ochotni přijmout třeba fakt, že se Země otáčí okolo Slunce.

1 0
možnosti
JM

@Gabrys: Samozrejme Bible omezuje a uzavira jakykoliv rozhled, proto mezi vedci neni jediny co by byl verici. Zeme kolem Slunce obiha a otaci se kolem sve osy ale to je pouze napsano v omezujicich knihach...

0 0
možnosti
JG

Máte i jiné zážitky, než jenom ty z nakupování? Krásný den

1 0
možnosti
IV

Kdysi, ještě za socialismu, někdo zvonil. Venku byl někdo v kalhotách a saku, a zeptal se , jestli je doma můj tatínek. Tak já volám: Tati, přišel za tebou nějaký chlap. A pak mi taťka řekl, že to byla ženská.;-D

0 0
možnosti
LB

Bylo snad v historii podobných příkladů málo?

Třeba u sovětské rekordmanky Tamary Pressové, která v 50. letech oslňovala svými výkony ve vrhu koulí a diskem, získala pět zlatých olympijských medailí a jednu stříbrnou a na svém kontě 26 světových rekordů, se dodnes neví, jestli byla ženou či mužem. Faktem ale bylo, že se dvakrát denně musela holit...

Nebo polská běžkyně Ewa Klobukowská, členka zlaté štafety na OH v Tokiu, která měla problémy se sextesty.

A můžeme jít ještě dál do historie. U Polky Stanislavy Walasiewiczové, vítězky ve stovce na OH v roce 1932, se až po její vraždě přišlo na to, že měla částečně vyvinuté mužské pohlavní orgány. U německé výškařky Dory Ratjenové, která zazářila na OH v roce 1936, si už při jejím narození rodiče nebyli jistí, zda je o dívku nebo chlapce. Později se nechala přeoperovat na muže.

Anebo česká světová rekordmanka na 800 metrů Zdena Koubková, která se narodila s vývojovou vadou reprodukční soustavy.

Někdy to tak příroda zkrátka zařídí... a takoví lidé určitě nemají snadný život.

Ale asi by mě ve snu nenapadlo jít se na pohlaví nějakého člověka zeptat...

3 0
možnosti

Ohromilo mě, že vůbec někoho napadl takový dotaz a ještě se s takovou neomaleností pochlubí na blogu.

Před časem se mé příbuzné krátce po sobě zeptali dva cizí lidé, kolik je jí let (aniž by to na něco potřebovali). Dost ji to rozladilo.

Poradila jsem jí ať napříště odpoví otázkou: "A vám?" a pokud dostane odpověď, doplní "ach, myslela jsem si, že nejméně o deset let více".

2 0
možnosti
JK

Zase jsem se pobavil, nad čím vším si lidé dokáží lámat hlavu... :-)

3 0
možnosti

R^

Medicína zná jen pohlaví mužské a ženské, jak je to v Bibli. A asi deset druhů vrozených vad, které nazýváme intersex!

Dnes je doba divná! Chlapec chce být ženou a dívka chce být mužem. Chtějí, aby lékaři provedli změnu proti Bohu a proti přírodě Jím stvořené. Ano, příroda může být nedokonalá, ale každá změna proti přírodě může být jen mutilací! A tak můžeme popřát jen šťastnou budoucnost končící evropské kultuře, kdy člověk chce být Bohem!

:-)

2 0
možnosti
Foto

Článek jsem si přečetl a nechápu, co řešíte. Šla jste si něco koupit. Dostala jste to, zaplatila a odešla.

Pokud bych byl zvědavý na gender prodavačky/prodavače, tak v NL bych se podíval na účtenku, je tam zpravidla uvedeno křestní jméno prodavačky/prodavače.

Existují lidé, obzvláště mladí, moc jich sice není, kde není moc výrazně poznat, zda jde o hocha nebo dívku.

Mně by takový na první pohled genderově neutrální člověk nevadil. Dle toho, co jste napsala, nijak neprovokoval ani neexhiboval, s ním bych problém jako nakupující neměl. V tomto případě je to jeho/její věc a jen jeho/její věc jak vypadá.

Toto je můj názor.

7 0
možnosti

Také ctím svobodu každého člověka. Když chce být Bohem Stvořitelem? Jeho věc! Ale když se takovíto stvořitelé ujmou společnosti, znamená to konec její civilizace. Já to neovlivním. Mohu proti tomu psát, mluvit. Jen nevím, zda to má smysl. Již jsme na šikmé ploše zániku evropské kultury!

1 0
možnosti
Foto

Stalo se mi to několikrát, ale nikdy by mě nenapadlo to řešit.

Tu osobu v klidu oslovím třeba dobrý den můžete mi prosím poradit atd atd a je mi naprosto jedno co je to za stvoření. Upřímě řečeno pokud by tam byl nějaký robot, tak je to pro mě stejné. Pokud chodím do nějakého obchodu častěji a jsou tam stále ti stejní, tak potom je to něco jiného, to už se dá hovořit v osobnější rovině pokud ti dotyční mají zájem.

2 0
možnosti
  • Počet článků 622
  • Celková karma 14,45
  • Průměrná čtenost 3868x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->