Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J35a63n 65R92á86ž

30. 6. 2019 12:55

Někdy v polovině devadesátek jsem byl pozván do rozhlasové debaty o vztazích muže a žen v nově se utvářející podobě společnosti. Zřejmě mne organizátorky považovali za reprezentanta typu "macho" muže a chtěli použít jako odstrašující vzorek degenerovaného typu muže. Za partnery dialogu mi byli přiděleny tři ženy. Aktivistka nějakého feministického spolku, druhou byla podnikatelka, jejíž muž je v domácnosti, to jest stará se o děti, vaří a dohlíží na kvalitu úklidu najímanými pomocnicemi, zatím co ona se věnuje firmě a třetí byla autorka studie, která měla dokázat, že pomocí pozitivní diskriminace žen lze dosáhnout jejich rovnocenného postavení s muži.

Z průběhu snahy přítomných dam přesvědčit posluchače, že snaha založit harmonický partnerský vztah na přírodou předurčené úloze muže a ženy nemůže být úspěšná, jsem dovodil:

- jakýkoliv projev mužské galantnosti, pozornosti, úcty a respektu k ženě, je pouhým projevem mužské arogance, který vytváří prostředí mužské dominance a podporuje podřízené a tím nerovnoprávné postavení ženy ve společnosti

- v partnerském vztahu je primární úlohou ženy přetvořit svého mužského partnera do podoby v podstatě robota, připraveného plnit mnohdy až absurdní požadavky ženy jako např. být na jedné straně profesně úspěšným a tím dobře vydělávajícím, ale na druhé straně být co nejvíc doma, aby se mohl muž postarat o děti a vykonávat co nejvíce domácích prací a žena měla tak příležitost projevit svou individualitu

- ideálním partnerem je hybrid metrosexuála vždy ochotného splnit ženě její sexuální fantazie i marnivost (partnera jí kamarádky závidějí) s chlapem Schwarzeneggerova typu, který ženu vždy a za jakýchkoliv okolností ochrání od obtěžování okolního světa.

To mi dalo pochopení, proč se v dnešní době velká množina mladých mužů do trvalých vztahů moc nehrne a ti, kteří chtějí žít s ženou v harmonickém rodinném vztahu,vyhledávají jako partnerky spíše ženy, které nepovažují roli matky a pečovatelky o rodinnou pohodu za ponižující stav.

3 0
možnosti

Jen , aby jich bylo dost pro vsechny zajemce

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS