Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážená autorko, od silně věřících, praktikujících, dobrých známých jsem přijal informaci, že lidmi v Kristu se stali, když byli vnitřně osloveni a že ten stav se nedá žádnou modlitbou, mantrou či meditací přivodit, vyvolat. Jsem ten půlvěřící (jako mnozí) a tak mě v souvislosti s hříchem napadá hypotetická otázka: budu-li se chovat přesně tak jako ten Bohem vnitřně oslovený a vezme-li v úvahu Boží záměr, proč jsme oba na tomto světě, budu tak jako tak více hříšný??

Přeji hezké předvánoční dny.

0 0
možnosti
Foto

Všichni děláme hříchy a já věřím, že Bůh rozlišuje, z jakého důvodu jsme je udělali, a dává nám možnost své chyby napravit a odpouští nám je, tak jako my ostatní časem odpouštíme těm, kteří se na nás provinili, protože zjistíme, že nést v sobě jejich vinu nám ubližuje.

To jsou velice moudrá slova. Bože odpust nám naše viny, jakož i my odpouštíme našim viníkům, díky nim ze sebe dostáváme špatnou energii. Je třeba malicherné si myslet, že se vykoupíme darem, dobrými skutky, nebo modlidbou, ale proč brát věřícím víru v odpuštění. Kdo jsi bez viny, hoď kamenem, tedy než odsoudíš, zpytuj své svědomí a nakonec zjistíš, že i ty budeš čekat na milosrdenství od Pána Boha.

Já věřím, že nebude lehké zdůvodnit naše poklesky, ale také v to, že nakonec přijde odpuštění, třeba i po malém zdržení v očistci.V

0 0
možnosti
Foto

V37í68t 19J17a23n90š36a

1. 12. 2018 11:30

Milá Hanko, na mě to celé připadalo spíše, jako byste si vyřizovala jakýsi účet s jistým mladým mužem. Já asi nejsem ten pravý katolický věřící, což nepíši nijak s despektem vůči věcem nad námi, ale spíše s lítostí, že ten dar věřit v Boha zatím nemám. Přesto si jeden citát z Bible dovolím ocitovat a to z Matouše. ,,Nesuďtě, abyste nebyli souzeni". Nebo, a to neberte jako neuctivost vůči Vám, ale opět jen citát z Bible Svaté:,,Pokrytče, vytáhni nejprve trám z vlastního oka...". V jedné věci s Vámi naopak souhlasím. Bůh má zcela jiná měřítka než my, lidé. A taky mě těší, že své názory píšete. Přeji hezké svátky vánoční.

0 0
možnosti

J13o14s36e39f 69P20o94t30r

1. 12. 2018 0:03

Paní Hano,

většinou s vámi souhlasím a obdivuji vaše myšlenky. V tomto článku ale máte logické rozpory a s nejasným vysvětlením.

Podle katolické věrouky je hřích porušením vztahů ve třech rovinách a to v porušením vztahů vůči sobě samotnému, vůči společnosti a vůči Bohu. Ten vztah je jednoznačně určen vrozenými zásadami morálky a Desaterem přikázaní. Nicméně si myslím, že ten, kdo bude zachovávat neporušenost vztahu vůči sobě a vůči společnosti a nikoliv vůči Bohu, Bůh mu bude milostiv ( protože co v dnešní totálně ateistické době o Bohu kdo co ví) - jenže takových asi bude minimum, už jen proto, že jak sama uvádíte, člověk se nerodí nevinný jako bílý nepopsaný list, ale rodí se s prvotním hříchem.

V podstatě jde o to, že když Bůh soudí zbohatlíka, bude se ptát, porušil jsi, nebo neporušil vztah k ostatním členům společnosti, projevil jsi snahu o to, aby ti nejúbožejší měli něco z tvého bohatství ? Dával jsi desátky?

0 0
možnosti

Teď chápu, proč jsou příslušníci jedné zatím minority věřícími katolíky.

0 0
možnosti

Hřích je věřit v Ježíše, protože nic není zadarmo, a už teprve ne spása.

1 1
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS