Diskuse

Recenze knihy „Jak přežít nejen teroristický útok“ od Andora Šándora

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autor je zřejmě maďarského původu. Raději bych si přečetl něco o paprice.Tomu

Maďaři rozumí,, takový profesor Szent Gyorgyi přece v paprice objevil vitamín C a dostal za to Nobelovou cenu. Není marné pojídat paprikovou paprikovou pastu Eres Pista / silný Pišta/, to pak můžete teroristu i přemoct.

:-P Vtipné ? Řekly bych, že velmi:-)

0 0
možnosti
Foto

R^každá informace je užitečná a člověk si má stále rozšiřovat obzory na druhé straně ve stresu a panice zřejmě převáží instinkty-pokud si chování v krizových situacích vyloženě nenacvičíte

0 0
možnosti
Foto

J36a77n17a 45M48a43j35o69v75á

24. 8. 2017 22:03

Neměla by být recenze o obsahu? Tak už víme, že tam nejsou chyby a že jsou tam velká písmenka, ale co tedy mám dělat, když vjede to auto do davu lidí?

1 0
možnosti
Foto

Jediné, co mi v televizních pořadech po teroristických útocích obvykle přijde směšné a tím tragickou situaci odlehčující, jsou vystoupení expertů na terorismus. Pan Šándor má alespoň praktické zkušenosti zpravodajce (byť asi ne moc s terorismem), experti z Masarykovy univerzity jsou ale úžasní, třeba také vydají nějaké příručky. Už to tu zaznělo, v případě jaderného útoku si navlečme pytlíky na ruce a nohy a lehněme si hlavou od epicentra výbuchu...

Vnímám to jako projev parazitismu na společenské hysterii velmi řídkých událostí ( zvláště u nás), na které se nelze ze strany běžných lidí připravit, a připravovat se na ně ani nemáme (tím nemyslím tajné služby, policii a pod.), protože tím jaksi pliveme teroristům na brus, to přesně chtějí.

1 0
možnosti
Foto

A39l41e47š 79P22r95a52g98e44r

24. 8. 2017 19:37

no, prijde mi to zajimave a poucne jako na zakladce chemicke cviceni, nasazovani plynove masky... jeste stesti, ze to autor rozdava zadarmo, protoze to zaplatil dotace z eu ;-)))

1 0
možnosti

Na základce jste neabsolvovali chemické cvičení, ale cvičení civilní obrany (CO), jehož součástí bylo nasazování plynových masek. Jeho průběh měl pod kontrolou ŠÚCO (školní útvar civilní obrany) :-))

Mimochodem, kdysi, asi v roce 2014, jste tu propagoval svého známého jako budoucího skvělého politika. Zvolený byl a také už víme, jak skvěle dopadl. Při té příležitosti jsem si na Vás několikrát vzpomněla...

0 0
možnosti
Foto

Mě to připadá, že pan Šándor výborně jede na vlně "apokalypcismu", která už je v kurzu několik let.

Tím samozřejmě nevylučuji, že knížka už je nyní užitečná.

Třeba se někteří už nebudou tolik bát.

Ale neumím si úplně představit, co znamená být "největším odborníkem na blackout". Co to obnáší? Jako že vyjmenuje, co vše nebude fungovat, když nepůjde elektřina?

Já tedy docela věřím odborníkům přes techniku v energetickém průmyslu, že mají hrozbu blackout dobře ošetřenou. Co dělat kdy a jak. To my laici ani nemůžeme znát.

1 0
možnosti
Foto

Pěkný večer, paní Fišrová,

na své názory máte samozřejmě právo a já Vám je nemíním brát.

Ale studovala jsem Bezpečnostně právní obor tři roky na vysoké škole a něco maličko o tom vím.

Takže ne, Andor Šándor, který se této problematice věnuje několik desítek let, si nedělá reklamu, ale opravdu ví, co říká. Nejede na žádné "vlně", ale vidí do zákulisí.

Je naivní si myslet, že jsme na blackout připraveni! Nikdo není připraven na to, že by vypadlo všechno. Nikdy jsem od nikoho nečetla a neslyšela, že by to ani říkal. Na naprostý výpadek veškeré el. energie. Na to se ani připravit nedá.

Na druhou stranu nechápu, jak můžete posuzovat knihu od Andora Šándora, kterou jste nečetla? A četla jste nějakou další literaturu z této oblasti? Já ano...

Přeji příjemný večer, H. R. Šiander

3 0
možnosti

M18i44l79a78n 12R29a76d36e79k

24. 8. 2017 18:11

to me pripomelo moje mladi v sociku, kdyz nas ucili co delat pri a po atomovem vybuchu. My na to museli povinne, dnes aspon clovek muze a nemusi cist takove knizeci rady, ale vzdy jsme si to vysvetlovali po svem.

Po vybuchu atomove bomby si prehodit prosteradlo pres hlavu a plizit se k nejblizsimu hrbitovu.

I jine rady jsme si davali, to vite, lidova tvorivost. Rad bych vedel co delat kdyz na vas narazi zezadu nakladak.

2 0
možnosti
Foto

Milý pane Radku,

děkuj za Váš diskusní příspěvek.

Taky jsem žila v ČSSR a chodila jsem na hodiny branné výchovy. A musím přiznat, že takové hodiny dneska chybí a málokdo ví, jak se v různých krizových situacích zachovat.

Rovněž na hrozbu velkého davu najíždějícího do davu lidí se můžeme trochu připravit. Kupte si knihu, tam to najdete. Vřele ji doporučuji!

Pěkný večer, H. R. Šiander

0 1
možnosti