Diskuse

Jakým rizikem bude registr kompletních dat o zdraví nás všech?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nebylo by možné aby to fungovalo nějak podobně jako internet banka? Lékař by vložil vaší kartu pojišťovny do snímače a vám by na mobil (který má dnes každý) přišel kód který by lékař zadal do compu. Tak by mohl nahlížet do vašich dat.

0 0
možnosti

A jak by to dělal když by přišly výsledky z laboratoře a on by je chtěl po pordinační době vyhodnotit a zapsat?

0 0
možnosti

Uvidíme co na to jinak velice agilní Úřad na ochranu osobních údajů a případně Ústavní soud a Ombudsman.

Jako programátor vím o problémech s prací s hloupým rodným číslem své.

A tohle je o tisíc levelů výš. :-/

3 0
možnosti
Foto

Pro všechny čtenáře a diskutující.

Existuje věc známá pod pojmem lékařské tajemství. Tedy vše, co sdělíte lékaři při vyšetření, výsledky vyšetření a diagnostické závěry zůstávají věcí mezi dvěma lidmi - lékařem a jeho pacientem.

Poslat data do jakéhosi virtuálního prostoru, kde již budou žít vlastním životem, popírá onen základní parametr.

Pro ty, kterým se to zdá přehnané.

1. Pokud v 18 letech vlivem jedné získáte třeba syfilis, bude tento údaj o Vás k dispozici stále a bude Vás provázet po celý život a vyskočí z anamnesy i po 50 letech. Totéž se týká třeba Vaší budoucí partnera/ky, o níž bude k dispozici zajímavý údaj.

2. Existuje množství vrozených nemocí, které svého nositele mohou v pozdějším věku vyřadit z pracovního procesu. Pokud tedy máte v rodině nějaké vrozené degenerativní onemocnění /rodiče/ a bude jistota, že se u Vás nemoc projeví, budete mít na trhu práce nějakou hodnotu? Pustí Vás třeba na vysokou školu ?

3. Tato data budou velmi cenná pro komerční pojišťovny, které potenciálně nemocné nepojistí ani proti úrazu ani pro nemoc.

Těch věcí je mnohem více. Pokud se skutečně ustanoví onen registr, pak nemá smysl tajit svá data, lékaři je mohou sdělit komukoliv na potkání /zatím je musí poskytnout jen soudům a OSSZ/.

Riziko prozrazení dat je vysoké.

6 0
možnosti

No, pokud jste proti centrální zdravotnické databázi, protože to v nějakém 20 let starém filmu dopadlo blbě, nemáte strach i z lodí, když natočili Titanic?

6 5
možnosti

Vy zjevně netušíte, o co tu jde. Evidence v rámci pojišťoven má velký význam, ale jakmile jsou kompletní data předána ministerstvu, aby je použilo k něčemu jinému, než ke zdravotní péči, to už je velký problém. Tam už o nějakém lékařském tajemství nelze mluvit.

0 0
možnosti
Foto

Nebojte se, ono to stejně nebude fungovat, jako např. IZIP. Zatím musíme od lékaře k lékaři nosy štosy lejster a snímků, protože je vesměs nikdo neumí ani poslat mailem. Jednou mě lékař poučil, že když si nepamatuji jméno léku (název délky Lovosic), ať si to napíšu na papírek. Něco jsem špitl o IZIPu - a byl jsem odměněn nevrlým pohledem.

0 0
možnosti

V tomhle jsem pesimista, systém se sice při přihlášení více než 1000 lidí zhroutí, ale s jeho důvěrnými daty se bude čile obchodovat.

1 0
možnosti

Já nechápu...milá paní svět se hnul. Nevím jak u Vás, ale naše lékařka nemá ani PC...když se už kdysi o obdobném záměru hovořilo, tak byly argumenty: nemáme PC, neumíme na PC a hlavně nechceme PC (tedy hlavně chceme každý rok přidat o 10%na mzdách, tak já jako důchodce také)... Víte, já to vidím jen jako vzpupnost a vzpouru, protože jinak nechápu, že vám nevadí, co o vás může prozradit vaše banka či lítačka..a nedej bože, když vás sleduje už pomalu žárovka...

2 2
možnosti

B63o23h23u24š 57H26a72v36e40l

12. 3. 2016 11:41

Pro EET se hospodských na nic neptal- Doktoři mají lepší loby.

Všichni jsou v systémech sociálky (ČSSZ), znáte nějaké úniky?

0 0
možnosti

Je krásné, že nebude zapotřebí souhlas pacienta aby lékař předal jeho záznamy kamsi. Jak se to shoduje s lékařským tajemstvím?

4 0
možnosti

To nevim. Ale vim, ze budu rad, kdyz se zachranar bude moci podivat online do me zdravotni dokumentace. V pripade havarky, infarktu mrtvice.........

0 2
možnosti